napisał(a) alutka9 » 02.04.2012 18:49
naprawde nie rozumiem w czym problem z tym ze ktos wydal 5000 na wakacje w Chorwacji i musi udowadniac ze mu sie udalo tak tanio,ja nie naleze do tych co oszczedzaja na wakacjach-raczej na wakacje i w 2011 roku nie wydalam wiele wiecej niz Iwona,fakt ze na 11 nocy i po przeczytaniu na forum jak tam drogo zabraniu czesc jedzenia z Polski,ale z wycieczkami (Pag,Zadar,Plitvice..),z zakupami na miejscu (mam zapas dmuchanych zabawek na kilka lat
),mielismy pod nosem targ wiec codzienie byly swierze owoce,z zakupami do domu (oliwki,figi,wino,ajwar,karlovacko,pamiatki),z lodami codzienie,kilkoma wyjsciami do restauracji oraz kilkakrotnie na piwo czy drinka.rodzina dokladnie taka sama ja ,maz i dwoje dzieci-wtedy 10 lat syn i corka 2 lata.
auto:2500 km x 6 l x 6pln=900 pln +winiety Czechy+Austia+w Chorwacji kupowalismy ENC 300 kun o wartosci 450 kun)-razem okolo 1200
noclegi Starigrad Paklenica 11x46 euro -euro licze po 4 pln,ale mielismy kupione sporo wczesniej wiec nawet taniej nas wyszlo(apartament 2 pokoje kuchnia lazienka taras) =2000 pln
razem:3200 pln reszta okolo 1800-2000 pln to okolo 3500 -3800 kun spokojnie nam wystarczylo ,chociaz bylismy przygotowani na wiecej i 500 euro z nami wrocilo,w sam raz na ten rok beda
w zalaczeniu zdjecia z obiadku z rodzinka (choc te dania to degusja mojego meza i syna ,ale jak widac starczylo dla wszystkich)za ponad 600 kun,ale takie szalenstwo bylo raz ,zazwyczaj rachunki mniejsze choc rybna lub miesna plyta zawsze