Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 09:32

beatabm napisał(a):
wikol napisał(a):10 dni po dwa wyjścia na lody. Po plażowaniu i w czasie wieczornego spaceru. 10*8 daje 88kugla lodów. W BV bardzo dobre lody w ostatniej budce w stronę baru Oseka.

10*8 to dla mnie 80 a nie 88 ale może liczyc nie umiem :smo:

No

Przecież 10x8=88 a to

wikol napisał(a): ... prawie 90 kugli lodów

Błąd każdemu się może przytrafić, ten trochę zabawny :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.09.2019 09:38

Kurczę, u mnie też matematyka inna, a kończyłam uczelnię techniczną.... jednak źle mnie tam nauczyli, a taka prestiżowa podobno.....
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.09.2019 09:44

beatabm napisał(a):10*8 to dla mnie 80 a nie 88 ale może liczyc nie umiem :smo:
Oj tam,
pomylił "przęsła ze słupkami" :wink:
(płot: ile trzeba słupków przy dziesięciu przęsłach?)
Albo: ile to dni od 10 do 20?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 09:46

boboo napisał(a):
beatabm napisał(a):10*8 to dla mnie 80 a nie 88 ale może liczyc nie umiem :smo:
Oj tam,
pomylił "przęsła ze słupkami" :wink:
(płot: ile trzeba słupków przy dziesięciu przęsłach?)
Albo: ile to dni od 10 do 20?

To i tak lepiej niż np. ilość dni od poniedziałku do środy i od środy do poniedziałku :)
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 11.09.2019 09:54

sito_zabrze napisał(a):Na prawdziwe lody jeździmy tutaj . Te w Cro kupujemy z braku laku

Obrazek

Zabrze Konczyce, blisko wjazdu na A4
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 11.09.2019 10:18

piotrulex napisał(a):Wspomniany tu Toruński Lenkiewicz, wielkością JEDNEJ gałki, potrafi przebić te Chorwackie

Będąc w Toruniu, zal nie wpaść na lody i kawę :)

Kumpla z rodziną spotkałem ostatnio na Gali światła w Toruniu i mówił, że idą do Lenkiewicza na lody. Nie wiedziałem o jaką lodziarnię chodzi, a teraz patrzę, że to tam w tamtym roku jadłem lody i piłem kawę :). Chorwackie lody nie umywają się do smaku naszych ;), chociaż ja jem tylko waniliowe/śmietankowe i pistacjowe. Innych nie tknę.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 10:25

Trajgul napisał(a):
piotrulex napisał(a):Wspomniany tu Toruński Lenkiewicz, wielkością JEDNEJ gałki, potrafi przebić te Chorwackie

Będąc w Toruniu, zal nie wpaść na lody i kawę :)

Kumpla z rodziną spotkałem ostatnio na Gali światła w Toruniu i mówił, że idą do Lenkiewicza na lody. Nie wiedziałem o jaką lodziarnię chodzi, a teraz patrzę, że to tam w tamtym roku jadłem lody i piłem kawę :). Chorwackie lody nie umywają się do smaku naszych ;), chociaż ja jem tylko waniliowe/śmietankowe i pistacjowe. Innych nie tknę.

Polecam lokal na Barwnej

https://www.lenkiewicz.net/nasze-lokale/ a tam zapewne nie byliście, gdy ż to kilka km od Starówki w kierunku na Olsztyn

Festiwal mrugających rogów na głowę i grillowanych oscypków to pewnie http://www.bellaskyway.pl/pl/

To tak nieco z przekąsem, bywają udane instalacje choć ten rok, MOIM ZDANIEM, w takowe nie obfitował :(

Współczuje też osobom przyjezdnym, które zwykle oglądają to w weekendowym tłumie :(

Choć ekipę z Grudziądza to trudno nazwać przyjezdnymi :)

W CG byłem w poniedziałek gdy tak ślicznie padało. Na 55-tce blisko Stolna w obie strony stałem w koreczku. Na nieco ostrzejszym zakręcie zarówno w jedną jak i druga stronę wypadki i auta w rowie
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 11.09.2019 10:32

piotrulex napisał(a):To tak nieco z przekąsem, bywają udane instalacje choć ten rok, MOIM ZDANIEM, w takowe nie obfitował :(

Współczuje też osobom przyjezdnym, które zwykle oglądają to w weekendowym tłumie :(

Choć ekipę z Grudziądza to trudno nazwać przyjezdnymi :)

W tym roku była lipa straszna, a w ogóle mnie te całe skajłeje nie interesują. Wpadłem tylko na godzinkę, tłumów nie było wielkich, bo to był ostatni dzień, a i dobre miejsce parkingowe od jakiegoś czasu mam upatrzone.
"Założyciel firmy Stanisław Lenkiewicz urodził się w Stanach Zjednoczonych, z których wrócił mając siedem lat. Dzieciństwo spędził w gospodarstwie w Gryźlinach. Praktyki cukiernicze rozpoczął w Grudziądzu" ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 10:39

Trajgul napisał(a): ... Praktyki cukiernicze rozpoczął w Grudziądzu ...

No to Wy prawie jak u siebie :)

Ja zawsze jako darmowy i z sensowną lokalizacją polecam parking w okolicy CinemaCity będący przedłużeniem alei 700-lecia Torunia
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.09.2019 10:52

wikol napisał(a):
te kiero napisał(a):
wikol napisał(a):W tym roku kupiłem prawie 90 kugli lodów. Co będę wszystkim żałował. Wszystkim smakowało.

Liczysz gałki lodów... :?: :idea: Dobre :lol:

10 dni po dwa wyjścia na lody. Po plażowaniu i w czasie wieczornego spaceru. 10*8 daje 88kugla lodów. W BV bardzo dobre lody w ostatniej budce w stronę baru Oseka.
W tym lody w Mostarze i Medjugorie po 4kn

A gdybyś kupił przez cały pobyt 40 lodów to dla drugiej połówki byłbyś gorszy ? Mniej romantyczny ? A wasze wakacje słabsze ?

Ze też ja nie notowałem ileż to lodów zjedliśmy :roll:
Ale nie bylo raczej tego wiecej niz 15 gałek przez cały pobyt. 15 na 3 osoby :oczko_usmiech: No dziad. I do tego skąpy :oczko_usmiech:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 11:00

sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):
te kiero napisał(a):
wikol napisał(a):W tym roku kupiłem prawie 90 kugli lodów. Co będę wszystkim żałował. Wszystkim smakowało.

Liczysz gałki lodów... :?: :idea: Dobre :lol:

10 dni po dwa wyjścia na lody. Po plażowaniu i w czasie wieczornego spaceru. 10*8 daje 88kugla lodów. W BV bardzo dobre lody w ostatniej budce w stronę baru Oseka.
W tym lody w Mostarze i Medjugorie po 4kn

A gdybyś kupił przez cały pobyt 40 lodów to dla drugiej połówki byłbyś gorszy ? Mniej romantyczny ? A wasze wakacje słabsze ?

Ze też ja nie notowałem ileż to lodów zjedliśmy :roll:
Ale nie bylo raczej tego wiecej niz 15 gałek przez cały pobyt. 15 na 3 osoby :oczko_usmiech: No dziad. I do tego skąpy :oczko_usmiech:

Ja obliczony jestem. Mój Excel prawie sam wszystko liczy. Jednak ile było lodów nawet ja nie wiem. Płacone tylko gotówką, paragonu za to zwykle nie brałem, czasem może nie dawali. No nie wiem ile było gałek, ale w porównaniu z wikolem to z pewnością dziadowanie i ilość zbyt mała na udane wakacje :). Muszę pogadać z trenerami córki, czy choć w wakacje mogę w nią wpychać kugle siłowo, aby miała udany wypoczynek :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.09.2019 11:05

Czy dwa wyjścia dziennie na lody to dużo. W czasie powrotu z plaży i w czasie wieczornego spaceru ?
Na osobę wyszło raptem 2 kulki dziennie co daje raptem 8 zakupionych kulek każdego dnia.
To jest wciskanie kulek na siłe ? 30zł dziennie to tak dużo ? Nie sądze.
Niektórzy wydaja na ribna plata 250kn i nie stękają.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.09.2019 11:08

Wikol , ty masz jakąś traumę z tymi lodami. Ciekawe co na ten temat mówi Freud?
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.09.2019 11:12

A200universeblue napisał(a):
Przy tobie światowiec i znawca
Kółko wzajemnej adoracji widzę znów dobrze się bawi w tym wątku?
Cóż o tym właśnie każdy tu pisze...
Udajecie kogoś zupełnie innego poprzez apartamenta,pizzę i lpg próbując narzucić swój punkt widzenia innym ludziom.
Problem tylko w tym ze oni już byli w tym piekiełku zanim wy na to wpadliście.

A co ty możesz o mnie wiedzieć. Tylko tyle, na ile ci pozwolę. O tobie dużo mówi już nawet twój nick.

A200universeblue napisał(a):Szynka i polędwica była u mnie przez cały rok.
Jeśli twoi rodzice nie potrafili pojechać kupić na wieś,bazar czy od zaplecza towaru w mięsnym w czasach PRL to nie wbijaj młodzieży ze wędliny i mięsa nie było przed 1990 rokiem kolego.
Od 87 były już nawet pomarańcze w sklepach bez kombinowania.

Jasne, wszystko było. Mało tego, większość rodaków już wtedy na wakacje all inclusive latała i to samolotami. Tylko tak z ciekawości - kolega to który rocznik?
Ostatnio edytowano 11.09.2019 11:30 przez Bravik, łącznie edytowano 1 raz
Bravik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 11.09.2019 11:18

wikol napisał(a):Moje dziecko i dzieci znajomych też mają lody, gofry, pizze cały rok. Może nie codziennie ale na pewno rzadziej.

W drugim zdaniu zawarta jest cała "logika" twoich wypowiedzi :mrgreen:
Ostatnio edytowano 11.09.2019 11:19 przez Bravik, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 750
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone