napisał(a) piotrulex » 21.08.2019 07:59
Trajgul napisał(a):piotrulex napisał(a):Mamy wielu znajomych, którzy też nam to powiedzieli. 98 zeta x 30 dni to jest prawie 3 tysie na miesiąc na jedzenie. A gdzie rachunki, ciuchy, lekarstwa. Masakra ile czasem ludzie przejadają
Nie zrozumiałem tego
piotrulex napisał(a):zakupy spożywcze w PL na kwotę około 150zł
To jednak nieduże zakupy, więc musiałeś na miejscu kupować:
piotrulex napisał(a):Codziennie burki, lody dla córki, napoje, owoce, świeże pieczywo itd
... więc mi również podana kwota wydaje się niewielka, więc gratuluję. A przecież są jeszcze napoje, ewentualnie alkohol, wędliny, ser czy co tam jecie na chleb i coś na obiad.
Podając niewielki koszt WIKOL napisał:
"Dla mnie totalna abstrakcja"
Napisałem jak wyżej, choć z pewnością chodzi o abstrakcje w drugą stronę. Znamy wiele osób dla których 98 zeta dziennie wydane na jedzenie to szczera rozpusta
Napoje kupowała tylko córka, to pewnie z 10kn na wieczornych zakupach, alkohol to jedynie piwo i to zwykle 2l za 20kn z groszem, więc znacznie taniej licząc na ilość osób, które je piły. Wędliny czy ser mieściły się w 150zł z PL gdyż mieliśmy swoją lodówkę
Wynik strasznie mnie zaskoczył
Znajomym mówiliśmy, że rok temu poszło 6,5 tysia. No nie uwierzyli nam. Na wakacyjne konto przelali 8 koła i robili już z niego wszelkie zakupy w PL przed wyjazdem czyli uzupełnienie apteczki, spożywka, euro itd. 2,9 im zostało wiec rachunek jest prosty. Myślałem, że moja kwota jest błędna i o czymś zapomniałem, ale ich suma utwierdza mnie w przekonaniu, ze faktycznie tylko tyle poszło
My wiele już widzieliśmy, wiele do PL przywieźliśmy
Teraz nas to nie interesuje a woda czy słonko jak na razie są darmowe