napisał(a) piekara114 » 01.09.2020 19:36
Przemyślałam sprawę jak liczyć ukonobienie i tak:
najlepiej zastosować księgowe wskaźniki do wypłaty diet, czyli dobowo:
śniadanie - 25%
obiad - 50%
kolacja - 25%
Czyli jeśli danego dnia jadłeś obiad w tawernie, a śniadanie podałeś żonie do łóżka, a ona kolację na taras to ukonobienie wynosi 50%, a mieś gest i zabrałeś piękniejszą też na kolację to 75%.
Żeby nie było, przekąsek w ciągu dnia nie liczy. Są pomijalne.
Można by było przeliczać to wg diet zagranicznych 15/30/30 i 25% na inne, ale już nie bawmy się w to, bo będzie problem jak liczyć na plaży piwo z baru a jak ze sklepu.
Przemyślałam do końca sprawę, wczuwając się w potencjalne pytania: obiadokolacja to 75%.
Co myślicie o takim wyliczaniu wskaźnika
Ostatnio edytowano 01.09.2020 19:38 przez
piekara114, łącznie edytowano 1 raz