Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 07.07.2023 09:42

SebastianM napisał(a):
te kiero napisał(a):Jakieś 10lat lat temu jak wrzuciłem tu podobne treści to tak mnie skomentowano, że mi się już odechciało.
Widać świat Cro.pl się zmienia. Mi to niepotrzebne. Szukam takich miejsc jak Habanero, a jak jest drożej to nie marudzę tylko płacę.

Też miałem taki pomysł, ale poległ na forum. Warto pochylić się, tylko to musiałby być raczej osobny rozdział z odnośnikami do rejonów czy nawet miejscowości, inaczej ciężko byłoby cokolwiek znaleźć. Mało kto przegląda tematy od dechy do dechy.

10lat temu te kiero jak to wstawił to był negatywny odzew bo (wydaje mi się), Chorwacja była przed wejściem do Unii jeszcze, przed wprowadzeniem Euro, przed inflacjami itp.. Generalnie odkąd weszli to UE to ceny zmieniają z roku na rok (na minus dla turystów niestety). Teraz takie porównania by miały więcej sensu, zresztą sam robię zdjęcia menu i porównuję rok do roku, ale nie po to by szydzić kasę ale dla czystej ciekawości
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 07.07.2023 17:51

Cena pizzy w Sibeniku 8,5 euro. Sos, ser, szynka, pieczarki. Średnica 45 cm.

W wolnej chwili wrzucę paragony. Zaopatrzenie i ceny w Kauflandzie (Sibenik) porażka! Konzum - pierwsza klasa.

Mamy budżet około 500 euro na 12 dni. Trochę już poszło, ale napoje mamy już kupione do końca pobytu. Z domu zabraliśmy konserwy, dżemy, Nutellę. Tutaj kupuję pieczywo, mięso, ryby, sery, napoje.

Powinno się udać 8)
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 07.07.2023 19:58

rocker napisał(a):Generalnie odkąd weszli to UE to ceny zmieniają z roku na rok (na minus dla turystów niestety).

do EU weszli w 2013, a już wcześniej niektóre ceny szły w górę z roku na rok jak dzikie (zwłaszcza atrakcji). To raczej po prostu stały wzrost popularności wśród turystów to spowodował - podnoszą, bo można i tyle
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.07.2023 07:54

Jak już jesteśmy we włoskich klimatach :wink: to w Prigradicy wszystkie pizze 10 e.
20230707_173628.jpg

Od siebie dodam, że bardzo dobre. Tu pizza Boćić
20230707_175914.jpg
... i Domaća
20230707_175910.jpg
Serwis /interes rodzinny, kelneruje syn właściciela/ dosknały...
a widoki za 1000 e w gratisie :D Polecamy :hearts:
20230707_183224.jpg

https://www.google.com/maps/place/Konob ... ?entry=ttu
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 08.07.2023 09:07

Gdy byliśmy w 2019roku jeszcze jej nie było,a mielibyśmy tak blisko.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 08.07.2023 21:49

Podczas naszego pobytu również jej nie było.
...osobiście proponuję i polecam w Prgradicy również mule, są naprawdę doskonałe, restauracja w centrum, niedaleko sklepu.

Czy dalej pływa Krilo Jet?

p.s. Przebywaliśmy kilka lat temu, w apartamencie Mila, bardzo miło i sentymentalnie wspominam ten pobyt :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 09.07.2023 08:09

Pływa, pływa. Codziennie go widuję o 6,30 rano. Dzisiaj widziałem go w porcie jak biegałem w tamtym kierunku.
Dziury Korčuli niezmiennie mnie zachwycają i powiem, że za każdym razem jest lepiej, a w Prigradicy jest cudownie :hearts: Ach ten spokój i privat beach :wink: :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 09.07.2023 11:45

Habanero napisał(a):(...) privat beach :wink: :papa:
I to jest to :D :hut:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 10.07.2023 16:11

Paragon z dzisiejszych zakupów - może kogoś ciekawią aktualne ceny :mrgreen:

20230710_164158.jpg
latwowdanym
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) latwowdanym » 13.07.2023 09:58

Nie podrożało to ostatnio...
Justynka133
Odkrywca
Re: Czy Bałtyk to konkurencja dla Adriatyku w dobie autostr

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justynka133 » 17.07.2023 07:41

Nasz pobyt w cro dobiega końca, jest to już nasz 6 wyjazd do Chorwacji i po tych wakacjach ostatni. Przyelciwlismy z mężem i 6 letnim synem do Dubrownika, mieszkamy w Mlinii 10km od Dubrownika. I odrazu zaznaczam że nie przyjechałam na wakacje liczyć pieniędzy bo je poprostu mam ale staje się to już mało racjonalne. Jesteśmy tu 14 nocy jeszcze nie liczyłam ile wydaliśmy pieniędzy ale widać że wejście w euro podbiło ceny niektóre o 100%. Śniadania jemy w mieszkaniu później jakąś pizza na plaży o kolacja. 100g wędliny z indyka czy 100g żółtego sera to jest 10zl czyli za 1kg 100zl. Piwo na plaży od 5e do nawet 8e i to nie przy samym morzu. Lody 3e gorszych nie jedliśmy w cro. Stwierdziliśmy z mężem że za te pieniądze vedziemy mieli inne wyjazdy w ciekawsze kierunki. Chorwacja przywitała nas woda 30stopni i pogoda jaka nam się chyba nie zdarzyła jeszcze ale te ceny szok! przykładowo byliśmy na zwiedzaniu Dubrownika obiad dla naszej 3 94e i to nie było super dużo talerze praktycznie wylizane. Tutaj płacimy za kolacje dla 3 osób od 50 do 60e i też wielkość tych posiłków pozostawia do rzeczenia. Wiem może napiszecie że miejsce nie takie itp. Ale to co piszą inni jednak jest prawda. Myślę że po tych wakacjach będzie już nas mniej Polaków w Chorwacji. I dodam że mnóstwo Niemców Rosjano raz Ukraińców a i trochę Anglików.
histe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) histe » 17.07.2023 08:58

Nie sądzę, że w kolejnych latach rodaków bedzie w Chorwacji mniej. Wiekszość z nas jeździ samochodem co umożliwia zabranie "prowiantu" = obniżenie kosztów. Z drugiej strony te ceny w pozostałych państwach basenu Morza Śródziemnego ( no może oprócz Albanii) w sezonie będą podobne....
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 17.07.2023 09:21

Nam w 12-tym dniu pobytu zostało 177 euro z 500, które zabraliśmy. Z tego muszę zatankować paliwo do Polski, zjeść jutro śniadanie na trasie i obiad w okolicach Graz - Wiedeń. Pewnie jeszcze przywieziemy coś do domu.
Nad polskim morzem rownież bez problemu ogarnalbym te 12 dni za ponad 2 tysiące, tylko gdzie ja bym tam znalazł tak piękne, czyste i ciepłe morze? :devil:
markid
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) markid » 17.07.2023 09:37

Nam też dużo gotówki w euro nie idzie na życie ale to dlatego, że płacimy w większości kartą. :)
Stachan, jak ty to robisz kolego ? :papa:
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 17.07.2023 09:50

Właśnie zastanawiam się czy nie zrobić wątku "Chorwacja - 12 dni życia za 500 euro" :oczko_usmiech:

markid zerknij proszę na PW
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 869
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone