Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.04.2012 10:14

JackDaniels;) napisał(a):
maadoox napisał(a):Byłem 9 razy w Chorwacji i ani raz nie załatwiałem noclegu przez agencję. Wsiadam w samochód i szukam na miejscu. Dotychczas nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem apartamentu w cenie od 8 do 12 euro za dobę.

8-12 ojro :P :P :P :P :P w ferie zimowe chyba :lol: :lol: :lol:

Lipiec 2011 - Slunj - 28 euro/2,5 osoby=11,2

Można?

8)
Ostatnio edytowano 19.04.2012 10:22 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2012 10:19

Jacek S napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):
maadoox napisał(a):Byłem 9 razy w Chorwacji i ani raz nie załatwiałem noclegu przez agencję. Wsiadam w samochód i szukam na miejscu. Dotychczas nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem apartamentu w cenie od 8 do 12 euro za dobę.

8-12 ojro :P :P :P :P :P w ferie zimowe chyba :lol: :lol: :lol:

Lipiec 2011 - slunj - 28 euro/2,5 osoby=11,2

Można?

8)

:)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 19.04.2012 10:35

JackDaniels;) napisał(a):8-12 ojro :P :P :P :P :P w ferie zimowe chyba :lol: :lol: :lol:

Pewnie się zdziwisz, ale ja mam apartament za 10euro/osoby :-)

Przełom lipca/sierpnia i jadę w tym roku już po raz drugi w to samo miejsce, więc wiem, że nie jest to "psia buda".

Ba! W pełni wyposażona kuchnia, klima (w cenie!!!!), super łazienka, duży taras z widokiem na Jadran, przemiła gospodyni, która do niczego się nie wtrąca - jedynie rogacem częstuje i cytrynami z własnego ogrodu. Pościel i ręczniki zmienia 2 razy w trakcie pobytu (znaczy daje nam, żebyśmy sami sobie zmienili, bo do apartamentów nie wchodzi). Gwarantuje miejsce parkingowe, a do plaży mamy w linii prostej jakieś 50-80 metrów.

Jedyny kłopot z nią jest taki, że... nie wynajmuje osobom nieznanym i zastrzegła sobie, żeby bez uzgodnienia z nią nikogo jej nie przysyłać :-)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 19.04.2012 10:41

Iggy napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):8-12 ojro :P :P :P :P :P w ferie zimowe chyba :lol: :lol: :lol:

Pewnie się zdziwisz, ale ja mam apartament za 10euro/osoby :-)

Przełom lipca/sierpnia i jadę w tym roku już po raz drugi w to samo miejsce, więc wiem, że nie jest to "psia buda".

Nikt tego nie neguje jeżeli podajesz cenę od osoby/noc, a nie cenę za noc.

Maadoox w swojej wypowiedzi tego nie ujął dlatego tyle komentarzy. Ja również prosiłem o uszczegółowienie.
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 19.04.2012 10:48

PETERENZO napisał(a):Maadoox w swojej wypowiedzi tego nie ujął dlatego tyle komentarzy.

Fakt - masz rację :-)

Choć jak przejrzałem "czarną listę kwater" i ceny, jakie ludzie płacą, to czasem strach myśleć nawet, że samemu się w to wpadnie.

Niemniej wydaje mi się, że i bez tego uszczegółowienia maadooxa raczej powątpiewać należy, że miał na myśli całkowitą cenę apartamentu/doba, bo musiałby mieć warunki daleko gorsze, niż w najczarniejszych postach z "czarnej listy" :-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2012 10:51

Niemniej wydaje mi się, że i bez tego uszczegółowienia maadooxa raczej powątpiewać należy, że miał na myśli całkowitą cenę apartamentu/doba

Dla mnie to też oczywiste!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.04.2012 10:53

jeśli płacił od osoby to jest ok :P jeżeli za apartament :?: to wielka ściema :wink:
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 19.04.2012 11:22

Ja w tym roku wybieram sie do Mali Losinj.
2 osoby dorosle + 2 dzieciakow 5 i 10 lat.
Cena za apartament w pelni wyposazony to 38 eur / noc (udalo sie potargowac z 45 eur :) )
W sumie to wlasciciel powiedzial, ze dla niego czy dziecko czy dorosly to ta sama cena.
Czyli mozna przyjac, ze 38 eur / noc / apartament = 9,5 eur / osobe / noc

Termin od 14.06 do 25.06

Pozdrawiam
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 19.04.2012 11:28

zack napisał(a):Czyli mozna przyjac, ze 38 eur / noc / apartament = 9,5 eur / osobe / noc

Termin od 14.06 do 25.06

Pozdrawiam

I taka kwota, w tym okresie, jest bardzo realna. Proste :wink:
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 19.04.2012 11:32

Od chyba czterech lat 13,5 euro od osoby z klimatyzacją.
Dom 50-60 metrów od morza. Wyjście na plaże bezposrednio z ogrodu.
Wiec naprawdę można.
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 19.04.2012 14:18

My w zeszłym roku płaciliśmy 38 euro/dobę za apartament w Rovinji w okresie od 25.06 do 09.07. Też jak któryś z kolegów utargowaliśmy z 45.
2 osoby dorosłe i 1 dziecko.
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 19.04.2012 14:24

zack napisał(a):Ja w tym roku wybieram sie do Mali Losinj.
Cena za apartament w pelni wyposazony to 38 eur / noc (udalo sie potargowac z 45 eur :) )
W sumie to wlasciciel powiedzial, ze dla niego czy dziecko czy dorosly to ta sama cena.

Termin od 14.06 do 25.06

Pozdrawiam

Ciekawa jestem, jakie będziesz miał opinie na temat tego apartamentu po powrocie.
Bo położony jest, jeśli chodzi o Mali, bardzo fajnie.

Pozdrawiam,
caipirinha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caipirinha » 19.04.2012 14:28

karol 11 napisał(a):Od chyba czterech lat 13,5 euro od osoby z klimatyzacją.
Dom 50-60 metrów od morza. Wyjście na plaże bezposrednio z ogrodu.
Wiec naprawdę można.

Ale w jakim terminie?

Bo jesli chodzi o ceny noclegów, to jest informacja bardzo istotna, a tak często pomijana.

I ile osób?
Bo to tez dość istotne.
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 19.04.2012 14:51

caipirinha napisał(a):
zack napisał(a):Ja w tym roku wybieram sie do Mali Losinj.

Termin od 14.06 do 25.06

Pozdrawiam

Ciekawa jestem, jakie będziesz miał opinie na temat tego apartamentu po powrocie.
Bo położony jest, jeśli chodzi o Mali, bardzo fajnie.

Pozdrawiam,

Na pewno wszscy forumowicze przeczytaja relacje:) Mam nadzieje, zobaczyc delfiny i oczywiscie rozne ciekawe miejsca
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 19.04.2012 17:13

Najlepiej całe pietro 8-9 osób. W tym roku też internet. Ceny za lipiec sierpień.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone