sito_zabrze napisał(a):To dolicz do nowego auta jego koszt zakupu wtedy wynik bedzie inny
Dokładnie to samo chciałem napisać ale byłeś szybszy. Na samej utracie wartości nowego pojazdu mam coroczny urlop w Cro gratis Żeby kupić samochód tej wielkości który mam musiałbym zapłacić ponad 100 tyś. zł., a dziś po 6-ciu latach jego wartość wynosi 30... 2 lata temu zapłaciłem 33 ze sprowadzeniem, rejestracją z dwoma kompletami kół ... Dołożyłem jakieś 2 tyś w ciągu 2 lat za przeglądy i za coś tam wymienione w zawieszeniu.
Ubezpieczenie ASS z rozszerzeniem na 1200 km i w drogę
wikol napisał(a):Bardziej mnie interesuje cena paliwa / około 10,40 HRK za PB lub 4,56-4,76 za LPG /
wikol napisał(a):Nie mierzę kosztu urlopu w Chorwacji ceną ...
... paliwa, bo to również marginalny koszt, choć w moim przypadku może być nawet ciut wyższy, bo drugie tyle co na dojazd do Cro i powrót wlewam do baku gumjaka.
wikol napisał(a): ... lub koszt apartamentu.
W Cro płaciłem do tej pory 60E za 2 pokoje z kuchnią, łazienką, klimą i du ... żym tarasem w pierwszej linii brzegowej, z miejscem do cumowania, 10 m. od morza. Będąc ostatnio w 2009 roku nad Bałtykiem w Kołobrzegu zapłaciłem za śmierdzący pokój z łazienką 270 zł./dobę. Do morza miałem pół godziny deptania przez miasto.
W tym roku zmieniłem destynację na Lastovo i za podobne warunki jak miałem na Pagu będę musiał zapłacić 75 E, porównując jednak termin mojego ostatniego pobytu nad Bałtykiem i warunki jakie tam miałem, oferta Lastova i tak wydaje się być przystępna
wikol napisał(a):1,2 TSI spala na trasie około 6 litrów PB, Twój pewnie z 10 litrów LPG. Więc różnica będzie bardzo mała. W pakiecie Ci pierwsi dostają bezcenny spokój na trasie...
Mój 2.0 CDTI też mieści się w 6l/100 a spokój w trasie mam dokładnie taki sam jak Ty, bo rozszerzone ASS z limitem i pojazdem zastępczym na 14 dni mi to zapewnia.