piekara114 napisał(a):Jeszcze nie wiem, może relację krótką skrobnę, jak dostęp do gotówki może być konieczny, a decyzję trzeba podjąć w dosłownie 3 minuty.....
Koniecznie napisz.
wikol napisał(a):Na wyjazd biorę tylko gotówkę na kwatery. Do dyspozycji na miejscu mam kartę bankomatową. Nie zakładam ile wydam na urlopie. Mam do dyspozycji główne konto. Nie wiem czy wydam w CRO - 6,5k czy 8,3k. Skąd ja mam to wiedzieć. Podsumowanie pod koniec wyjazdu.
sito_zabrze napisał(a):
Nie odmawiając dziecku lodów, sobie piwa, Aśce wina i rakiji .
P.S. bez zwiedzania
wikol napisał(a):sito_zabrze napisał(a):
Nie odmawiając dziecku lodów, sobie piwa, Aśce wina i rakiji .
P.S. bez zwiedzania
Lody to niewielki procent całości wydatków. Piwo zależy czy w knajpie po 25kn czy kupione w sklepie. Dziennie 4 piwa w knajpie daje razem 100kn razy 14 co daje 1400kn na cały pobyt.
bluesman napisał(a):Urlop w Cro kosztuje dużo i nie ma się co czarować. Byle kogo na to nie stać.
Bravik napisał(a):Widzę,że wprowadziłeś następną, nową klasyfikację rodaków:
- urlopowałeś się w Chorwacji - jesteś figura
- nie stać cię - jesteś byle kto.
Coś chyba nie tak.
lotnikwsk napisał(a):Tak się zastanawiam
Czy urlop w Chorwacji jest wyznacznikiem dobrobytu?
bluesman napisał(a):Bravik napisał(a):Widzę,że wprowadziłeś następną, nową klasyfikację rodaków:
- urlopowałeś się w Chorwacji - jesteś figura
- nie stać cię - jesteś byle kto.
Coś chyba nie tak.
Jak rozumiem czepiasz się i nadinterpretujesz Ok. to tylko słowa więc poprawię wielu na Cro nie stać. Dołożę, więcej osób nie stać niż stać lepiej ?
Bravik napisał(a):Nie, nie czepiam się, to nie nadinterpretacja, tylko pokazanie że słowa są ważne.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko