Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.09.2019 10:21

Ural napisał(a):
piotrulex napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Ural napisał(a):Ja wydaję tyle ile uważam. Nie prowadzę bogatszego życia na urlopie jak na co dzień. Jakaż to różnica jest - żadna. Nie mam takich oczekiwań i parcia bo to co chcę zagranicą to mam w Polsce. Liczy się w Chorwacji woda, widoki, plaża, pyszne owoce, spokój i słońce. Wydałem na urlopie około 6 tys zł i nie widzę powodów aby wydawać więcej. Na co mam wydawać. Mam latać z wywieszonym jęzorem po konobach, jeżdzić codziennie na skuterze wodnym, drinki owocowe z parasolką pić, chodzić po muzeach w upale, ciuchy kupować itp.

Czasami sie z Tobą zgadzam :oczko_usmiech:

Takie rzeczy jak lody , piwo, drinki , grilowane żarcie mam w domu. A do Cro jade po co innego :wink:

Prawda, też tu się zgadzam w całej rozciągłości :)

Ja zawsze Pietrek i Sito mam rację choćbym jej nawet nie miał. Prawda zawsze jest po mojej stronie :twisted:
6 tys. zł za 11 dni wydane - wakacje udane

Pozdrawiam Wasz kolega Ural :papa: :hut:

Ależ kolego, ja naprawdę nie muszę mieć racji, Ty czy inni również. W moim odczuciu często piszesz głupoty, czasem zabawne a czasem mniej, jednak z tym postem całkowicie się zgadzam (wykażę się samokrytyką i napiszę, iż zdaje sobie sprawę, ze ja również nie jestem idealny ;) ). Nie chodzi tu o długość urlopu czy jego kwotę, gdyż akurat w tym przypadku ma to najmniejsze znaczenie. Cała reszta brzmi dobrze i pokrywa się z moim światopoglądem :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.09.2019 12:03

Jestem w BV 10 dzień. Miałem jutro wyjeżdżać ale przedłużamy pobyt o jeden dzień. Wydałem do tej pory 1800zł na miejscu. Skromnie. Dwa razy konoba 291kn+183kn. 2+2.
Wycieczka Mostar, Medjugorie. Obiad w Mostarze 50KM.
Bez szaleństw.
Codziennie 8 kulek lodów po 7kn.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.09.2019 12:52

[quote="piotrulex"
Ależ kolego, ja naprawdę nie muszę mieć racji, Ty czy inni również. W moim odczuciu często piszesz głupoty, czasem zabawne a czasem mniej, jednak z tym postem całkowicie się zgadzam (wykażę się samokrytyką i napiszę, iż zdaje sobie sprawę, ze ja również nie jestem idealny ;) ). Nie chodzi tu o długość urlopu czy jego kwotę, gdyż akurat w tym przypadku ma to najmniejsze znaczenie. Cała reszta brzmi dobrze i pokrywa się z moim światopoglądem :)[/quote]

Czyli potwierdzasz, że mam rację. W takim razie jesteś moim kolegą na forum. Sito też do kolegów zaliczam :roll:
Przymykam oczy na wasze przywary i docinki. :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.09.2019 12:56

wikol napisał(a):Jestem w BV 10 dzień. Miałem jutro wyjeżdżać ale przedłużamy pobyt o jeden dzień. Wydałem do tej pory 1800zł na miejscu. Skromnie. Dwa razy konoba 291kn+183kn. 2+2.
Wycieczka Mostar, Medjugorie. Obiad w Mostarze 50KM.
Bez szaleństw.
Codziennie 8 kulek lodów po 7kn.

No wiesz Wikol lodów to Ty za dużo jadasz. Nie dziwota, że na avatorku masz taki brzuch. Opanuj, że się na litość boską. :roll:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.09.2019 13:15

Jadam dwie dziennie. Mamy dwa wyjścia na lody w 4 osoby.
Niektórzy piszą że wydali 900 lub 1000zł w czasie pobytu.
Jest to możliwe gdy jedzą głównie w pokoju.
Policzmy. 4 osoby. Pizza po 55kn x2, spaghetti 65kn, sałatka z ośmiornicą 90kn. Robi się 260kn plus napoje czyli jakieś 350kn. Obiad 200zł. I to skromny obiad. I tylko jeden obiad. Zostaje na resztę pobytu 800zł.
Dojdą to tego znajomi na plaży. Piwka sobie odmówić w barze?
Jak ludzie wydają 1000zł w czasie pobytu zostanie dla mnie ciekawostką.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.09.2019 13:24

wikol napisał(a):Jak ludzie wydają 1000zł w czasie pobytu zostanie dla mnie ciekawostką.

Cały urlop o tym myślisz?
Współczuję.

Wg mnie umrzesz w nieświadomości.
Cokolwiek by Ci nie tłumaczył i tak wiesz lepiej.

Czy Twój światopogląd dopuszcza np. myśl, że ktoś lodów nie je?
Wątpię.
Żebyś się od razu nie czepił lodów i nie zaczął wyliczać ile kosztują, to informuje Cię, że posłużyły tylko jako przykład.
Kalkulator schowaj.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 04.09.2019 13:29

A dla mnie chodzenie po knajpach tylko dlatego , że są wakacje, że nie wypada jeść w apartamencie, bo to januszowanie lub też obawa co powiedzą inni to zwykłe frajerstwo. Idę kiedy mam ochotę. Jem co lubię i nie wydaję mi się, że obiad przywieziony z Polski jest gorszy od żarcia w McDonald's czy jakiejś konobie.
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.09.2019 13:32

Wg mnie moja kwota 1800zł na 10dni z dwójką 13 latków to i tak szczypanie się. Obiad w knajpie raptem 3 razy.

Makarska na wycieczce , Mostar i raz BV.
4 piwka w knajpie. Reszta żarcia przywieziona z PL.
Codziennie zakupy typu winogrona na bazarze, arbuzy. Wieczorem piwko ze sklepu. Bardzo skromnie. Nie wiem na czym mógłbym zaoszczędzić.
Zaszalałem. Dmuchańce w Makarskiej 120kn
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 04.09.2019 13:36

Po przeanalizowaniu 738 stron postów na temat kosztów urlopu w Chorwacji na tym forum można by znaleźć zajęcie dla kilkunastu socjologów i psychiatrów to jest pewne...
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 04.09.2019 13:39

LUKI40 napisał(a):Po przeanalizowaniu 738 stron postów na temat kosztów urlopu w Chorwacji na tym forum można by znaleźć zajęcie dla kilkunastu socjologów i psychiatrów to jest pewne...

Hehe i to jest prawda.
LUKI40
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKI40 » 04.09.2019 13:40

Np kolega wikol :) jest teraz w cro na urlopie i zamiast moczyc tylek w morzu, pić piwo i oglądać plazowiczki to siedzi z kalkulatorem i przelicza kto na co i ile wyda... Chyba że to udar słoneczny ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.09.2019 14:56

LUKI40 napisał(a):Po przeanalizowaniu 738 stron postów na temat kosztów urlopu w Chorwacji na tym forum można by znaleźć zajęcie dla kilkunastu socjologów i psychiatrów to jest pewne...

Czytasz wątek dyskusyjny, od dawna z masą OT.
Wątek pozostał, aby nie śmiecić w konkretach o kosztach >>> koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.09.2019 14:59

wikol napisał(a):My dziennie 2x lody. Po 7kn wychodzi 56kn dziennie.
Jest urlop czemu mam sobie odmawiać. Piwa w czasie dnia nie pije więc i tak kasę mam zaoszczędzoną.
Wieczorem 2l Ozujsko po 19,99kn.

Nie chce mi sie wertować wątku ale pamietam jak pisałeś fuj na Ozujsko

Nie chce mi aie tez szukać postów z zeszłego roku o konobowaniu i braniu połówki na obiad a tu w tym roku jakieś konserwy, pasztety i piwo z plastiku....

:mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 04.09.2019 15:06

wikol napisał(a):Na pewno lepsze niż Ozujsko. Wyjątkowy syf Ozujsko. A jeszcze z plastiku fuj.
Ta sama klasa piwa co Sarmackie w plastiku z Biedry.

A kuku :oczko_usmiech:
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 04.09.2019 15:10

sito_zabrze napisał(a):
wikol napisał(a):Na pewno lepsze niż Ozujsko. Wyjątkowy syf Ozujsko. A jeszcze z plastiku fuj.
Ta sama klasa piwa co Sarmackie w plastiku z Biedry.

A kuku :oczko_usmiech:

Ups...Boli? Ma boleć... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 738
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone