Raz miałam okazję posiedzieć w takim namiocie i dla mnie okropnie duszno tam było, lepiej zdecydować się na duży parasol lub żagle przeciwsłoneczne do rozłożenia na plaży.dids76 napisał(a):Sprawdzi się, tylko wybierz taki który ma też siatkę żeby był przepływ powietrza. Bez siatki robi się w namiocie strasznie duszno.Aemka91 napisał(a):Myślicie, że taki namiot z Decathlonu się sprawdzi na drzemkę dla roczniaka na kamienistej plaży ?
kadetdudi napisał(a):Mieliśmy namiot z decathlonu z otwieraną kieszenią z tyłu namiotu. Przy dwójce dzieci się sprawdził. Do środka koc, zawsze jakieś rzeczy można schować. Nie potrzebny był przewiew. Oczywiście namiot, który odbija UV.
Ruda131 napisał(a):W czerwcu 2019 nasze wakacje wyniosły nas 9500. Warszawa- Przez Słowacje i Węgry- 1wszy nocleg Senj- 7dni Makarska- 3 dni Povljana (Pag)- 3 dni Baška(Krk)- Warszawa. Rodzina 2+2(2 i 8 ).Codziennie coś kupowaliśmy do jedzenia w trakcie plażowania ok 13-14 w lokalach lub piekarniach a później 17-18 obiadokolacja w restauracji, do tego lody. Nasze zwiedzanie to głównie spacery, żadnych wycieczek nie kupowaliśmy. Zawsze kwatere wybieram do 50-55euro za dobę. W czerwcu 2018 wyszło też nieco ponad 9 był nocleg w drodze na Węgrzech potem tydzien Makarska, 3 dni Mali Losinj i 2 dni Cres.
Co do pobytu z maluchem na pewno kup w PL krem z filtrem 50 w Chorwacji ponad 130 kun płaciłam bo z domu zabrałam tylko 30 i okazała się za słaba na początek.
Aemka91 napisał(a):U nas nad Polskim morzem ceny kremów UV to też kosmos! Nigdy nie zapomnę ile zapłaciłam za krem Ziaja - szok!
Aemka91 napisał(a):A co byś jeszcze poleciła z takim must have, które trzeba zabrać jadąc z dziećmi ? Oprócz specjalnego obuwia do wody, leków które trzeba mieć zawsze przy sobie...
Aemka91 napisał(a): ... wakacje (2+2) na 21 dni... chodzi głównie o to, co wydamy na miejscu - śniadania mamy w cenie. Dzieci w wieku roku i 6 lat (młodszemu będziemy zabierać prowiant z PL) ... Czy Waszym zdaniem 5tys wystarczy ?
piotrulex napisał(a):Aemka91 napisał(a): ... wakacje (2+2) na 21 dni... chodzi głównie o to, co wydamy na miejscu - śniadania mamy w cenie. Dzieci w wieku roku i 6 lat (młodszemu będziemy zabierać prowiant z PL) ... Czy Waszym zdaniem 5tys wystarczy ?
To daje 240zł dziennie dla 2 dorosłych i jednego 6-latka gdzie jesteście już po śniadaniu. Mając na uwadze kwaterę i ochotę w niej pichcenia to moim zdaniem spokojnie. Chodząc non stop na pizzę to też powinno wystarczyć. Chodząc po knajpach na bardziej wyszukane dania to absolutnie nie
To raczej macie pokój niż apartament. Apartament czy studio mają na swoim wyposażeniu minimum aneks kuchenny do samodzielnego przygotowania posiłków.Aemka91 napisał(a):No właśnie w apartamencie nie ma możliwości gotowania. Mamy czajnik na wodę i blat roboczy, kuchenkę mikrofalową, ale nie ma pieca. Jest za to grill na zewnątrz.
To raczej macie pokój niż apartament. Apartament czy studio mają na swoim wyposażeniu minimum aneks kuchenny do samodzielnego przygotowania posiłków.piekara114 napisał(a):Aemka91 napisał(a):No właśnie w apartamencie nie ma możliwości gotowania. Mamy czajnik na wodę i blat roboczy, kuchenkę mikrofalową, ale nie ma pieca. Jest za to grill na zewnątrz.
Aemka91 napisał(a): Apartament czy studio mają na swoim wyposażeniu minimum aneks kuchenny do samodzielnego przygotowania posiłków.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko