No to spoko, teraz pytanie czy mieszkasz daleko od lotniska czy nie bo dojazd po PL itd to suma sumarum może wyjść to co autem
Mi akurat przy 2+2 nie opłaca lecieć, ale co zrobić
SebastianM napisał(a):wasky77 napisał(a):Przelot ale dolicz jeszcze dojazd z lotniska do miejsca zamieszkania i spowrotem w Cro i w PL plus parking.
Dużo apartamentów odbiera swoich gości z lotniska. Bus z Zadaru na Vir kosztował 2 lata temu 5€ od osoby .
Za cały kurs niezależnie od ilości pasażerów Boltem lub z podobnym operatorem owszem. Myślę, że nawet i 30 € w tym roku będzie. Ja pisałem o jednym miejscu w busie, który odbiera turystów pod terminala w Zadarze i rozwozi po okolicy .te kiero napisał(a):Wczoraj czytałem opinie o App na Book... i za transfer w zeszłym roku z Zadar do App w Diklo 20km był podawany na 20E. A kaj tam Vir.
te kiero napisał(a):(Tymczasem Świnoujście w podobnej konfiguracji bez międzynoclegu... 5tys pln. Dla mnie wybór jest prosty.
Ale czasem trzeba odświeżyć i stare kąty.)
piekara114 napisał(a):Z tymi cenami w Polsce bym nie przesadzała.
Domki 5 os w Darłówku (2 sypialnie) cena za 29.04.-07.05, czyli 8 nocy, 1800 zł.
piekara114 napisał(a):Z tymi cenami w Polsce bym nie przesadzała.
Domki 5 os w Darłówku (2 sypialnie) cena za 29.04.-07.05, czyli 8 nocy, 1800 zł. Dojazd ode mnie z południa Polski 730 km*2, spalanie 5,5l, koszt ok 700-750 zł. Ryby w porcie tanie, grill pod domkiem lub rybka na mieście. Do tego rowery, wokoło fajne trasy i majówka jak się patrzy.
3 lata temu sami taki wyjazd zaliczyliśmy (tylko na Boże Ciało). Oczywiście wyjazd klepnięty na 2 dni przed, jak pogoda się wyklarowała, codziennie zaliczona plaża i opalania, a nawet kąpiel w morzu (choć ta wiadomo krótka i szybka). Wieczorne spacery brzegiem morza najlepsze są właśnie nad Bałtykiem.
Identyczny wyjazd w 2021 r. do Jastrzębiej Góry (rowerami na Hel z dziećmi szwagra).
nenek napisał(a):Niestety nie zgodze sie z wasky77 . W Chorwacji niestety dalej jest znacznie drozej niz w Polsce aczkolwiek ceny u nas w marketach troszeczke dojechały do tych Chorwackich. Natomiast w bieda restauracji Chorwackiej ceny sa jak na Gdanskiej starowce , a u nas w knajpie przy morzu kupowalem piwo po 9 zl cola po 6 taki przyklad obiad jakis kotlet z frytkami plus cola 35 zl , w Chorwacji taki obiad to minimum 60 zl . Juz to wspominalem w innym dziele bo bylem w zeszłym roku na urlopie w Polsce i w Chorwacji lipiec i sierpien.
amatus1 napisał(a):Ja w lipcu 2022 spędziłem 14 dni na Riviera Omis i 12 dni we Włoszech, Toskania z Wybrzeżem...powiem, że ceny w Italii za wyjątkiem paliw były niższe albo podobne...
wasky77 napisał(a):Tylko ludzie marudzą że droga pizza 10.50€ teraz ale w PL dać za pizze 50dych to jest spoko ostatnio za dużą płaciłem z sosami 49zl więc ceny podobne.
Pojadą nad morze i dają po 20zl za lanego bosmana i jest dobrze.
Patrząc na ceny w sklepach i restauracjach PL -Cro jest +/- podobnie