Re: Koszt urlopu w Chorwacji
napisał(a) piotrulex » 05.08.2021 11:11
wikol napisał(a):piotrulex napisał(a):Dodam, że mieliśmy wspólny namiot ze znajomymi, więc na tym jest spora oszczędność. Koszto rozłożenia duzego namiotu był dzielony na połowę
Hmmm
Coś wyjaśnić czy jak? Nie myślałem, że dla kogokolwiek będzie to istotne, no ale cóż ...
Znajoma para, która z nami była (żony siostra) ma spory, 6-cio osobowy namiot w układzie sypialnia, przedsionek, sypialnia. Mając małe auta HB, które i tak 3 razy pakowałem, aby się ogarnąć, my naszej 4-ki nie braliśmy skoro oni i tak brali swój, nie mając innego
Zamiast płacić 32,50E za dobę za kolejny namiot, każdy z nas płacił za dobę połowę tej kwoty. Do tego oczywiście osobno liczone za każdą osobę itd
piekara114 napisał(a): Ja zbieram, te większe zawsze. Nawet po to jakby coś źle zaksięgowało w banku to mieć dowód. Wyciąg z konta + wiedza ile zostało gotówki i wszystko jasne. No ale ja zdawałam matematykę na maturze w starej formule, więc ogarnięcie kilku źródeł danych to nie problem..... Pewnie jakbym była po gimnazjum i egzaminy na 30% pewnie też mogłabym mieć, jak niektórzy, problem z ogarnięciem tematów kosztów wakacyjnych.
Ja mam większość, ale bez jakiegoś zbierania. Jestem po 40-tce, matmę uwielbiam do dziś, gdyż znacznie ułatwia życie, też zdawałem z niej maturę i poszło mi co najmniej dobrze
Na co dzień używam arkuszy kalkulacyjnych, ale bank zasadniczo liczy wszystko na bieżąco bez mojego udziału. Osobiście nie widzę nic trudnego w dokładnym oszacowaniu kosztów np. wakacji. Tym bardziej, że płatności było raptem nieco ponad 30