W Lidlu PL od poniedziałku piwo Parlenbacher 0,5 po 1,59zł przy zakupie 18szt. Do Chorwacji jak znalazł.
Lepsze niż Karlovacko i Ozujsko.
wikol napisał(a):Ja biorę sandwicz do kanapek. Na plażę tosty z serem i salami jako przekąska. Zawsze to się dobrze sprawdza na wyjazdach. Kiedyś brałem gotowe pulpety i fasolkę po bretońsku. Miałem wtedy obiad za 6zł
Jedni oszczędzają 1gr na Revolucie inni na przywiezionym jedzeniu.
Oczywiście salami i ser żółty z PL na pierwsze dni.
bigredone napisał(a):W Chorwacji jest problem w sklepach z :
- dobrą kawą
- dobrą czarną herbatą
- dobrymi sokami 100% w normalnych cenach
- lepszym i dobrym alkoholem w ok. 40% - nie lokalnym
I te rzeczy zabieram. Może nie na całość pobytu, ale ile się zmieści.
yzedef napisał(a):Tak śledzę dyskusję i jest grubo , ja w tym roku byłem w Grecji i jeśli chodzi o piwo to było zdecydowanie drożej, w knajpach 4-6 euro. W sklepie 4paki po 5,5 euro. Proponuję zrobić tak jak robię od lat, po drodze zaliczyć czy to w Czechach czy na Słowacji sklep i kupić piwo dobre i tańsze. W tym roku niewiele piliśmy ale właśnie na start na pierwsze dni aby nie biegać po sklepach złapaliśmy na Słowacji dosłownie 4 sztuki limitowanego Bazanta w retro stylu (z fajną etykietą z napisem Czechoslovakia), dobre piwo i było po jakieś 0,8 euro ?, nie pamiętam ceny. Postoje i tak trzeba robić to można je w ten sposób wykorzystać:)
bigredone napisał(a):W Chorwacji jest problem w sklepach z :
- dobrą kawą
- dobrą czarną herbatą
Senior napisał(a):agulus napisał(a):Ceny mleka czy jakiej niewiele drożej Ale owoce znacznie Nekarynki obecnie u nas po 3.5 lub 3 a tam po 8.4
... a ile kosztują jajka .. bo lubię dużo jaj ? cooooooo ? bo jak drogie to nie jadę.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko