amatus1 napisał(a):Z pogodą też róznie bywa i temepraturą wody, w zeszłym roku od 06 do 13 lipca temperatura wody w okolicy Omis spadła z 26 do 21. Goscie co przyjechali do 07 lipca nas nie mogli uwierzyć, że było 26.
Yaroo napisał(a):amatus1 napisał(a):Z pogodą też róznie bywa i temepraturą wody, w zeszłym roku od 06 do 13 lipca temperatura wody w okolicy Omis spadła z 26 do 21. Goscie co przyjechali do 07 lipca nas nie mogli uwierzyć, że było 26.
W Omiszu to akurat wodę schladza górska rzeka, wybieram się tam i trochę mnie to martwi. No ale to dygresja nie w temacie
amatus1 napisał(a):Jednak ja piszę o sytuacji związanej z wiatrem- bura, zapewne jakieś prądy... Tak zmieszało wodę, że nie szło wejść i to nie tylko na Rivere Omis ale w dużej części cro. Spadek u nas był na poziomie 5-6 stopni:(.
A ja cały czas byłem spokojny. I wciąż jestem. Na piętnaście "pór obiadowych" trzynaście spędzamy u Bernarda.Kiepura napisał(a):A, jak ktośtam z konobygdzieśtam napisał, że nie zmienił ceny to luuuz.
Uspokoiłem się.
Pizzę to wziąłbym do porównywania cen we Włoszech ...Kiepura napisał(a):(...) I ile pizz może sobie kupić za swoją pensję. I to będzie najbardziej miarodajna ocena czy mu zdrożało czy potaniało.
BMC napisał(a):Witajcie,
z poprzednich wakacji zostało mi trochę kun.
czy jest możliwość ich wymiany w Chorwacji ?
albo czy przyjmują jeszcze płatności w kunach ?
dzięki za info
pozdrav
Mikromir napisał(a):Ciekawe dlaczego w tej konobie zabraniają młodocianym Chorwatom, Włochom i Niemcom kupować alkohol, a niepełnoletnim Anglikom pozwalają?... Toż to jawna dyskryminacja niepełnoletnich obywateli UE.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko