Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 05.07.2023 19:53

Może by tak założyć dział/wątek forum "Zdjęcia restauracyjnych jadłospisów"? Albo też "Zdjęcia tego, co miałem na talerzu"? Artystyczne i unikalne fotki będą wyróżniane :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.07.2023 19:55

marecky81 napisał(a):Może by tak założyć dział/wątek forum "Zdjęcia restauracyjnych jadłospisów"? Albo też "Zdjęcia tego, co miałem na talerzu"? Artystyczne i unikalne fotki będą wyróżniane :mrgreen:

Jeżeli ...ile kosztuje ? ... Warto wiedzieć/widzieć co :wink:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.07.2023 19:56

No to weź i załóż. Wstaw parę pierwszych fotek.
Inaczej będzie to: "weźmy się i zróbcie".
adamosos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamosos » 05.07.2023 20:14

Można powiedzieć że nawet taniej, w zeszłym roku rybna płyta na 2 osoby to było między 300-350, w roku bieżącym 40-50 (w zależności od lokalu).

8O :mrgreen:
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 05.07.2023 20:16

boboo napisał(a):No to weź i załóż. Wstaw parę pierwszych fotek.
Inaczej będzie to: "weźmy się i zróbcie".

Niestety, nie mam fotek. Zachęcony forumowymi galeriami jadłospisów, próbowałem sfotografować tablicę z menu dnia i kotleta w bistro Kodiak w Mikulovie, ale makro odmówiło współpracy. Nawet nie próbuję więc konkurować z tutejszymi mistrzami fotografii kulinarnej :D
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 05.07.2023 21:00

Jesteśmy od 27 czerwca w Basce na Krk. Powróciliśmy do Chorwacji po 4 latach i co by nie mówić jest drożej ale to może też specyfika tej miejscowości na końcu wyspy z dala od innych ośrodków turystycznych. Pizza Margarita od 10-12 a inne to tak od 13-15 EUR. Inne dania obiadowe najczęściej zaczynają się od 15 EUR (trafiają się za 12 - 13 EUR). Lody wszędzie 2 EUR kugla ale jedni dają oszczędnie porcje (takie dwie gałki w Polsce) a inni większe ( 3 gałki w Polsce). Co do parkingów przy plaży płatnych w parkometrach do 30 czerwca obowiązywały ceny: 1,5 EUR godzina, 20 EUR cały dzień, w lipcu i sierpniu zmiana na odpowiednio 2 EUR i 30 EUR (a parę lat temu wydawało mi się że cena za parking w Dubrownickim hotelu blisko starówki sto parę złotych że to kosmos a tu teraz przy plaży taka kwota w Basce ...) Można oczywiście stanąć jakieś dwieście - trzysta metrów od plaży za 8-10 EUR cały dzień.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.07.2023 21:36

W Korčuli nad Tommym parking za darmo. W Lumbardzie również wszystkie parkingi free. Chyba mają jeszcze przedsezonie :wink: Jutro jedziemy/płyniemy na Badiję to sprawdzę czy coś się zmieniło. Pozdrav :papa:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.07.2023 05:37

Habanero napisał(a):(...) Czego chcieć więcej :wink: ... (...)
A czego jeszcze chcieć?
Dolce far niente :wink: :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 06.07.2023 06:42

Habanero napisał(a):mieszkamy w apartmanie za niecałe 70 e

Habanero, pokazując zdjęcia ze swojego App trochę mnie pocieszyłeś nie ukrywam :) :oops:
marecky81 napisał(a):Może by tak założyć dział/wątek forum "Zdjęcia restauracyjnych jadłospisów"? Albo też "Zdjęcia tego, co miałem na talerzu"? Artystyczne i unikalne fotki będą wyróżniane :mrgreen:

Jakieś 10lat lat temu jak wrzuciłem tu podobne treści to tak mnie skomentowano, że mi się już odechciało.
Widać świat Cro.pl się zmienia. Mi to niepotrzebne. Szukam takich miejsc jak Habanero, a jak jest drożej to nie marudzę tylko płacę.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 06.07.2023 08:04

te kiero napisał(a):Szukam takich miejsc jak Habanero, a jak jest drożej to nie marudzę tylko płacę.

No właśnie, jednemu wystarczy wielodniowy czy nawet wielotygodniowy ;) odpoczynek na plaży, gdzieś na zadupiu (w pozytywnym sensie), ta sama niedroga knajpka, a inni by codziennie podróżowali (zwiedzali) w inne miejsce, a więc i koszty inne ;)
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 06.07.2023 08:46

te kiero napisał(a):Jakieś 10lat lat temu jak wrzuciłem tu podobne treści to tak mnie skomentowano, że mi się już odechciało.
Widać świat Cro.pl się zmienia. Mi to niepotrzebne. Szukam takich miejsc jak Habanero, a jak jest drożej to nie marudzę tylko płacę.

Też miałem taki pomysł, ale poległ na forum. Warto pochylić się, tylko to musiałby być raczej osobny rozdział z odnośnikami do rejonów czy nawet miejscowości, inaczej ciężko byłoby cokolwiek znaleźć. Mało kto przegląda tematy od dechy do dechy.
Hcgibon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hcgibon » 06.07.2023 11:05

Habanero napisał(a):Mieszkamy w dalmatyńskiej wiosce rybackiej, bez tłumów...

Jeśli to nie tajemnica to gdzie jest tak pięknie? Co to za wioska?
robertpeti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertpeti » 06.07.2023 11:42

Poszperaj w kalendarzu wyjazdowym to znajdziesz Habanero
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 06.07.2023 12:45

boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):(...) Czego chcieć więcej :wink: ... (...)
A czego jeszcze chcieć?
Dolce far niente :wink: :papa:

Też to robimy, a może przede wszystkim :wink:

Trajgul napisał(a):
te kiero napisał(a):Szukam takich miejsc jak Habanero, a jak jest drożej to nie marudzę tylko płacę.

No właśnie, jednemu wystarczy wielodniowy czy nawet wielotygodniowy ;) odpoczynek na plaży, gdzieś na zadupiu (w pozytywnym sensie), ta sama niedroga knajpka, a inni by codziennie podróżowali (zwiedzali) w inne miejsce, a więc i koszty inne ;)

Każdy sposób w Cro jest dobry :D
Jedni zwiedzają przy 30 st. inni pływają , a jeszcze inni nic nie robią, tylko ładują baterie.
W jednym miejscu można zostawić więcej kasy niż jeżdżąc i zwiedzając. Wszystko zależy od zajawki :wink:
/ łódeczka, quad, deska, skuter w./

Hcgibon napisał(a):
Habanero napisał(a):Mieszkamy w dalmatyńskiej wiosce rybackiej, bez tłumów...

Jeśli to nie tajemnica to gdzie jest tak pięknie? Co to za wioska?

Żadna tajemnica. To Račišće na wyspie Korčula.

P.S.
Pozdrawiam z nowej, równie boskiej miejscówki :D :papa:
20230706_122756.jpg
Zagłębiowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zagłębiowski » 06.07.2023 14:07

Habanero napisał(a):W knajpkach płacimy śmieszne 8 euro za pizzę (bardzo dobrą :idea:

Cena rzeczywiście OK, jeśli smakowały tak dobrze jak wyglądają to maluchy powinny być zadowolone, a nawet nie maluchy. Jeżeli na D.O. więcej konob zastosowało ten wybieg z wycofaniem pizzy z menu, to przerzucę się na tę Korčulę.
Sprawdzę niedługim czasem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 868
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone