Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.01.2020 12:41

Aemka91 napisał(a):Proszę zerknij sobie powyżej - to nie mnie cytujesz a czyjąś odpowiedź.

Już widzę.
Ale mój błąd wynika z Twojego błędnego cytowania i w poście który napisałaś wygląda to na Twoją wypowiedź ( postu powyżej Ciebie nie czytałem).
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 21.01.2020 13:04

Aemka91 napisał(a):...Znajoma, która była w CRO trafiła kiedyś na kuchenkę do gotowania na balkonie...

Wspaniale, szczęściara. My przez 2 tygodnie gotujemy w lesie, przed namiotem, kilkadziesiąt metrów od plaży i pięknym widokiem na Adriatyk :) Mam nadzieję, że z jej balkonu był równie piękny widok :). 3 tygodnie bez kuchenki, sporo podbije Wam koszty. Może warto Wam zainwestować w małą indukcję i 2 garnuszki :)
Ostatnio edytowano 21.01.2020 13:43 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.01.2020 13:28

Aemka91 napisał(a):To zdecydowanie nie jest pokój - to apartament Kula w miejscowości Janjina - wynajmujemy go razem z moimi rodzicami i siostrą, więc w sumie będzie 5 dorosłych i dwoje dzieci :)

Z opisu apartamentu:
Goście wynajmujący apartamenty Kula mają do dyspozycji czynny w sezonie odkryty basen. Posesja zlokalizowana jest w miejscowości Janjina, 35 km od Medziugorie i 26 km od wyspy Korčula. Na miejscu można bezpłatnie korzystać z WiFi i prywatnego parkingu.
W każdym z tych klimatyzowanych apartamentów znajduje się telewizor z płaskim ekranem, a w niektórych także część wypoczynkowa i/lub jadalnia. Ponadto wszystkie apartamenty oferują kuchnię z lodówką oraz łazienkę z suszarką do włosów i ręcznikami.
Obiekt Kula dysponuje również tarasem, ogrodem oraz wspólnym basenem z leżakami i parasolami. Latem na świeżym powietrzu działa kuchnia.

Wg mnie kuchnia jest. :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.01.2020 13:36

Janusz, tylko co właściciel rozumie przez słowo kuchnia? Ja zwykle w takich wypadkach brałam jednopalnikiwa elektryczną płytę, aby móc coś jednak przygotować. Chyba że w regulaminie obiektu jest informacja o zakazie gotowania w pomieszczeniu.

A co do kuchenek na balkonem: super sprawa, bo pomieszczenie się dodatkowo nie nagrzewa, a wszelkie zapachy od razu rozprzestrzeniają się na zewnątrz.

Dowiedz się może jest ogolno dostępna kuchnia jak kiedyś na kwaterach nad Bałtykiem
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.01.2020 13:40

piekara114 napisał(a):Janusz, tylko co właściciel rozumie przez słowo kuchnia?

Na zdjęciach kuchni widać w blacie obok zlewozmywaka płytą grzewczą, pewnie indukcyjną.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 21.01.2020 13:46

To już musi sobie dokładnie wyjaśnić z wynajmujacym.
Znając wyposażenie app/studiów w Chorwacji powinna być jakaś płyta, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak duży jest ten apartament. No i ja nie spotkałam się z app bez kuchenki do gotowania, chyba że to był obiekt typowo hotelowy.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 21.01.2020 14:25

Wy się kuchnią emocjonujecie, a ja jak przeczytałem, że na 21 dni to aż mnie skręciło z zazdrości :mrgreen:

Jeśli chodzi o samą kwotę, to pewnie że się da za 5000 obskoczyć, ale moim zdaniem bez własnej kuchni to będzie trudno...
Aemka91
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aemka91 » 21.01.2020 14:47

piekara114 napisał(a):To już musi sobie dokładnie wyjaśnić z wynajmujacym.
Znając wyposażenie app/studiów w Chorwacji powinna być jakaś płyta, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak duży jest ten apartament. No i ja nie spotkałam się z app bez kuchenki do gotowania, chyba że to był obiekt typowo hotelowy.

Nie ma właśnie możliwości gotowania :( Mamy apartament C5 to nowy budynek. Specjalnie pytaliśmy czy jest taka możliwość i czy jest pralka (wiem może to się wyda Wam głupie, ale przy dzieciach jest zawsze mnóstwo prania i łudziłam się, że da radę zabrać mniej ubrań i prać na miejscu). Dostaliśmy odpowiedź:
W mieszkaniu C5 nie ma możliwości gotowania. Aneks kuchenny ma lodówkę, zlew, mikrofalówkę i elektryczny garnek do gorącej wody, ale nie ma płyt grzewczych do gotowania. Budynek C jest najnowszy, a mieszkania w budynku C nie mają możliwości gotowania.
Aemka91
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aemka91 » 21.01.2020 14:49

Koenig napisał(a):Wy się kuchnią emocjonujecie, a ja jak przeczytałem, że na 21 dni to aż mnie skręciło z zazdrości :mrgreen:

Nie było dużej różnicy w cenie - początkowo braliśmy pod uwagę 2 tygodnie, ale rodzice byli rok temu i stwierdzili, że za szybko im ten czas uciekł - z tym, że oni zjeździli całą CRO i tylko 5 dni byli w jednym miejscu.
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 21.01.2020 15:38

Aemka91 napisał(a):Specjalnie pytaliśmy czy jest taka możliwość i czy jest pralka (wiem może to się wyda Wam głupie, ale przy dzieciach jest zawsze mnóstwo prania i łudziłam się, że da radę zabrać mniej ubrań i prać na miejscu)

Pralką się nie przejmuj. Ja się pytałem o pralkę przed pierwszym wyjazdem. Teraz już tylko każdego roku zabieram coraz mniej rzeczy, a na koniec wyjazdu i tak się okazuje, że jeszcze sporo jest "nieużywanych". Dotyczy to również dzieci.
A co do kuchenki, to na twoim miejscu wziąłbym jakąś małą "jednopalnikową" indukcję (można takie kupić za niecałe 100zł). Oczywiście najlepiej spytać gospodarzy, czy można się takim czymś posłużyć w apartmanie.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 21.01.2020 16:18

piotrulex napisał(a):
Aemka91 napisał(a): ... wakacje (2+2) na 21 dni... chodzi głównie o to, co wydamy na miejscu - śniadania mamy w cenie. Dzieci w wieku roku i 6 lat (młodszemu będziemy zabierać prowiant z PL) ... Czy Waszym zdaniem 5tys wystarczy ?

To daje 240zł dziennie dla 2 dorosłych i jednego 6-latka gdzie jesteście już po śniadaniu. Mając na uwadze kwaterę i ochotę w niej pichcenia to moim zdaniem spokojnie. Chodząc non stop na pizzę to też powinno wystarczyć. Chodząc po knajpach na bardziej wyszukane dania to absolutnie nie

Te 240 zł to 420 kun dziennie kieszonkowego :wink: . Śniadania macie w cenie, tak więc 5000 pln. na 21 dni to bardzo dużo.
Możecie codziennie stołować się w konobie (olać kuchenkę) i na lody też zostanie.
me.png
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.01.2020 16:31

My w 2019 roku mieliśmy 200 pln do wydania na dzień ( 2+ 1 ) i spokojnie starczyło. No i nie mieliśmy śniadań w cenie :wink: Dzieciok jadł lody a nam na piwo i winko tez starczyło
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 21.01.2020 17:53

sito_zabrze napisał(a):Ze też ja nie notowałem ileż to lodów zjedliśmy :roll:
Ale nie bylo raczej tego wiecej niz 15 gałek przez cały pobyt. 15 na 3 osoby :oczko_usmiech: No dziad. I do tego skąpy :oczko_usmiech:

sito_zabrze napisał(a):
Nie odmawiając dziecku lodów, sobie piwa, Aśce wina i rakiji :mrgreen: .

P.S. bez zwiedzania

Rzeczywiście przy takiej rozrzutności musiało starczyć 200zł. Nie odmawiając sobie lodów - całe 15 sztuk gałek na całe wakacje.
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 21.01.2020 18:01

Od kilku lat odwiedzam Zivogosce Blato w składzie 2+2 i wynajmuję dwa pokoje dwuosobowe w Adrianie. Osobno dla rodziców i osobno dla dzieci(22 i 14 lat). Termin to zazwyczaj od ok. 20 czerwca (14 dni). Zawsze w drodze do Cro. nocleg (zazwyczaj w po stronie Cro.) Z wydatków to; cumowanie i używanie małego pontonu w porcie, wyjazdy do Medjugorie, Imotski, Makarska, Hvar i wiele innych pobliskich miejscowości. Codziennie jakieś barowe jedzenie(raz pizza,raz jakiś duży wypasiony obiad) ale w dużej mierze to samodzielna kuchnia w oparciu o zakupy na miejscu. Bez specjalnego oszczędzania i bez fanaberii z uwzględnieniem także; ubezpieczeń, paliwa, autostrad to mieścimy się w granicach 8-10 tysięcy. W tym sporo uciech rozrywkowych; lody ,desery, wino, piwo, rakija :D. Auto (VW Touran benzyna 1,6 FSI) załadowane na full z boxem na dachu.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.01.2020 18:02

wikol napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Ze też ja nie notowałem ileż to lodów zjedliśmy :roll:
Ale nie bylo raczej tego wiecej niz 15 gałek przez cały pobyt. 15 na 3 osoby :oczko_usmiech: No dziad. I do tego skąpy :oczko_usmiech:

sito_zabrze napisał(a):
Nie odmawiając dziecku lodów, sobie piwa, Aśce wina i rakiji :mrgreen: .

P.S. bez zwiedzania

Rzeczywiście przy takiej rozrzutności musiało starczyć 200zł. Nie odmawiając sobie lodów - całe 15 sztuk gałek na całe wakacje.

Widocznie na tyle tylko mieliśmy ochotę....
Nie kazdy lubi od rana ładować w siebie lody, hektolitry piwa, zagryzać to frytkami, pizzą a na kolację przed spaniem kebaba. No i te smażone we fryturze dania.....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 766
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone