napisał(a) alutka9 » 03.04.2012 15:51
jack daniels pizza czy frytki to akurat spoko daje rade i finansowo nie zabija
darek ciekawe podliczenie ,zainteresowala mnie szczegolnie Hiszpania,bo tam siegaja moje plany na przyszly rok,ale wyliczajacy ceny lekko z kosmosu chyba sa wziete,np paliwo 5 pln /litr,ani u nas a tym bardziej po drodze za 5 pln/litr nikt nie zaleje
ale koszty bez uszczerbku przyjemnosci mozna obnizyc,my np jedziemy busem,w 8 osob (6 doroslych i moje dzieci) co daje nam koszt podrozy Opole-Costa Blanca w obie strony przy spalaniu okolo 8,5-9 l/100km trasie 5000 km ,paliwo 6 pln/litr to jakies 2600-2700pln,do tego oplaty drogowe 850 pln,wypozyczenie busa (wstepnie ustalone na 100 za dzien)1600pln razem droga:5100-5200,znalazlam kilka ofert domkow wakacyjnych w cenie 500-600 euro za tydzien (na 8 osob),wiec 2 tyg 4800 pln ,razem 10000 na 8 osob=
1250 pln na osobe za podroz i 14 noclegow i tylko to sa koszty ktore da sie zdalanie wyliczyc,reszta jak widac podbnie jak w Chorwacji zalezy od regionu w ktory jedziemy,zwiedzania-mozna zwiedzac parki rozrywki ,muzea za spore pieniadze albo piekne gory (fiord w Benidorm,gora w Calpe,zabytkowa Walencja,miasteczko Altea-koszt 0),zabytki itd-roznica w kosztach nieporownywalna no i oczywiscie wydatkow na jedzenie ile i co sie wezmie z domu,a ile sie wyda na miejscu,a ceny sa rozne jedne produkty tansze inne drozsze niz w Polsce czy Chorwacji i wtedy dopiero mozna powiedziec ile kasy poszlo