wikol napisał(a):Kolega @Piotrulex spędza za połowę tej kwoty 14 dni...
piotrekbeti napisał(a): ... Jak by nie liczyć na 2 tygodnie ... 10000PLN ... Może z 1000PLN mniej przy oszczędzaniu na miejscu. Kolejny 1000 mniej przy plażingu a nie zwiedzaniu.
piotrekbeti napisał(a): ... Bilety Wizzair do Splitu x3 Lipiec plus 3x10kg bagażu plus 1x20kg. 2200PLN..... Dojazd z lotniska i na lotnisko po powiedzmy 35-40E.Wynajęcie auta na 7dni ok.250E. Paliwo 800kun.+- ...
nenek napisał(a):Na 7 dni nie bardzo sie kalkuluje jechac za krotki pobyt moim zdaniem i nikomu bym nie polecił.
Trajgul napisał(a):nenek napisał(a):Na 7 dni nie bardzo sie kalkuluje jechac za krotki pobyt moim zdaniem i nikomu bym nie polecił.
A ja nie rozumiem takiego rozumowania. Pojechałem na tydzień, z północnej Polski i byłem zadowolony. Wiadomo, prawie dobę w samochodzie w jedną stronę. Dodatkowe 3 dni na miejscu, to na moje 1500zł, dodatkowy tydzień to 3000-3500zł, a to może być już nie do przeskoczenia.
amatus1 napisał(a):Trajgul napisał(a):nenek napisał(a):Na 7 dni nie bardzo sie kalkuluje jechac za krotki pobyt moim zdaniem i nikomu bym nie polecił.
A ja nie rozumiem takiego rozumowania. Pojechałem na tydzień, z północnej Polski i byłem zadowolony. Wiadomo, prawie dobę w samochodzie w jedną stronę. Dodatkowe 3 dni na miejscu, to na moje 1500zł, dodatkowy tydzień to 3000-3500zł, a to może być już nie do przeskoczenia.
Koledze chodziło o to, że jednak "proporcjonalnie" w przeliczniku na jeden dzień taniej wyjdzie wyjazd na dłużej niż sam tydzień gdyż koszt dojazdu będzie rozłożony na 14-10 a nie 7 dni...
sito_zabrze napisał(a):A ja myśle ze nie macie racji
Mikromir napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):sito_zabrze napisał(a):A ja myśle ze nie macie racji
Rację ma każdy swoją.
W sumie tak. Ja jeździłam zarówno na 7 dni, jak i na 20 - i zawsze mi się podobało.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko