Moje podsumowanie wakacji w Podstranie:
około 12500PLNW tym z grubsza:
-paliwo za około 2700km z przejazdami po okolicy, wszystkie winietki i opłaty autostradowe Czechy, Austria, Słowenia , Chorwacja, w tym te czasowo dłuższe, bo krótkie nie starczyły na drogę w tę i z powrotem
-ubezpieczenie podróżne dla trzech osób
-Noclegi 130E x 10 nocy za trzy osoby. Apartman trochę lepszy standard niż do tej pory, na upartego weszło by 6 osób, ale my mieliśmy cały dla trzech osób. Dwie sypialnie, dwie łazienki, salonokuchniojadalnia, balkon z prawie widokiem na morze , ogólnodostępny taras na dachu budynku z leżakami, parasolami i pełnym widokiem na morze, grill ( którego nie używaliśmy) do plaży 50m
-Wycieczka na wyspę Bisevo do Blue Cave, na Vis do zatoki Stiniva ( słynne Mamma Mia! ) do Blue Lagoon, na Hvar i na plażę Carpe Diem ( 100 E x 3 osoby) przez lokalną agencję. Wycieczka całodniowa by speedboat. POLECAM!
- Zipline w Omisu. 400kn x 3 osoby . 8 tyrolek w tym dwie nad rzeką Cetiną, , najdłuższa 700mb, najwyższa 150m( jak dobrze pamiętam), razem długość ponad 2000m Również POLECAM. Agencja przy rzece w Omis.
- scooter wodny 600kn za pół godziny x 2razy
- kolacje w konobach. Nie codziennie, ale średnio co drugi dzień. Odnotowuję tu dużą moim zdaniem cen podwyżkę cen za dania typu lignije na zaru, ribna plata, pizza, ( przynajmniej w Podstranie podrożało względem zeszłego roku) Piwo i inne napitki w konobie 18kn, czyli tak jak było(!)
-codzienne zakupy w sklepach na śniadania, obiady i kolacje. Chleb, masło, drzem owoce, kiełbasa, ser, piwo, napoje bezalkoholowe i wino do kolacji
. Sporadycznie lody
- wycieczki popołudniowe samochodem do Splitu, Omisa
- drobne suveniry dla rodziny, wino, wiśniowica od naszego gospodarza.
- niepamiętam co jeszcze.
Podsumowałem to dziś , bo właśnie dziś dostałem poleconą pocztówkę z Czech , z Brna za rychlost
na 1000koron, więc jeszcze do tych 12500 muszę doliczyć za pocztówkę.
( mam nadzieję , że więcej nie dostanę )