napisał(a) pavlo » 19.09.2019 13:02
te kiero napisał(a):pavlo napisał(a): to +/- 500 zł. to nie ma dla mnie znaczenia w finansach Te 500 zł.
dokładnie jakbym słyszał argument zarządu, kiedy rozmawiamy na forum firmy o podwyżkach
identyko;
dla takich ludzi nie ma znaczenia, bo nie muszą kontrolować stanu konta od do;
najważniejsze jednak w tej wypowiedzi jest to pogrubione
Kolego te kiero, wyciąłeś fragment mojego postu, gdzie zdanie wcześniej piszę o skali wydatków, czyli 8 000 do 10 0000 zł. na 14 dni pobytu na wakacjach. Co innego, jeśli te 500 zł. zestawimy z kosztem urlopu np. miedzy 2 000 a 3 000 zł. Nominał, nominałem ale trzeba patrzeć także na skalę wydatków, a także na długość pobytu.
Jadąc na wakacje z góry zakładam, że będzie to na przykład około 10 000 zł. Ta kwota wynika z wcześniejszych założeń poczynionych przed wyjazdem i zawsze są to szacunkowe wyliczenia. Jeśli więc, wydam 10 500 zł. to uznaję, że bardzo dobrze oszacowałem koszty.
Zaś jeśli chodzi o mój zwrot "dla mnie", to nie wiem co Cię tak to podrażniło? to że wypowiadam się w swoim imieniu? Podejrzewam, że Ty pewnie też piszesz w swoim imieniu i wyrażasz swoją opinię. Zaryzykuję tezę, że 99% użytkowników tego forum wyraża w swoich postach swoje opinie