Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 18.04.2012 18:26

Byłem 9 razy w Chorwacji i ani raz nie załatwiałem noclegu przez agencję. Wsiadam w samochód i szukam na miejscu. Dotychczas nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem apartamentu w cenie od 8 do 12 euro za dobę.
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 18.04.2012 19:19

maadoox napisał(a):Byłem 9 razy w Chorwacji i ani raz nie załatwiałem noclegu przez agencję. Wsiadam w samochód i szukam na miejscu. Dotychczas nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem apartamentu w cenie od 8 do 12 euro za dobę.

Wszystko zależy w ile osób jedziesz, w jakim terminie, w jakie okolice i czy z dziećmi. Ja w lipcu chcąc przedłużyć pobyt szukałem w okolicznych domach i agencjach muszę stwierdzić, że znalazłem dopiero po 3 dniach i wcale nie tak tanio, patrząc na różnice wcześniej zajmujących apartamentów :?
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 18.04.2012 20:29

Do maadooxa.

To, że nie przez agencję, to się zgadzam.

Napisz może w jakim terminie i w jakiej lokalizacji są kwatery za 8 euro.

Chyba , że skoro byłeś 9 razy, podajesz jakieś średniowieczne ceny.

Ten temat ma pomagać ludziom w wyborze miejsca na wymarzony urlop i każda rada i wskazówka może się przydać.

W przeglądarkach kwater , każdy rozsądny może sobie zweryfikować i ceny i standard. Ale choćby jak dalece mógł zrezygnować z komfortu i wygód to takiej ceny nie uświadczy.

Tak że prośba.
Podpowiedz zainteresowanym jak to robisz.
Czy to jest kwestia szczęścia, może uroku osobistego, a może jeszcze jakieś inne czynniki mają wpływ na wyszukanie w tych pieniądzach jakiegoś przyzwoitego lokum?

Może jakaś konkrety pod tytułem " ile kosztuje urlop w Chorwacji"?
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 18.04.2012 20:40

Pewnie miał na myśli cenę za osobodobę :D [/list]
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 18.04.2012 21:15

Pewnie miał na myśli osobodobę.

Co nie zmienia faktu, że i tak jest to godne zainteresowania.

I oczywiście pod tym kątem poddaję w wątpliwość znalezienie czegoś przyzwoitego za taką kwotę.
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 18.04.2012 21:21

Ja myślę że to możliwe ,zwłaszcza przed lub po sezonie.
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 18.04.2012 21:43

No właśnie!

W wielu postach w tym temacie apelowałem o konkrety, żeby zainteresowani mogli sami ocenić ,czy i na co konkretnie mogą sobie pozwolić, dopasowując swoje oczekiwania do doświadczeń naszych kolegów i koleżanek z cromaniackiej społeczności.

Stwierdzenie ,że ktoś znalazł kwaterę za 8 euro od osoby kompletnie nic nikomu nie daje i poradą jest żadną.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 18.04.2012 21:55

Napisz może w jakim terminie i w jakiej lokalizacji są kwatery za 8 euro.

Przypuszczam że to było 47.13.2014 roku w Slavnej Gorze, lub za łebka na Campie

W średniowieczu nie było euro, ale jeśli wtedy mieli apartamenty, to nie mogły być tak tanie
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 18.04.2012 22:04

rafalisko30 napisał(a):Napisz może w jakim terminie i w jakiej lokalizacji są kwatery za 8 euro.

Przypuszczam że to było 47.13.2014 roku w Slavnej Gorze, lub za łebka na Campie

W średniowieczu nie było euro, ale jeśli wtedy mieli apartamenty, to nie mogły być tak tanie

Przepraszam, to było głupie i wogóle nie śmieszne. Myślę, że był ze swoją rodziną i policzył apartament ze średnią na jedną osobę. Jeśli był z żoną i dzieckiem to 12 euro na jedną osobę daje 36 euro za apartament 3 osobowy, a to jest jak najbardziej możliwe i to w niezłym standardzie (chociaż nie są to salony) w szczycie sezonu.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.04.2012 22:30

maadoox napisał(a):Byłem 9 razy w Chorwacji i ani raz nie załatwiałem noclegu przez agencję. Wsiadam w samochód i szukam na miejscu. Dotychczas nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem apartamentu w cenie od 8 do 12 euro za dobę.

Utniesz te dyskusje podając nam kontakt, adres www. Chyba pamiętasz jeszcze co to za kwatery?

Chętnie sam się przyglądnę takim propozycjom. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2012 22:37

to było głupie i wogóle nie śmieszne

Fakt :?
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 18.04.2012 23:04

I znów się zacznie...Człowiek znalazł coś taniego ,więc trzeba mu podogryzać....
Czy on MUSI konkrety pamiętać i adresy podawać ?
Miał szczęście i znalazł , zazdrościcie ?
Ja też nie kolekcjonuję adresów ,nie jest mi to potrzebne . Przez przypadek znalazłam wizytówkę z Porat ,więc podałam namiary , sprawdziliście już moją prawdomówność ?

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ,ale przez niektórych to jakaś zazdrośc przemawia....Ktoś ma taniej ,znaczy kłamie.....albo pod namiotem śpi .
Jakaś paranoja was ogarnęła.....
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 18.04.2012 23:19

Iwona75 napisał(a):Czy on MUSI konkrety pamiętać i adresy podawać ?

Iwona75 napisał(a): Jakaś paranoja was ogarnęła.....

Zasadniczo wydawało mi się, że w tym celu powstał wątek.

Nie uważam, że mam jakieś paranoje - wręcz przeciwnie - rzeczowo chcę podejść do tematu i zweryfikować na ile ta informacja może być realna i jak mnie się może przydać.

Czy to paranoja? Zastanów się co piszesz?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2012 23:24

PETERENZO napisał(a):

Utniesz te dyskusje podając nam kontakt, adres www. Chyba pamiętasz jeszcze co to za kwatery?

Chętnie sam się przyglądnę takim propozycjom. :wink:

Jak kwatera ma stronę www. to napewno nie za taką kasę!!!!
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 19.04.2012 01:10

Czerwiec 2009 tydzien czasu w Selce 8 eur ale bylo nas 10 osob , miesiac pozniej znajomi oczywiscie adres od nas juz 12 eur (sezon)
pozniej bywalo roznie na 15-lat jazdy do Chorwacji nieraz w tym samym roku po 5-razy tylko raz 6-w totka,ale moze zle szukalem ale mysle ze sa takie kwatery ktore mozna za 10eur od osoby wynajac tylko nie beda blisko plazy , jak ktos chce tanio to wyspa Vir i inne male miejscowosci
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 81
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone