manewr napisał(a):Ja za app płaciłem w 2012 75 Euro i teraz też 75 Euro na sierpnień.
To oznacza, że w 2012-tym przepłaciłeś
sito_zabrze napisał(a):Kurde sezon wakacyjny w pełni a tu nikt nie pisze co ile kosztuje w Konzumie , owoce na targu itp
Chętnie bym skorzystał z porad czy brać worek kartofli z PL czy moze lepiej dwa
wikol napisał(a):SingSing74 napisał(a):Można oszczędzać na zakupach w dużych sklepach, ale żeby śledzić gazetki na wakacjach, to już przesada..
Dla jednych przesadą jest śledzenie gazetek tak jak dla innych otwieranie 5 kont w tym Revolut by zaoszczędzić 1-2gr na HRK czy objazd darmowy autostrad itd.
Każdy w czymś się odnajduje i realizuje.
wikol napisał(a):SingSing74 napisał(a):Można oszczędzać na zakupach w dużych sklepach, ale żeby śledzić gazetki na wakacjach, to już przesada..
Dla jednych przesadą jest śledzenie gazetek tak jak dla innych otwieranie 5 kont w tym Revolut by zaoszczędzić 1-2gr na HRK czy objazd darmowy autostrad itd.
Każdy w czymś się odnajduje i realizuje.
wikol napisał(a):Wśród rodaków można zaobserwować metody oszczędzania na wyjazdach że książkę można napisać. Nie chodzi tu o grube kwoty. Całe wyjazdy podporządkowane są by summa summarum zaoszczędzić 200-300zł. Nie neguję bo warto oszczędzać, sam to robię ale żeby sposób oszczędzania nie przerodził się w obsesję i żałosny teatr. Dzieci patrzą;)
Przeglądanie gazetek to drobnostka...
piotrulex napisał(a):... śpimy u nich w namiocie w osobnej sypialni.
piotrulex napisał(a):wikol napisał(a):Całe wyjazdy podporządkowane są by summa summarum zaoszczędzić 200-300zł. Nie neguję bo warto oszczędzać, sam to robię ale żeby sposób oszczędzania nie przerodził się w obsesję i żałosny teatr.
Przy planowanych 13 nocach da to 9 stów PLN na rodzinę. Oszczędność, utwierdziła nas w przekonaniu, że to sensowna decyzja
To obsesja i żałosny teatr?
Rysio napisał(a):piotrulex napisał(a):... śpimy u nich w namiocie w osobnej sypialni.
Życie nauczyło mnie, że nie warto nawet dzielić sporego apartamentu ze znajomymi. Chyba że chcemy by nie byli już naszymi znajomymi Aczkolwiek przy namiocie może to być prostsze, bo nie dzielimy kuchni i łazienki
manewr napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Kurde sezon wakacyjny w pełni a tu nikt nie pisze co ile kosztuje w Konzumie , owoce na targu itp
Chętnie bym skorzystał z porad czy brać worek kartofli z PL czy moze lepiej dwa
Bierz worek , i do tego karton wódki Jan III Sobieski Jak moi sąsiedzi w 2014.
Rysio napisał(a):piotrulex napisał(a):... śpimy u nich w namiocie w osobnej sypialni.
Życie nauczyło mnie, że nie warto nawet dzielić sporego apartamentu ze znajomymi. Chyba że chcemy by nie byli już naszymi znajomymi Aczkolwiek przy namiocie może to być prostsze, bo nie dzielimy kuchni i łazienki
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko