LUKASQ napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z krótkich wakacji w HR (tydzień). Domek w Srimie, sporo jeżdżenia
Moje obserwacje są w zasadzie proste. Jest drogo, nie drożej tylko drogo
Moim zdaniem z PL warto zabierać w zasadzie większość rzeczy np. wodę, słodycze, wędliny, serki, chipsy, napoje, a na miejscu wydawać jedynie na kolacje w konobach, piwo w Plodine, czy owoce lub warzywa.
No bo.. po co kupować Milke za 1.50EUR gdzie w PL jest za 4zł, Pepsi 1L za 2EUR jak w PL jest za 5zł albo Lay’s za 2.5EUR jak w PL są za 6zł ? To moim zdaniem nie jest januszing, tylko mądre gospodarowanie zarobionymi pieniędzmi.
kaeres napisał(a):Nie kupuje w Chorwacji tylko się pije z kranu (napełniasz butelki 1,5l i na noc do lodówki).
kaeres napisał(a):LUKASQ napisał(a):Wczoraj wróciliśmy z krótkich wakacji w HR (tydzień). Domek w Srimie, sporo jeżdżenia
Moje obserwacje są w zasadzie proste. Jest drogo, nie drożej tylko drogo
Moim zdaniem z PL warto zabierać w zasadzie większość rzeczy np. wodę, słodycze, wędliny, serki, chipsy, napoje, a na miejscu wydawać jedynie na kolacje w konobach, piwo w Plodine, czy owoce lub warzywa.
No bo.. po co kupować Milke za 1.50EUR gdzie w PL jest za 4zł, Pepsi 1L za 2EUR jak w PL jest za 5zł albo Lay’s za 2.5EUR jak w PL są za 6zł ? To moim zdaniem nie jest januszing, tylko mądre gospodarowanie zarobionymi pieniędzmi.
Serio ??
Może przypomnę klasyk.
"Oszczędzamy na wakacje aby nie oszczędzać na wakacjach"
A już wodą to poleciałeś z górki
Nie kupuje w Chorwacji tylko się pije z kranu (napełniasz butelki 1,5l i na noc do lodówki).
wiolek_lp napisał(a):kaeres napisał(a):Nie kupuje w Chorwacji tylko się pije z kranu (napełniasz butelki 1,5l i na noc do lodówki).
A jak się pije gazowaną ?
Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Zgoda, ale z tymi głównymi daniami za 8-12 euro to pojechałeś, bo takich cen już nie na od dobrych paru lat.
Podobnie jak Ty z euro po 4,12...
AdamSz napisał(a):Chorwacja jest duża pod względem linii brzegowej. Polska to pikuś ))... Jest wybór miejsca... Jak usiądziesz w jakims centrum city to zapłacisz np 20 euro
Ale takich miejsc nie polecam, bo jak zapewne wiesz, ludzie ci się przewalają nad talerzem i plują ci w Twój talerz ))) ... To są miejsca prestiżowe, dobre na zrobienie sobie foty przy kelnerze w fartuchu do ziemi ,kieliszkach , świecach ))))
Natomiast dwie uliczki w bok i masz to samo może nie za 8 euro, ale za 12 euro... na pewno
Inna sprawa jak wiesz to destynacja... Jakaś tam Brela, Baska Voda, Hvar miasto i inne tego typu... Ja tam nie bywam od dawna
Dobra, na razie koncze łaczność...Idę sobie popływac SUPEM
Słuchajcie.Cały czas nadaje 37 stC... A woda w Jadranie jak zupa... Zdjeta prosto z kuchni
marecky81 napisał(a):Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Zgoda, ale z tymi głównymi daniami za 8-12 euro to pojechałeś, bo takich cen już nie na od dobrych paru lat.
No niestety, złotówka spadła. Dziś w lokalnym bicz barze, przeliczylo mi po 4,21.
empire13 napisał(a):Można wziąć z Polski soda stream
W PL używam i polecam, do Chorwacji nie chce mi się tego targać
AdamSz napisał(a):Szanowni Państwo
Siedzę w Chorwacji już drugi raz w tym roku
A dlaczego ?.. Wiadomo .. Bo nie dość że jest pięknie... Woda w Jadranie 30 stC... To ceny są przystępne
Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Bravik napisał(a):marecky81 napisał(a):Zgoda, ale z tymi głównymi daniami za 8-12 euro to pojechałeś, bo takich cen już nie na od dobrych paru lat.
No niestety, złotówka spadła. Dziś w lokalnym bicz barze, przeliczylo mi po 4,21.
Spadła o dwa grosze a nie o dziewięć. Dobra, w takim razie dawaj bankowe potwierdzenie transakcji. Pozamazuj dane wrażliwe, żeby nie było....
Strona MC i kalkulator sprzed chwili.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko