Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 25.08.2021 08:03

czesiu1976 napisał(a):Ja to szanuję i nie krytykuje każdy ma prawo do swoich wakacji !!!
Ludzie wszystkiego nie zrozumieją napiszesz że cały koszt 2.000 zł to komętarze masz typu : chyba spałeś na śmietniku
napiszesz że koszt 25.000 zł to piszą w Chorwacji żartujesz mogłeś jechać na Hawaje przecież my tracimy 10.000 zł - przepłaciłeś
Nikt jednak nie bierze pod uwagę że są ludzie którzy czekają cały rok żeby jechać pociągiem, rowerem, skuterem i koszty tutaj nie grają roli że ktoś lubi mieszkać na plaży i nie pojedzie w 5 rząd zabudowań z górką jak na Giewont :oczko_usmiech:
Dla tego napisałem że ktoś jeszcze nie wyjedzie z domu a już koszty ma na poziomie 5.000 zł ale to są jego wakacje i ma takie prawo :papa:

Ja podzielam Twoje zdanie czasiu1976 :P

Każdy z nas ma wakacje na miarę swoich potrzeb i możliwości :idea:
Kechebet
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kechebet » 25.08.2021 21:32

Każdy orze jak może :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 26.08.2021 08:09

ziemniak napisał(a):^
kolumbijskich pesos!

Wystarczy być trochę kreatywnym. Każdy lubi urlop w innym stylu, każdy ma inny budżet.
Teraz policzmy, wzięli np apartament 4 osobowy za 50 E.

50*12 nocy = 600 E * 4,60 = 2760 zł
przejazd +- = 2000 zł
suma = 4760 zł czyli wychodzi 2380 zł na parę czyli do 5800 zł brakuje około 3400 zł.
Myślę, że wcale nie musieli oszczędzać z takim budżetem...

Nie chodzi mi o zaglądanie w portfel ale o Twoje liczenie.
4760zł /para
5800 /para
Wg. moich obliczeń powinno im zostać 1040zł na 12 dni życia w Chorwacji.
Ja sądzę, że noclegi to max 35-40€, przejazd to jakimś pociągiem bądź samochodem z południa Polski do np. Krk omijając autostrady więc samo palilwo z oszczędnym silnikiem wyjdzie ok. 600-700zł
Wówczas wioząc swój prowiant, leżąc na plaży jest to całkiem realne.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 26.08.2021 10:42

:D sama jestem mile zaskoczona...
Przebywaliśmy 14 dni na miejscu, na Pelješacu, apartament 14x90 euro =1260, czyli po 630 na parę, co stanowi ok. 2898 zł
Trzy razy konoby, reszta grill. Kupowaliśmy na bieżąco kruh, nabiał, wędlinę, mięso, warzywa i owoce, piwo, lody, etc...
Nie kupowaliśmy wina i rakiji, te trunki otrzymaliśmy od naszych przyjaciół z Korculi, którzy odwiedzili nas w apartamencie dwukrotnie, podrzucając też ryby, winogrona i figi, które również mieliśmy do woli wokół siebie.
Spaliśmy po drodze w hotelu Nordstern w okolicy Graz i Lenas West w Wiedniu, opcja ze śniadaniem.
Jechaliśmy jednym samochodem Honda Civic, autostradą, z winetką w Czechach, Austrii i Słowenii.
Posługiwaliśmy się jedną kartą na którą wspólnie wpłaciliśmy środki na wydatki bieżące, benzynę, winetki, kawę, etc...

Po dokonaniu rozliczeń, wyszło rzeczywiście ok. 5.800 na parę, czyli 11. 600 na 4 osoby.
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 26.08.2021 12:13

labusm napisał(a):Moje podsumowanie wakacji w Podstranie: około 12500PLN
..........

Podsumowałem to dziś , bo właśnie dziś dostałem poleconą pocztówkę z Czech , z Brna za rychlost :oops: na 1000koron, więc jeszcze do tych 12500 muszę doliczyć za pocztówkę. :cry: ( mam nadzieję , że więcej nie dostanę )

Aktualizacja kosztów:
Druga pocztówka z Czech mi dziś przyszła, tym razem z drogi powrotnej :oops:
+ 1000 koron do wydatków :roll:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 26.08.2021 14:22

labusm napisał(a):
..........

Podsumowałem to dziś , bo właśnie dziś dostałem poleconą pocztówkę z Czech , z Brna za rychlost :oops: na 1000koron, więc jeszcze do tych 12500 muszę doliczyć za pocztówkę. :cry: ( mam nadzieję , że więcej nie dostanę )

Aktualizacja kosztów:

Można by napisać: kiedy już wróciłeś ale Twoja podróż trwa nadal ... ;)

Oby to ostatnie wydatki ...

Pozdrawiam, Michał
Ostatnio edytowano 26.08.2021 15:22 przez majkik75, łącznie edytowano 1 raz
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 26.08.2021 14:37

labusm napisał(a):
..........

Aktualizacja kosztów:

Co to jest 2000 CZK wobec 12500 PLN. Raptem 3% kosztu wakacji. Błąd statystyczny.
Freddie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Freddie » 26.08.2021 17:06

te kiero napisał(a):Mogę potwierdzić, dopiero za dwa dni wyjazd, a wydałem już 2,5tys.

To uważaj, bo po powrocie też mogą być wydatki :D

labusm napisał(a):Aktualizacja kosztów:

U mnie na razie jedna taka pocztówka (tunel Klimkovice pod Ostrawą...)
Czekam jeszcze czy przyjdzie coś z powrotu....
opet
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) opet » 26.08.2021 17:45

kaeres napisał(a):
ziemniak napisał(a):^
kolumbijskich pesos!

Wystarczy być trochę kreatywnym. Każdy lubi urlop w innym stylu, każdy ma inny budżet.
Teraz policzmy, wzięli np apartament 4 osobowy za 50 E.

50*12 nocy = 600 E * 4,60 = 2760 zł
przejazd +- = 2000 zł
suma = 4760 zł czyli wychodzi 2380 zł na parę czyli do 5800 zł brakuje około 3400 zł.
Myślę, że wcale nie musieli oszczędzać z takim budżetem...

Nie chodzi mi o zaglądanie w portfel ale o Twoje liczenie.
4760zł /para
5800 /para
Wg. moich obliczeń powinno im zostać 1040zł na 12 dni życia w Chorwacji.
Ja sądzę, że noclegi to max 35-40€, przejazd to jakimś pociągiem bądź samochodem z południa Polski do np. Krk omijając autostrady więc samo palilwo z oszczędnym silnikiem wyjdzie ok. 600-700zł
Wówczas wioząc swój prowiant, leżąc na plaży jest to całkiem realne.

Majeczka jechała z Poznania do Drace, a to jakieś 1600 km - 800 zł/para. Honda Civic, 14 noclegów po 45 E/para + 2 noclegi tranzytowe - 200zł/para. 3x w konobie - oszczędnościowo - 300 zł/para. Zostaje jakieś 1000 zł na 13 dni - 76 zł/dzień/para - wszystko kupowane w sklepach. Plus pomoc humanitarna lokalsów ;)

PS. Jeszcze dygresja: Majeczka sprytnie ominęła korek na granicy przez Dobovec jadąc tam, a w drodze powrotnej spędziła 5 godzin na Maceli. Dlaczego ? :)

Co do tunelu, to moja nawigacja informowała mnie o odcinkowym pomiarze prędkości w tym miejscu, więc zaoszczędziłem.
Ostatnio edytowano 26.08.2021 18:04 przez opet, łącznie edytowano 1 raz
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.08.2021 17:48

Niesmaczne to zaglądanie ludziom do portfela :roll: .
opet
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) opet » 26.08.2021 18:01

marze_na napisał(a):Niesmaczne to zaglądanie ludziom do portfela :roll: .

Taki wątek, a ludzie sami otwierają w nim swoje portfele, więc nie widzę nic zdrożnego w komentowaniu.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.08.2021 18:38

opet napisał(a):nie widzę nic zdrożnego w komentowaniu.

To rozbieranie na czynniki pierwsze łącznie z szacowaniem kwoty dziennych wydatków to dla poprawienia własnego samopoczucia czy wykpienia forumowicza?
opet
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) opet » 26.08.2021 19:07

marze_na napisał(a):
opet napisał(a):nie widzę nic zdrożnego w komentowaniu.

To rozbieranie na czynniki pierwsze łącznie z szacowaniem kwoty dziennych wydatków to dla poprawienia własnego samopoczucia czy wykpienia forumowicza?

Jakbym miał być szczery to bym napisał, że chcę wykpić ...:) Ale nie jestem szczery w necie :)
labusm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) labusm » 26.08.2021 21:46

Freddie napisał(a):U mnie na razie jedna taka pocztówka (tunel Klimkovice pod Ostrawą...)
Czekam jeszcze czy przyjdzie coś z powrotu....

Sprawdziłem, moje obydwie pocztówki też z tego tunelu :(
km 347 na D1. miałem 95 i 96 km/h na ograniczeniu 80km/h
Uważajcie !!!

wikol napisał(a):
labusm napisał(a):
..........

Aktualizacja kosztów:

Co to jest 2000 CZK wobec 12500 PLN. Raptem 3% kosztu wakacji. Błąd statystyczny.

To niepotrzebne 3%, ale to moja wina :oops:
Kechebet
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kechebet » 29.08.2021 11:50

Chorwacja kontynentalna jest droższa czy wyspy? Zawsze jedziemy na kontynentalną, a ostatni słyszeliśmy że na wyspach wszystko dużo droższe, prawda to czy ściema?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 830
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies