zibi116 napisał(a):leswac napisał(a):Pobyt w Breli Stomarića 2 tygodnie za 2 osoby wychodzi w tym roku łącznie około 10.500,00 złotych.
Samo zakwaterowanie w pokoju 3 osobowym to koszt 5.300,00 złotych. Reszta to wszystkie inne wydatki typu winiety, paliwo w obie strony, wymiana walut do wydatków na miejscu. Zaznaczam że my żywimy się praktycznie we własnym zakresie bo mamy do dyspozycji w pełni przygotowaną kuchnię więc jedzenie i napoje zabieramy ze sobą. Na miejscu dokupujemy w ramach funduszy wydatkowych tylko sporadyczne artykuły jeśli coś potrzeba i czegoś zabraknie.
to na pewno w tym roku będą drogie wakacje jeśli w ogóle będą
Przy aktualnych cenach to chyba nie bardzo opłaca się brać wałówkę z Polski. Wydaje mi się, że będąc w Breli i mając auto na miejscu lepiej jest wyskoczyć do Bośni na zakupy.
Faktem jest że robimy tak z jedzeniem od wielu lat. jedni kupują na miejscu inni zabierają. może to wygląda na "biedne żebry" ale dla mnie jest taniej. wydaję około 450 złotych na zakupy w Biedronie i starcza na cały pobyt. Zabieramy wszystko pieczywo, napoje, gotowe dania w słoikach, ryż, makaron, mleko, wędliny, sery......Jadą w lodówce samochodowej te rzeczy które mogą w drodze się popsuć i przez te lata to rozwiązanie się u mnie sprawdza.