Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.01.2021 19:18

Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 13.01.2021 20:58

piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....

Może Molunat ;) Czyli najdalej na południe, jak się da (w Chorwacji)... Tam może być luźniej. Ale drugi raz bym tam nie pojechała ;)
mpolski3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpolski3 » 13.01.2021 21:20

Hehe. Najdalej to Prevlaka, ale tam oprócz twierdzy i Czarnogóry na wyciągnięcie reki to nic ciekawego nie ma. Chociaż dla mnie ciekawości wystarczyło.
Nie o to chodzi aby się spierać i określać gdzie dalekie południe. Bierzcie pod uwagę, że nie każdy startuje z S Polski. Ja np z samej północy i to jest już kawałek drogi. Sądzę że nasi południowi sąsiedzi którzy zarabiają w Ojro trochę inaczej do tego podchodzą. My przez pryzmat zarobku w PLN szacujemy koszty. Uważam, że turysty na metr kw. na południe dotrze mniej. Oczywiście nie mówię o wyjątkowych miejscach gdzie cumują wycieczkowce, lądują samoloty przyjeżdżają turyści na jeden dzień. Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.01.2021 21:50

Kiedyś z ciekawości porównywałam koszt dojazdu do Splitu i Dubrowniku. Wbrew pozorom różnica jest nieduża, zwłaszcza jak już się porówna z kosztem całości wakacji.
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 21.01.2021 22:52

Jakieś plus minus 250kmx2 plus Autocjesta pewnie 2x120kun plus parkingi?. Plus minus 400PLN. Przy urlopie 2 tygodniowym gdzieś się rozejdzie koszt dojazdu Split Dubrownik
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 22.01.2021 08:34

piotrekbeti napisał(a):Jakieś plus minus 250kmx2 plus Autocjesta pewnie 2x120kun plus parkingi?. Plus minus 400PLN. Przy urlopie 2 tygodniowym gdzieś się rozejdzie koszt dojazdu Split Dubrownik

Różnica w cenie autostrady jest o wiele mniejsza - 56 kun.

Gdyby jechać autem na LPG (2x220km) i zaparkować za free na górze Srđ, to różnica wyjdzie ok. 170zł :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.01.2021 08:55

W tym roku przyklepałem pokój z wyżywieniem czyli HB ( śniadanie + obiad ) i koniec końców wyjdzie mnie tyle samo co w ostatnich 3 latach samego pobytu kiedy żywiłem się w konobach. Tym razem ląd bo ostatnie lata Brać była. Kiedy byłem w Zaostrogu w 2016 r. to taka forma mnie odpowiadała.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 29.01.2021 09:53

maslinka napisał(a):
piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....

Może Molunat ;) Czyli najdalej na południe, jak się da (w Chorwacji)... Tam może być luźniej. Ale drugi raz bym tam nie pojechała ;)

W Molunacie byłem wzeszłym roku.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.02.2021 07:37

Z napisał(a):
maslinka napisał(a):

A to jeszcze cywilizacja?
Co do różnicy $$ w trasie do Splitu bądź Dubrovnika to pewnie koszt w ogólnym rozrachunku nie jest duży. Ale podejrzewam, że koszty życia w mieście Gry o Tron są znacznie wyższe aniżeli życia bliżej północy.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 07.02.2021 07:48

sviva napisał(a):
Z napisał(a):
maslinka napisał(a):

Co do różnicy $$ w trasie do Splitu bądź Dubrovnika to pewnie koszt w ogólnym rozrachunku nie jest duży. Ale podejrzewam, że koszty życia w mieście Gry o Tron są znacznie wyższe aniżeli życia bliżej północy.

Dokładnie tak jest. Tłumy turystów są porażające, a w związku z tym ceny wysokie.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.02.2021 09:04

Ural napisał(a):
sviva napisał(a):
Z napisał(a):
maslinka napisał(a):

Dokładnie tak jest. Tłumy turystów są porażające, a w związku z tym ceny wysokie.

Pamiętam, że za frytki i małe piwo a plaży Sv. Jakov w Dubrowniku zapłaciłem koło 150 kun.
Owszem plaża piękna, obok pozostałości wspaniałego hotelu Belvedere ale $$ to by mogło kosztować już jak dobra egzotyka. Z ciekawości zapytam. Ile kosztowala was doba noclegu w Dubrowniku lub okolicach?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 07.02.2021 09:59

W Dubrowniku na tyle jest drogo że i przeciętni Chorwaci wyprowadzili się stamtąd a rezydencje kupują tam gwiazdy takiej jak Luka Modrić.
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 07.02.2021 10:04

Najtańszy wstęp na mury w Dubrowniku wychodzi bodajże 120kun od osoby z kartą miejską. To i tak darmocha przy wstępie do Plitvic dla 2+2osób.2x300kun plus 2x120kun. Krka wodospady 2x200kun plus 2x120. Ceny 2021 w sezonie. Jak by nie liczyć ro same bilety dochodzą do 1000PLN za rodzinę na wyjazd
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.02.2021 11:07

piotrekbeti napisał(a):Najtańszy wstęp na mury w Dubrowniku wychodzi bodajże 120kun od osoby z kartą miejską. To i tak darmocha przy wstępie do Plitvic dla 2+2osób.2x300kun plus 2x120kun. Krka wodospady 2x200kun plus 2x120. Ceny 2021 w sezonie. Jak by nie liczyć ro same bilety dochodzą do 1000PLN za rodzinę na wyjazd

Tyle że na murach spędzisz max 3 godziny przy wolnym chodzeniu. W Plitvicach spędzisz cały dzien a i to może być mało.
Sprawdzałem ceny na prom z Zadaru na Sakarun. Cena od osoby 340 kun. Przy rodzinie 2+2 to jeden dzień może kosztować 1000 zł doliczając jedzenie.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 07.02.2021 11:17

sviva napisał(a):Sprawdzałem ceny na prom z Zadaru na Sakarun. Cena od osoby 340 kun. Przy rodzinie 2+2 to jeden dzień może kosztować 1000 zł doliczając jedzenie.
No to wybierz się tam autem.
W 4 osoby i 1 auto wyjdzie (tam i z powrotem) 560 kuna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 810
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies