LUKASQ napisał(a):Tak żeby fajnie dopełnić obraz kosztów, mamy tutaj może forumowicza który zabrał dużo, naprawdę dużo prowiantu z PL i ograniczył się jedynie do kilku kolacji w Chorwackich restauracjach, pieczywa z pekary i owoców na miejscu ?
Myślę że fajnie by było gdybyś ktoś zrobił fajny kosztorys takiegoż formatu urlopu bo mogłoby to dać do myślenia wszystkim hmmm..
mietas69 napisał(a):Witam .Dzisiaj dostałem szoku jak weszłem na R.pl .Hotel do którego jadę raptownie podrożał o 100 procent ,zresztą inne hotele też ,MY płaciliśmy za2osoby we wrześniu tamtego roku jak robiliśmy rezerwację na ten rok 5.400 zł teraz z ubezpieczeniami wychodzi prawie 11.000 zł.Operatorzy chyba zwariowali jeżeli takie ceny będą na przyszły rok to juz chyba nie bedzie sensu jechac do Chorwacji .Pogodzimy się ponownie z Turcją
gosciuwa napisał(a):Aby nie był to całkowicie pusty wpis, bez podawania jakichś danych ode mnie to prezentuje ogólne koszty wyjazdu samochodem dla dwóch osób w latach 2019 i 2021. Jeśli kogoś interesuje, posiadam szczegółowe wyliczenia tych kwot, bardzo szczegółowe.
1. Rok 2019 - 6777,78 zł.
2. Rok 2021 - 8487,57 zł.
W tym roku chciałbym również uderzyć w Chorwację, jednak gdzieś coś przeczytam, gdzieś podchwycę i nie wiem czy pchać się na taką wyprawę. Nie chciałbym pchać się w koszty łączne większe niż 8500 zł dla dwóch osób, ale nie wiem czy jestem w stanie. Ostatnie posty w tym dziale, które miałem okazje zobaczyć, wychodzą do 3 tysięcy za osobę, tyle że w większości są to „większe” grupy, tzn. wprost -> nie dla dwójki osób. Czy któryś rejon na południu Chorwacji może być jeszcze względnie „tani”? Oczywiście jest to pojęcie względne, ale teraz na przykład mam problem szukać kwater z dwoma pomieszczeniami w podobnej cenie co w poprzednich latach. Ceny w knajpach rosną i trzeba się z tym pogodzić. Gdzie najlepiej uderzać z szukaniem kwatery? Właśnie forum, czy skrupulatne przeglądanie każdej jednej oferty? Czy ktoś ma w miarę aktualne wyliczenia kosztów dla dwóch osób? Chętnie podyskutuje też na PW, jeśli ktoś nie chce pisać w tym dziale.
mietas69 napisał(a):Witam .Dzisiaj dostałem szoku jak weszłem na R.pl .Hotel do którego jadę raptownie podrożał o 100 procent ,zresztą inne hotele też ,MY płaciliśmy za2osoby we wrześniu tamtego roku jak robiliśmy rezerwację na ten rok 5.400 zł teraz z ubezpieczeniami wychodzi prawie 11.000 zł.Operatorzy chyba zwariowali jeżeli takie ceny będą na przyszły rok to juz chyba nie bedzie sensu jechac do Chorwacji .Pogodzimy się ponownie z Turcją
Trutututu napisał(a):Uprzedzając komentarze, które już widziałem na tym forum. Wydawaliśmy pieniądze na co mieliśmy tylko ochotę. Wiemy, że da się to zrobić taniej i na pewno tak zrobimy w 2023 roku. Był to nasz pierwszy raz w Chorwacji i wiemy co zrobić inaczej, aby było taniej.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko