Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.09.2019 11:41

"wikol"]
Jakoś ani my ani nasze dzieci nie czują z tego powodu zadnego żalu :smo:
Moja trójka dzieciaków również nie płakała z tego powodu :D Liczyło się taplanie w wodzie i nic więcej. A na lody to nawet z mega "dziadowaniem" starczy każdemu. My w tym roku 24.06 - 5.07 - Srima. 2+3 dzieci. Całkowity koszt wczasów to 6500 zł. I nawet dwa razy w knajpie byliśmy (Vodice i Trogir) :lol:
Z małymi dziećmi nie ma problemu. Wytłumacz to dwóm dorastającym nastolatkom że nie kupisz im pizzy bo muszą zjeść kolejny obiad ze słoików w pokoju. Jakich użyjesz argumentów ? Pizza nie bo jest obiad w pokoju bo taniej ?
A taki nastolatek pochłania jedną pizze 30cm w ciągu paru minut.

Nie mam małych dzieci - 8 i 13 lat, ta druga to juz nastolatka. Mają ciekawsze atrakcje niż jedzenie pizzy po prostu :smo:
Nie oceniaj wszystkich od linijki :smo:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 11:45

beatabm napisał(a):
"wikol"]
Moja trójka dzieciaków również nie płakała z tego powodu :D Liczyło się taplanie w wodzie i nic więcej. A na lody to nawet z mega "dziadowaniem" starczy każdemu. My w tym roku 24.06 - 5.07 - Srima. 2+3 dzieci. Całkowity koszt wczasów to 6500 zł. I nawet dwa razy w knajpie byliśmy (Vodice i Trogir) :lol:
Z małymi dziećmi nie ma problemu. Wytłumacz to dwóm dorastającym nastolatkom że nie kupisz im pizzy bo muszą zjeść kolejny obiad ze słoików w pokoju. Jakich użyjesz argumentów ? Pizza nie bo jest obiad w pokoju bo taniej ?

Nie mam małych dzieci - 8 i 13 lat, ta druga to juz nastolatka. Mają ciekawsze atrakcje niż jedzenie pizzy po prostu :smo:
Nie oceniaj wszystkich od linijki :smo:

Beatabm , jak sie czyta waszą relację to córkami powinna opieka sie zainteresować :oczko_usmiech:
Na zdjeciach w porcie wyglądają jak bezdomne :oczko_usmiech:

A stykło by je zabrać do konoby i od razu inne wakacje :mrgreen: :oczko_usmiech:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 11:47

wikol napisał(a):
Pivko napisał(a):
beatabm napisał(a):
wikol napisał(a):Dla mnie też ważna woda, plaża i ciepełko, dla dzieciaków też. Ale żal przejść obok knajpy pełnej Polaków z dziećmi i nie podejść do stolika bo rodzicom szkoda kasy bo mają słoje w pokoju. U mnie wypłata była w trakcie pobytu w CRO. Żona od razu zażyczyła sobie kieckę w Mostarze.

Po 2 obiadach w pokoju zapragnęli świeżej pizzy i spaghetti w knajpie, odmówisz ?

Jeśli nauczyliście ich jadać takie rzeczy to raczej nie nasza wina. Pizze i spaghetti mozna tez zrobić samemu. Bedzie bankowo lepsze i raczej bardziej świeże
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.09.2019 11:48

sito_zabrze napisał(a):
Beatabm , jak sie czyta waszą relację to córkami powinna opieka sie zainteresować :oczko_usmiech:

A stykło by je zabrać do konoby i od razu inne wakacje :mrgreen: :oczko_usmiech:

Prawda??? Może by się uczłowieczyły i nabrały ogłady przy stole. Tylko weź je tam utrzymaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS. Miałam do Ciebie napisać PW z Cro - ale w dniu kiedy ja zawitałam w Tribunj Ty właśnie wieczorem wyjeżdżałeś :cry:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.09.2019 11:53

Wikol ma rację ale oczywiście tu spotyka się z niezrozumieniem. Oczywiste jest to, że na wakacjach ( i nie tylko) człowiek przechodząc koło knajpy może zrobić się głodny ale wg niektórych pewnie nie, bo przecież można odgrzać słoiczek pulpetów z Pudliszek i zjeść z ryżem w apartamencie/kwaterze.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 10.09.2019 12:06

Trajgul napisał(a):Wikol ma rację ale oczywiście tu spotyka się z niezrozumieniem. Oczywiste jest to, że na wakacjach ( i nie tylko) człowiek przechodząc koło knajpy może zrobić się głodny ale wg niektórych pewnie nie, bo przecież można odgrzać słoiczek pulpetów z Pudliszek i zjeść z ryżem w apartamencie/kwaterze.

Wikol to nie do końca sam siebie rozumie. :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 12:09

Trajgul napisał(a):Wikol ma rację ale oczywiście tu spotyka się z niezrozumieniem. Oczywiste jest to, że na wakacjach ( i nie tylko) człowiek przechodząc koło knajpy może zrobić się głodny ale wg niektórych pewnie nie, bo przecież można odgrzać słoiczek pulpetów z Pudliszek i zjeść z ryżem w apartamencie/kwaterze.

Poczytaj jego posty. Te wcześniejsze. Jedno zaprzecza drugiemu. Co roku inna wersja. Nawet cytowałem....

Sami w tym roku wydaliśmy wiecej niz zwykle w Cro. Głównje przez konobowanie. Czy nasze wakacje były lepsze ? NIE. Jedyne co stwierdzam to ze były droższe w porównaniu do poprzednich lat. O jedzeniu na okrąglo frytek, smażonego mięsa, zagryzania to lodami i popijanjem piwa nie wspomne dla zdrowotności.... serio te rzeczy to dla was warunek dobrych wakacji ? 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2019 12:15

Trajgul napisał(a):Wikol ma rację ale oczywiście tu spotyka się z niezrozumieniem.

Kolega Wikol zmienia zeznania i jest przez to málo wiarygodny. I nie wiadomo, czy nas wkręca czy konfabuluje czy świadomie zmyśla.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 12:16

beatabm napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Prawda??? Może by się uczłowieczyły i nabrały ogłady przy stole. Tylko weź je tam utrzymaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS. Miałam do Ciebie napisać PW z Cro - ale w dniu kiedy ja zawitałam w Tribunj Ty właśnie wieczorem wyjeżdżałeś :cry:

:cry:

A wpuściłabyś takiego dziada na pokład i poczęstowała jakimś %%% ? 8O :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.09.2019 12:19

sito_zabrze napisał(a):A wpuściłabyś takiego dziada na pokład i poczęstowała jakimś %%% ? 8O :oczko_usmiech:

Na pokładzie u Beaty tylko "cyc" ... :smo: :smo:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.09.2019 12:20

Dla nas wyjście do konoby jest fajnym urozmaiceniem wakacji. Dla jednych to strata czasu, dla innych mile spędzony wieczór. Dla każdego coś miłego.
A na lody i inne miejscowe przekąski najczęściej to ja mam największe ciśnienie :oops:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.09.2019 12:22

sito_zabrze napisał(a):
A wpuściłabyś takiego dziada na pokład i poczęstowała jakimś %%% ? 8O :oczko_usmiech:

Toż po to chciałam napisac licząc..... że przyniesiesz coś z konoby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo u mnie - jak Janusz słusznie mówi - tylko cyc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 12:52

beatabm napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Toż po to chciałam napisac licząc..... że przyniesiesz coś z konoby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bo u mnie - jak Janusz słusznie mówi - tylko cyc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

My z Aśką jesteśmy wszystkopijni :oczko_usmiech:

Szkoda ze nie doszło do spotkania. Moze gdybym został odpowiednio ugoszczony to bym nie zadzwonił do MOPS-u ze dwie bezdomne dziewczynki siedzą w porcie po turecku na chodniku i jedzą to co mama przygotowała na jakiejś łajbie.... :oczko_usmiech: :mrgreen:
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 10.09.2019 13:22

wikol napisał(a):
Pivko napisał(a):
beatabm napisał(a):
wikol napisał(a):Dla mnie też ważna woda, plaża i ciepełko, dla dzieciaków też. Ale żal przejść obok knajpy pełnej Polaków z dziećmi i nie podejść do stolika bo rodzicom szkoda kasy bo mają słoje w pokoju. U mnie wypłata była w trakcie pobytu w CRO. Żona od razu zażyczyła sobie kieckę w Mostarze.

Po 2 obiadach w pokoju zapragnęli świeżej pizzy i spaghetti w knajpie, odmówisz ?

Tak odmówię i wytłumaczę dlaczego - że mamy budżet wakacyjny taki a nie inny. I albo pojedziemy na wakacje (bez pizzy i kilogramów lodów) albo będziemy siedzieć w domu :-) Tak samo jak tłumaczę, że co dwa miesiące nie będzie miała nowych NB czy Nike :-). Mimo, że jej koleżanki posiadają.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.09.2019 13:27

Pivko napisał(a):Tak odmówię i wytłumaczę dlaczego - że mamy budżet wakacyjny taki a nie inny. I albo pojedziemy na wakacje (bez pizzy i kilogramów lodów) albo będziemy siedzieć w domu :-) .

To jest właśnie oczywista istota sprawy. Jeden pieniędzy nie ma na knajpę, drugi iść nie musi, a trzeci nie chce.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 744
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone