Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 11.09.2019 08:46

Na prawdziwe lody jeździmy tutaj . Te w Cro kupujemy z braku laku

Obrazek
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 08:48

marze_na napisał(a):Czy lody w Cro dalej są takie kiepskie jak je wspominam? Wodniste i z kupą barwników? Parę lat mnie nad Jardanem nie było.

Nam smakują choć kiedyś więcej ich jedliśmy, na dodatek są tańsze niż w PL :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.09.2019 08:48

blatko napisał(a):Pytanie - czy jak kupię w konzumie campingowym słoik, filet z indyka i makaron, które to będą droższe o 30% od cen konzuma w mieście i 100% droższe od biedronki w PL to zostaje się wtedy uznanym za bogacza czy dziada? :-)
Przez niektórych ani za bogacza, ani za dziada.
Niektórzy mistrzowie excela będą Cię mieć za niespełna rozumu, bo wydajesz więcej niż powinieneś.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.09.2019 08:49

wikol napisał(a):W tym roku kupiłem prawie 90 kugli lodów. Co będę wszystkim żałował. Wszystkim smakowało.

Liczysz gałki lodów... :?: :idea: Dobre :lol:

marze_na napisał(a):Czy lody w Cro dalej są takie kiepskie jak je wspominam? Wodniste i z kupą barwników? Parę lat mnie nad Jardanem nie było.

w 2017 na kilkanaście budek w Krku, tylko 1 nie miała barwnikowych, były super z prawdziwymi bakaliami - nie liczyłem ile gałek kupiłem, ale tanio nie było, a jak wspomnę te "arbuzowe" z budek barwnikowych o smaku Fairy to mnie muli

BTW:
Zabukowałem AI na wrzesień 2020 w Turunς. Ze zniżką będzie 3,4t pln. Będą sikacze :mrgreen:
blatko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) blatko » 11.09.2019 08:54

i jeszcze odnośnie wakacyjnego bogactwa i dziadowania.

jeżdżę na all i HB od kilkunastu lat, objeździłem chyba wszystkie najpopularniejsze kierunki - Grecja, Hiszpania, Bułgaria, Turcja, Portugalia, Tunezja...
Od kilku lat jeżdżę także co roku do Chorwacji, zawsze na kempingi. Zawsze w wakacje robimy takie jakby danie główne - wakacje samolotem (all/HB) i drugie takie jakby na deser - (sporo jednak tańsze, choćby przez słoikowanie) samochodem do CRO.

I to i to jest fajne. Wszystkim cromaniakom, którzy nigdy nie byli na ALL z biurem podróży polecam choć raz spróbować (tylko na pierwszy raz weźcie minimum hotel 4*, a najlepiej 5*), a wszystkim olinkluziwowcom polecam pojechać na camp do Chorwacji lub Włoch (choć ja wolę CRO).

Mam akurat taką sytuację rodzinną i finansową, że mogę sobie pozwolić na 3 czy 4 tygodnie wakacji, ale gdybym miał tylko 2 tygodnie i np. do wydania "tylko" 12-15 000zł to zdecydowanie wybrałbym deser czyli "dziadowanie" na chorwackim kempingu niż all gdziekolwiek tam gdzie byłem (ale przyznaję, nie byłem na Bali, Zanzibarze, Seszelach itp.).

PS. Cieszę się jednak, że nie muszę wybierać między daniem głównym, a deserem.
Pozdrawiam
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 11.09.2019 09:04

te kiero napisał(a):w 2017 na kilkanaście budek w Krku, tylko 1 nie miała barwnikowych

piekara114 napisał(a):Marzena, ostatni raz w 2017 na Hvarze byłam i lody jadłam i tam i w Torgirze.... No i niestety są ok (i to nie wszystkie), ale nie powalają, zwłaszcza że w PL jest dużo rzemieślniczych lodów

Szkoda. Liczyłam, że podobna "lodowa rewolucja" jak u nas dokonała się również w CRO.

piotrulex napisał(a):Nam smakują choć kiedyś więcej ich jedliśmy, na dodatek są tańsze niż w PL

Co z tego, że tańsze skoro gorsze :roll: :? .
Mogłabym płacić tyle co u Lenkiewicza w Toruniu byle dorównywały smakiem i składem.

sito_zabrze napisał(a):Na prawdziwe lody jeździmy tutaj .

Ja na te najprawdziwsze zapraszam do wrocławskiej ROMY na Rydygiera 8) .
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 11.09.2019 09:09

beatabm napisał(a):
boboo napisał(a):
A200universeblue napisał(a):
beatabm napisał(a):W ubiegłym roku byłam pierwszy raz w życiu na all (...) PS dla Wikola - to nie było tanie all, bez dzieci przy stolikach, alkohole były z najwyższej półki, wycieczki codziennie w standardzie.
(...)
Nie ma takiego olinklusiw z 12 letnia whiskey for free i wycieczkami codziennymi w pakiecie.
Ściemniasz lub twoje pojęcie luksusu odbiega od przyjętych standardów.
Jeżeli 12-letnią "łiski" utożsamiasz z luksusem, to... gratuluję.
Jak zacytowałeś (czyli mniemam, że również przeczytałeś i zrozumiałeś), beatabm pisała o alkoholach z najwyższej półki a nie o "pędzonej na myszach wódzie".

Jeszcze taka prośba: wyjaśnij jakie są przyjęte (przez kogo? :| ) standardy luksusu i gdzie one "obowiązują".

Beata, jak to Beata :wink: , z kronikarską dokładnością opisała swoją Reise.
Tu, na tym forum. Poszukasz, to znajdziesz.
Jak przeczytasz, to warto abyś się zastanowił nad formą odszczekania zarzutu: "Ściemniasz".

Dzięki za wsparcie boboo :smo:
A do A200universeblue - poszukaj mojej relacji, poczytaj i daj znać czy wyjazd spełniał standardy Twojego pojęcia luksusu :wink:

beatabm, która to relacja? W 80 dni...?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.09.2019 09:10

Pivko napisał(a):beatabm, która to relacja? W 80 dni...?

Nie, tutaj masz link na-gigancie-czerwiec-2018-t54775.html
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 09:10

marze_na napisał(a):
te kiero napisał(a):w 2017 na kilkanaście budek w Krku, tylko 1 nie miała barwnikowych

piekara114 napisał(a):Marzena, ostatni raz w 2017 na Hvarze byłam i lody jadłam i tam i w Torgirze.... No i niestety są ok (i to nie wszystkie), ale nie powalają, zwłaszcza że w PL jest dużo rzemieślniczych lodów

Szkoda. Liczyłam, że podobna "lodowa rewolucja" jak u nas dokonała się również w CRO.

piotrulex napisał(a):Nam smakują choć kiedyś więcej ich jedliśmy, na dodatek są tańsze niż w PL

Co z tego, że tańsze skoro gorsze :roll: :? .
Mogłabym płacić tyle co u Lenkiewicza w Toruniu byle dorównywały smakiem i składem.

sito_zabrze napisał(a):Na prawdziwe lody jeździmy tutaj .

Ja na te najprawdziwsze zapraszam do wrocławskiej ROMY na Rydygiera 8) .

Ależ Marzeno

U Lenkiewicza za ogromną gałę płacimy 5 zeta, polecam ich punkt Przy Olsztyńskiej/Barwnej, a nie na starówce z gigantyczną kolejką i mniejszymi porcjami. Na dodatek w tym drugim jest gdzie usiąść, zaparkować, jest spokojnie. a to dla nas ważne. W cro płacimy symbolicznie mniej niż te 5 zeta, więc nie chodzi o cenę, można powiedzieć, że kosztują bardzo podobnie. Jedne i drugie nam smakują, w skład się nie zagłębiam

Jeśli Twoim zdaniem w cro są gorsze to spoko. Ja nie widzę różnicy :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 11.09.2019 09:14

Pojawiają się już w Chorwacji lody "rzemieślnicze", nie jestem jakimś koneserem więc nie kosztowałem.
Nam najbardziej smakują lody firmy "LEDO", no ale o gustach się nie dyskutuje :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
ps. Ceny lodów w Polsce powoli 'doganiają" ceny tych w Chorwacji a jeszcze w Polsce nie zdarzyło mi się abym dostał podwójną gałkę :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2019 09:19

Lody w tym roku faktycznie porażka na całej linii. Raz że jakieś w smaku nijakie , to jeszcze prawie sama woda cieknąca po wafelku.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 11.09.2019 09:22

dids76 napisał(a):Pojawiają się już w Chorwacji lody "rzemieślnicze", nie jestem jakimś koneserem więc nie kosztowałem.
Nam najbardziej smakują lody firmy "LEDO", no ale o gustach się nie dyskutuje :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
ps. Ceny lodów w Polsce powoli 'doganiają" ceny tych w Chorwacji a jeszcze w Polsce nie zdarzyło mi się abym dostał podwójną gałkę :papa:

Wspomniany tu Toruński Lenkiewicz, wielkością JEDNEJ gałki, potrafi przebić te Chorwackie

Będąc w Toruniu, zal nie wpaść na lody i kawę :)

Tak z google

https://www.google.com/search?q=ga%C5%8 ... MXkE89zwbM:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2019 09:24

http://citylife-blog.pl/images/IMG_2017 ... 240242.jpg

https://fastly.4sqi.net/img/general/wid ... bPY3Z8.jpg
Tak wygląda 1 kugla :)
Każdy swoje chwali. Krynica Górska.Gałki większe niż w Cro.
Ostatnio edytowano 11.09.2019 09:29 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 11.09.2019 09:27

te kiero napisał(a):
wikol napisał(a):W tym roku kupiłem prawie 90 kugli lodów. Co będę wszystkim żałował. Wszystkim smakowało.

Liczysz gałki lodów... :?: :idea: Dobre :lol:

10 dni po dwa wyjścia na lody. Po plażowaniu i w czasie wieczornego spaceru. 10*8 daje 88kugla lodów. W BV bardzo dobre lody w ostatniej budce w stronę baru Oseka.
W tym lody w Mostarze i Medjugorie po 4kn
Ostatnio edytowano 11.09.2019 09:33 przez wikol, łącznie edytowano 2 razy
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.09.2019 09:30

wikol napisał(a):10 dni po dwa wyjścia na lody. Po plażowaniu i w czasie wieczornego spaceru. 10*8 daje 88kugla lodów. W BV bardzo dobre lody w ostatniej budce w stronę baru Oseka.

10*8 to dla mnie 80 a nie 88 ale może liczyc nie umiem :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 749
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone