piotrekbeti napisał(a):Jakieś plus minus 250kmx2 plus Autocjesta pewnie 2x120kun plus parkingi?. Plus minus 400PLN. Przy urlopie 2 tygodniowym gdzieś się rozejdzie koszt dojazdu Split Dubrownik
maslinka napisał(a):piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....
Może Molunat Czyli najdalej na południe, jak się da (w Chorwacji)... Tam może być luźniej. Ale drugi raz bym tam nie pojechała
Z napisał(a):maslinka napisał(a):piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....
Może Molunat Czyli najdalej na południe, jak się da (w Chorwacji)... Tam może być luźniej. Ale drugi raz bym tam nie pojechała
W Molunacie byłem wzeszłym roku.
sviva napisał(a):Z napisał(a):maslinka napisał(a):piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....
A to jeszcze cywilizacja?
Co do różnicy $$ w trasie do Splitu bądź Dubrovnika to pewnie koszt w ogólnym rozrachunku nie jest duży. Ale podejrzewam, że koszty życia w mieście Gry o Tron są znacznie wyższe aniżeli życia bliżej północy.
Ural napisał(a):sviva napisał(a):Z napisał(a):maslinka napisał(a):piekara114 napisał(a):Dalekie południe czyli co? okolice Dubrownika? Tam w normalnym sezonie też tłoczno....
A to jeszcze cywilizacja?
Co do różnicy $$ w trasie do Splitu bądź Dubrovnika to pewnie koszt w ogólnym rozrachunku nie jest duży. Ale podejrzewam, że koszty życia w mieście Gry o Tron są znacznie wyższe aniżeli życia bliżej północy.
Dokładnie tak jest. Tłumy turystów są porażające, a w związku z tym ceny wysokie.
piotrekbeti napisał(a):Najtańszy wstęp na mury w Dubrowniku wychodzi bodajże 120kun od osoby z kartą miejską. To i tak darmocha przy wstępie do Plitvic dla 2+2osób.2x300kun plus 2x120kun. Krka wodospady 2x200kun plus 2x120. Ceny 2021 w sezonie. Jak by nie liczyć ro same bilety dochodzą do 1000PLN za rodzinę na wyjazd
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko