Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.09.2019 07:07

wikol napisał(a):Jak czytam że rodzina 2+2 wydała w sumie na jedzenie, drobiazgi 1000zł to ciekaw jestem co jedli.
wikol napisał(a):Zasługa tego iż wziąłem wałówkę na 6 obiadów oraz sporo wędlin itd.
Widocznie wzięli jeszcze więcej.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.09.2019 07:51

boboo napisał(a):
wikol napisał(a):Jak czytam że rodzina 2+2 wydała w sumie na jedzenie, drobiazgi 1000zł to ciekaw jestem co jedli.
wikol napisał(a):Zasługa tego iż wziąłem wałówkę na 6 obiadów oraz sporo wędlin itd.

Pewnie wzięli jeszcze więcej ale jak odmówić dzieciom pizzy którą bardzo lubią czy spaghetti w lokalu przy plaży. Są wakacje jest zabawa a nie spina i oszczędzanie bo szkoda wydać na obiad. W knajpach multum ludzi z dzieciakami. Dwa czy trzy razy warto pójść do knajpy. Za 4 pizze wydamy nie więcej niż 200kn. Ileż można gotować w pokoju.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.09.2019 08:05

wikol napisał(a):Są wakacje jest zabawa a nie spina i oszczędzanie bo szkoda wydać na obiad.
To po jaką cholerę brałeś wałówkę na 6 obiadów i sporo wędlin?
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 10.09.2019 08:17

wikol napisał(a):10dni pełnych na miejscu.

wikol napisał(a):wziąłem wałówkę na 6 obiadów oraz sporo wędlin itd.

wikol napisał(a): Ileż można gotować w pokoju.

Z tego co piszesz, to można całkiem sporo.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 08:27

elka21 napisał(a):

Z tego co piszesz, to można całkiem sporo.

:mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 10.09.2019 08:30

Widzę, że mój daaawny rekord został wyrównany :)

sam gotuję, ale dziwię się innym, dobre, teraz user pojechał :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.09.2019 08:32

Nigdy nie robiłem takich podsumowań i poza kosztami noclegów, nigdy nie liczyłem ile wydałem.
Ostatni wyjazd był jednak nieco inny - cztery małżeństwa jednym samochodem :D Z tego powodu robiliśmy dość szczegółowe podsumowanie wydatków i wyszło nam tak (w przeliczeniu na jedno małżeństwo):
pobyt 14 dni - Viniśce
- noclegi 1400 zł,
- koszt paliwa i autostrad łącznie - 500 zł,
- koszt wynajęcia samochodu - 500 zł,
- wydatki na życie - 1800 zł
Łącznie 4200 zł/2 tygodnie
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 10.09.2019 08:34

wikol napisał(a):
boboo napisał(a):

"Pewnie wzięli jeszcze więcej ale jak odmówić dzieciom pizzy którą bardzo lubią czy spaghetti w lokalu przy plaży. "

Wystarczy jeżdzić na campingi. Takie z basenami (najlepiej aquapark) i na posiłki dzieciaki ściągasz siłą. :D Wciągną cokolwiek im uszykujesz(byle szybko) i strzała na baseny.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.09.2019 10:43

te kiero napisał(a):

Inni gotują jeszcze więcej tylko nie chcą się przyznać. Wystarczy to co przytargają z PL.
Jak byłem rodacy przywieźli 3 kraty Tyskiego.
Lody nie, piwo nie, kawa w kawiarni nie, zabawka dla dziecka nie. Ważne by jak najmniej wydać. Ale w Chorwacji byli.
Ostatnio edytowano 10.09.2019 10:52 przez wikol, łącznie edytowano 2 razy
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 10.09.2019 10:50

wikol napisał(a):
te kiero napisał(a):

Inni gotują jeszcze więcej tylko nie chcą się przyznać. Wystarczy to co przytargają z PL.
Jak byłem rodacy przywieźli 3 kraty Tyskiego.
Lody nie, piwo nie, kawa w kawiarni nie, zabawka dla dziecka nie. Ważne by jak najmniej wydać. Ale w Chorwacji byli.

Czyli plus minus tak jak Wy.....

Byliście

Dla mojego dzieciaka nie ma znaczenia czy gotujemy, czy konobujemy, czy ja pije piwo przywiezione czy kupione. Dla niego najważniejsza była woda, plaża i wieczorem basen przy Apartmanie. Dla nas zresztą też

Dzisiaj wypłata weszła mi na konto. Pierwsze 100E przelane na OKO na dziadowanie za rok :oczko_usmiech:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.09.2019 10:56

Dla mnie też ważna woda, plaża i ciepełko, dla dzieciaków też. Ale żal przejść obok knajpy pełnej Polaków z dziećmi i nie podejść do stolika bo rodzicom szkoda kasy bo mają słoje w pokoju. U mnie wypłata była w trakcie pobytu w CRO. Żona od razu zażyczyła sobie kieckę w Mostarze.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.09.2019 11:00

wikol napisał(a):Dla mnie też ważna woda, plaża i ciepełko, dla dzieciaków też. Ale żal przejść obok knajpy pełnej Polaków z dziećmi i nie podejść do stolika bo rodzicom szkoda kasy bo mają słoje w pokoju. U mnie wypłata była w trakcie pobytu w CRO. Żona od razu zażyczyła sobie kieckę w Mostarze.

Jakoś ani my ani nasze dzieci nie czują z tego powodu zadnego żalu :smo:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 10.09.2019 11:02

wikol napisał(a):Dla mnie też ważna woda, plaża i ciepełko, dla dzieciaków też. Ale żal przejść obok knajpy pełnej Polaków z dziećmi i nie podejść do stolika bo rodzicom szkoda kasy bo mają słoje w pokoju. U mnie wypłata była w trakcie pobytu w CRO. Żona od razu zażyczyła sobie kieckę w Mostarze.

Dziwne opowieści snujesz...
Pivko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pivko » 10.09.2019 11:24

beatabm napisał(a):

Moja trójka dzieciaków również nie płakała z tego powodu :D Liczyło się taplanie w wodzie i nic więcej. A na lody to nawet z mega "dziadowaniem" starczy każdemu. My w tym roku 24.06 - 5.07 - Srima. 2+3 dzieci. Całkowity koszt wczasów to 6500 zł. I nawet dwa razy w knajpie byliśmy (Vodice i Trogir) :lol:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 10.09.2019 11:39

Pivko napisał(a):
beatabm napisał(a):

Moja trójka dzieciaków również nie płakała z tego powodu :D Liczyło się taplanie w wodzie i nic więcej. A na lody to nawet z mega "dziadowaniem" starczy każdemu. My w tym roku 24.06 - 5.07 - Srima. 2+3 dzieci. Całkowity koszt wczasów to 6500 zł. I nawet dwa razy w knajpie byliśmy (Vodice i Trogir) :lol:

Z małymi dziećmi nie ma problemu. Wytłumacz to dwóm dorastającym nastolatkom że nie kupisz im pizzy bo muszą zjeść kolejny obiad ze słoików w pokoju. Jakich użyjesz argumentów ? Pizza nie bo jest obiad w pokoju bo taniej ?
Po 2 obiadach w pokoju zapragnęli świeżej pizzy i spaghetti w knajpie, odmówisz ?
A taki nastolatek pochłania jedną pizze 30cm w ciągu paru minut.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 743
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone