Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.09.2019 15:33

anakin napisał(a):
wikol napisał(a): Facet który zachowuje się jak facet wg mnie choć raz powinien zabrać swoją małżonkę, kochankę czy dziewczynę do fajnej restauracji.
Żeby facet nie był Januszem a facetem.

Różne definicje faceta słyszałem, ale takiej jeszcze nie. :lool:

Idąc tym tokiem rozumowania jeżeli podczas dwutygodniowego pobytu weźmie ją, powiedzmy 5 razy do restauracji, to już taki niemal Banderas, nie?
Taki maczo, który jak wchodzi do stajni ( dla niewtajemniczonych to to samo co obora :wink: ) to krowy na d...siadają?

Ja wiem, że upały dają się wszystkim we znaki, ale ta teoria mnie rozwaliła. :mrgreen:

Anakin , a Ty ze swoim budżetem byłeś w tym roku facetem ? :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.09.2019 15:47

sito_zabrze napisał(a):Anakin , a Ty ze swoim budżetem byłeś w tym roku facetem ? :oczko_usmiech: :mrgreen:

Widzę, że się w archeologów bawicie. :lol:
No Ci powiem, że dwa razy mi się udało. :mrgreen:

Ale też nie wiem co powinienem zamówić w tej knajpie.
Trzeba by autora teorii zapytać.
Choć pewnie dziś odpowie jedno, jutro drugie a za rok przeczytamy zupełnie inną teorię.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.09.2019 16:06

Ja w tym roku byłem 7x facetem i 6 dni dziadem :mrgreen:
Aśka powiedziała ze jak jeszcze wymontuje LPG z auta to jest szansa ze mnie nie zostawi po 13 latach bycia razem :mrgreen: :hearts:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 04.09.2019 16:10

anakin napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Anakin , a Ty ze swoim budżetem byłeś w tym roku facetem ? :oczko_usmiech: :mrgreen:

Choć pewnie dziś odpowie jedno, jutro drugie a za rok przeczytamy zupełnie inną teorię.

Ja myślę, że wikol pod wpływem forum się zmienił po prostu... Rozsmakowal się w konserwach, zupkach z knora i ozujsku z plastiku tylko wstydzi się przyznać po prostu
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.09.2019 16:10

sito_zabrze napisał(a):Ja w tym roku byłem 7x facetem i 6 dni dziadem :mrgreen:
Aśka powiedziała ze jak jeszcze wymontuje LPG z auta to jest szansa ze mnie nie zostawi po 13 latach bycia razem :mrgreen: :hearts:

10/10 :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2019 16:15

No to kiedy wymontowujesz ... :oczko_usmiech:
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 04.09.2019 16:20

:) :) to znaczy, że Ona woli diesela czy jak?
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.09.2019 17:34

LUKI40 napisał(a):
anakin napisał(a):

Ja myślę, że wikol pod wpływem forum się zmienił po prostu... Rozsmakowal się w konserwach, zupkach z knora i ozujsku z plastiku tylko wstydzi się przyznać po prostu

Za bardzo sie rozpasałem kilka lat temu. Chce dobić do średniej polskiej. Mało knajp i dużo własnego żarcia. Ozujsko nawet lepsze niż 5 lat temu.
Iwona751
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona751 » 04.09.2019 20:13

16 noclegów ( 13 w Chorwacji, 3 w Czarnogórze ), 2 + 1 - 6500 zł.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2019 20:17

Iwona751 napisał(a):16 noclegów ( 13 w Chorwacji, 3 w Czarnogórze ), 2 + 1 - 6500 zł.

Hmm, na podstawie tego wątku kilka osób napisało licencjat, a i podobno doktorat ktoś zrobił.
A ty wpadasz i piszesz 13+3+2+1=6500... I co to ma znaczyć ..? ;)
August
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) August » 04.09.2019 21:13

Podsumowanie pierwszego wyjazdu do Chorwacji.
Rodzina 2+2, 16 noclegów (Rastoke 2x100e, Tucepi 11x110e, Triest 1x154e, Hotel na trasie Grossglockner Hochalpenstraße 1x200e, Ratyzbona 1x128e).
Do tego Jeziora Plitwickie, lokalne atrakcje (wynajem łódki, skutera, parasailing), Grotta Gigante, Castello Miramare, opłaty za trasę wysokogórską, itp. Żywienie śniadania i kolacje w apartamencie, obiady w konobach. Na trasie w hotelach i na mieście. Z kosztami transportu ( LPG :D ) wyszło 16500 czyli prawie wartość auta, którym jechałem :mrgreen:
Czytając posty cro weteranów zastanawiam się jak można wyjechać na 2 tygodnie za np. 7 tys. zł.? I nie chodzi mi o złośliwość bo sam jakimś krezusem nie jestem tylko jak to się robi. Wchodząc do konoby to 200 kun min., lody 50-70, dzieciaki co chwilę coś chcą a przecież na wakacjach nie odmówię, wchodząc z żoną do głupiego konzuma po wodę czy piwo rzadko kiedy racun wynosił poniżej 100 kun, a wytłumacz jej po co wrzuca to wszystko do koszyka :lol: Nie wspomnę o tych wszystkich kolorowych sklepikach.
Aby zamknąć się w kwotach, o których mowa powyżej to chyba trza jakąś żelazną dyscyplinę utrzymywać?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.09.2019 22:06

Samo ominięcie trasy Gross. to jakieś 300 eur mniej...
Dzieciaki jedzą Ci dziennie lody za 50-70 kn?? Kolorowe sklepiki mnie nie kuszą, bo to chińskie badziewie, więc i tu spora oszczędność....
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 04.09.2019 22:17

piekara114 napisał(a):Dzieciaki jedzą Ci dziennie lody za 50-70 kn??

Nie tylko dzieciaki jedzą lody :D . 2+2 po dwie kugle po 8 kun daje 64 kuny.
Różnica jest w cenach noclegów, bo mało kto płaci tyle co August. No i ci co zamykają się w 7 tys. dla 2+2 raczej nie jedzą codziennie w konobach.
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 05.09.2019 03:54

Różnica w cenie kwatery wynika z tego iż August zapłacił chyba za 2 duże pokoje a ci co płaca polowe tego co on dostają jeden lub jeden i kiszkę.
Standard kwatery to jest to o czym tu się nie wspomina.
Ludzie piszą conajwyzej o położeniu w pasie nadmorskim
Na forum z tekstu wynika ze każdy spędził urlop identycznie co nie jest prawda.
Miejsce i uliczki były te same ale...
Jak mogę zrozumieć spożywanie żywności przywiezionej z kraju to nie potrafię tej miłości do pizzy i lodów galkowanych?
U mnie w mieście lody i pizza jest lepszej jakości niż ta w cro.
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 05.09.2019 06:00

August napisał(a):
Czytając posty cro weteranów zastanawiam się jak można wyjechać na 2 tygodnie za np. 7 tys. zł.? I nie chodzi mi o złośliwość bo sam jakimś krezusem nie jestem tylko jak to się robi. Wchodząc do konoby to 200 kun min., lody 50-70, dzieciaki co chwilę coś chcą a przecież na wakacjach nie odmówię, wchodząc z żoną do głupiego konzuma po wodę czy piwo rzadko kiedy racun wynosił poniżej 100 kun, a wytłumacz jej po co wrzuca to wszystko do koszyka :lol: Nie wspomnę o tych wszystkich kolorowych sklepikach.
Aby zamknąć się w kwotach, o których mowa powyżej to chyba trza jakąś żelazną dyscyplinę utrzymywać?

Ja wydaję około 7 tysiecy na dwa tygodnie, czasem nawet w tym jest 17 noclegów.

To nie jest kwestia żelaznej dyscypliny tylko bardziej tego co lubimy i do czego jesteśmy przyzwyczajeni. Moi znajomi płacą dwa razy wiecej za apartamenty bo oni wymagają dużego tarasu i takiego troche luksusu. Bo oni prowadzą życie apartamentowe.

A mnie wystarczy mały balkonik i może być mniej odwalony apartman, byle było czysto. Dla mnie ważniejsza jest bliskość do wody a nie wygody w apartmanie bo ja tam tylko śpie. Od samego rana jestem na plaży. Prawie codziennie jem w knajpach albo obiad albo kolacje. Czasem i to i to.

A że jestem fanem pizzy, a najbardziej mi smakuje ta w Cro, to dlaczego mam na sile zamawiac drogiego tuńczyka skoro mam chęć na pizze?

Ty się dziwisz jakim cudem ktoś za 7tyś. ogarnia dwutygodniowe wakacje, a ja się dziwię jakim cudem moi inni znajomi ogarniają dwutygodniowe wakacje za 4,5-5tysi. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 739
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone