Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 14:42

bezrobotny500 napisał(a):
Aemka91 napisał(a):
bezrobotny500 napisał(a):Wszystkich zainteresowanych informuję iż moje chorwackie wakacje w 2019 roku trwały 23 dni. W moim przypadku przez cały ten czas ani jednej gałki lodów 8O (pisząc to wyznanie liczę się z banem na forum)
Podziwiam! A możesz mi powiedzieć ile wydałeś przez te 23 dni plus minus na miejscu ?
Razem z dojazdem i apartmanami koło 10-11 tysięcy na rodzinę 2+2. Odliczając drogę i noclegi na miejscu pewnie z 4.5-5.5 tysiąca (ale raczej się tym nie sugeruj, bo po lekturze forum wiem, że nie do końca właściwie spędzam wakacje oraz wydaję swoje pieniądze)
Doprecyzuj co z obiadem/obiadokolacją: knajpy czy samodzielnie, bo to robi różnicę, a to jest w przypadku @Aemka91 ważne.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 22.01.2020 15:03

wikol napisał(a):
piotrulex napisał(a):Czy to znaczy, ze urlop był gorszy? Tłumaczyć się z tego, spowiadać? Normalnie jaja :)

Nikt się nie spowiada tylko trochę śmiesznie wyszło. Napisał iż kwota 200zł dziennie spokojnie mu starcza nie odmawiając dziecku lodów i sobie piwa, wina. .

No przecież nie odmawiał nikomu niczego, zjedli tyle lodów ile mieli ochoty, to samo z piwem czy winem :lol: czego tutaj kolego nie rozumiesz, dla mnie jest wszystko jasne jak chorwackie słońce :lol: Co to za logika "ja zjem 10 kebabów w 7 dni, jak ty tyle nie zjesz tzn. ze dziadujesz i odmawiasz sobie wszystkiego" :roll:

wikol napisał(a):Jeśli te 15 gałek to nieodmawianie sobie lodów to super. Ja kupowałem około 90 gałek i to jest bliższa wartość mówiąca o nieodmawianiu sobie czegoś.

OMG...serio ? :lol: :lol:

piotrulex napisał(a):No wiesz, ochota ochotą, można nie chcieć, nie lubić, nie móc, no ale co ludzie powiedzą na tak małą ilość zjedzonych lodów czy wypitego piwa? Czy Ty o tym pomyślałeś? Przecież INNI wiedzą lepiej co powinieneś lubić i jak powinien wyglądać Twój urlop

Dokładnie :lol: :lol: Strach teraz nie wpychać w siebie lodów na wakacjach, bo Cie potem będą hejtować :lol: :wink: To że uwielbiają niektórzy zaglądać komuś do portfela to już wiedziałem ale że będa dyktować co i ile trzeba jeść na wakacjach to już armagedon :mrgreen:
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 22.01.2020 15:27

piekara114 napisał(a):Doprecyzuj co z obiadem/obiadokolacją: knajpy czy samodzielnie, bo to robi różnicę, a to jest w przypadku @Aemka91 ważne.

knajpy 15%
samodzielne gotowanie 25%
samodzielne grilowanie 25%
wspólne biesiadowanie z gospodarzami 35%
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 15:35

piekara114 napisał(a):Doprecyzuj co z obiadem/obiadokolacją: knajpy czy samodzielnie, bo to robi różnicę, a to jest w przypadku @Aemka91 ważne.

knajpy 15%
i te 85% i 5000zl robi dla Aemki już różnicę.
bezrobotny500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bezrobotny500 » 22.01.2020 15:55

piekara114 napisał(a):

knajpy 15%
i te 85% i 5000zl robi dla Aemki już różnicę.

Pewnie jakaś różnica jest ale ciężko mi to ocenić w jakiej konfiguracji wyda się mniej czy więcej. Do knajpy zwykle chodzimy w 4 osoby i rachunek za obiad to tak z 300-500 kun. Jak się coś zrobi samemu to teoretycznie powinno być taniej ale jak się robi samemu to zdaje mi się, że wszystkim lepiej smakuje więc więcej zjedzą 8) jak więcej zjedzą to i więcej wypiją 8) jak jest dużo jedzenia i dobre napoje to się robi dobra biesiada 8) jak jest dobra biesiada to się zaraz robi więcej ludzi 8) i tak suma sumarum rachunek pewnie zbliżony.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 17:19

bezrobotny500 napisał(a): Jak się coś zrobi samemu to teoretycznie powinno być taniej ale jak się robi samemu to zdaje mi się, że wszystkim lepiej smakuje więc więcej zjedzą 8) jak więcej zjedzą to i więcej wypiją 8) jak jest dużo jedzenia i dobre napoje to się robi dobra biesiada 8) jak jest dobra biesiada to się zaraz robi więcej ludzi 8) i tak suma sumarum rachunek pewnie zbliżony.
Na dobrą biesiadę, każdy kulturalny biasiadnik, przynosi coś ze sobą :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 22.01.2020 18:20

ApropoDefacto napisał(a):Dokładnie :lol: :lol: Strach teraz nie wpychać w siebie lodów na wakacjach, bo Cie potem będą hejtować :lol: :wink: To że uwielbiają niektórzy zaglądać komuś do portfela to już wiedziałem ale że będa dyktować co i ile trzeba jeść na wakacjach to już armagedon :mrgreen:

Nikt nikogo nie wylicza ile kto i co zjadł.
Jeśli ktoś pyta ile kosztuje urlop i w jakiej wysokości wychodzi dniówka na jedzenie to oczekuje precyzyjnej odpowiedzi.
Stwierdzenie że starczyło 200zł na jedzenie,lody, piwo, wino nic nie mówi. Warto przytoczyć szczegóły jakie artykuły i ilości zawarte są w wyliczeniach. Świeżakowi kwota 200 nie mówi nic.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 22.01.2020 18:38

A kwota 500zl cos mówi ?
Poza tym ze jest większa oczywiście ?

Z nami nikt nie chce jechać w tym roku do Cro
Najbliżsi znajomi wybrali Turcję. W moim przypadku gdybyśmy chcieli z nimi jechać w sierpniu to za 2+1 wyszłoby 10500 za 2 tygodnie z all. To ja juz wole dziadować w Cro za ~6500.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 22.01.2020 18:53

Ceny All mocno poszły w górę. Turcja 2+1 za 6 dni to minimum 7000zl w dobrym standardzie. W sumie 5 pełnych dni. Drożyzna.
Też bym wybrał Chorwację i za te pieniądze być 12 dni.
Żreć all nie muszę choć byłem 3 razy na takim wypoczynku. Wolę autem do CRO ale nie wszyscy chcą X lat z rzędu jeździć w te same lub podobne rejony.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 22.01.2020 18:57

wikol napisał(a):Wolę autem do CRO ale nie wszyscy chcą X lat z rzędu jeździć w te same lub podobne rejony.
Można zawsze zmienić i pojechać samochodem do Włoch czy Grecji, aż tak dużo dalej nie jest.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 22.01.2020 19:24

piekara114 napisał(a):
wikol napisał(a):Wolę autem do CRO ale nie wszyscy chcą X lat z rzędu jeździć w te same lub podobne rejony.
Można zawsze zmienić i pojechać samochodem do Włoch czy Grecji, aż tak dużo dalej nie jest.

Ale czy nie drożej? Napewno paliwo we Włoszech i Grecji jest droższe niż w Chorwacji. Ciężko też do Grecji dojechać bez noclegu tranzytowego (choć zapewne są szaleńcy lub szczypidupy co jadą na raz). Włochy np. Bibione czy Caorle można zrobić na raz. Piszę ze swojego punktu widzenia. Jestem z Katowic.
Zresztą Ty Piekara114 jesteś doświadczona, więc ewentualnie poproszę o sprostowanie.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 22.01.2020 19:41

Patrzyłem na te Bibione czy Rimini miejscowosci ktore mozna zrobic na raz przyznam ze dupy chyba nie urywaja nie wiem czy bym tam chciał kiedykolwiek pojechac.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.01.2020 19:48

nenek napisał(a):Patrzyłem na te Bibione czy Rimini miejscowosci ktore mozna zrobic na raz przyznam ze dupy chyba nie urywaja nie wiem czy bym tam chciał pojechac.

Ja bym nie chciała, chociaż Wlochy uwielbiam :oczko_usmiech: .
Nad włoski Adriatyk to najlepiej poniżej Pescary.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 22.01.2020 19:54

Dzieki takze wiec mamy punkt od ktorego mozna cos planowac tak ogladalem okolice Bari koniec czerwca ale chyba decyzja zapadnie juz w czerwcu bo moja tlumaczka ma egzaminy :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 22.01.2020 19:55

nenek napisał(a):Patrzyłem na te Bibione czy Rimini miejscowosci ktore mozna zrobic na raz przyznam ze dupy chyba nie urywaja nie wiem czy bym tam chciał kiedykolwiek pojechac.

Byłem w Bibione w 2001 r. i widziałem ten koszmarek :? . Skutecznie wyleczył mnie z włoskich wakacji
i tego samego dnia uciekłem na cudowny ( w porównaniu do Bibione) Kvarner :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 768
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone