Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2019 12:08

wikol napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):Ja wiem. Mam przewidziany budżet z zachowaną złotą rezerwą +/- plus karta kredytowa na - pardon za IT nowomowę - mission critical issues. Auto - zdarzenia losowe. Ja wożę kabel diagnostyczny + wybuliłem 20 Zł na aplikację do telefonu bym laptopa nie musiał wozić na wypadek szybkiej diagnostyki, bym wiedział o czym rozmawiać z pomocą drogową i mógł skorzystać z naprawy w ramach Assistance.

Jak się nie da jak się da? 8O

No widzisz, wszystko masz przygotowane książkowo. Auto się zepsuje, rzut oka na OBD i naprawa w ramach assistance.
Działa tak w przypadku drobnych awarii. Gorzej jak pójdzie rozrząd i to kolizyjny. Różne są przypadki.

Oczywiście że są, dlatego przed taką podróżą trzeba odwiedzić warsztat i posprawdzać najważniejsze elementy. Rozrząd ma swoją określoną wytrzymałość i wiadomo kiedy trzeba wymienić. Assistance podobnie jak dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, moim zdaniem to nieodzowne wakacyjne wydatki, tym bardziej, że nie kosztują majątku.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 20.03.2019 12:09

Nie przesadzajcie, ze sie nie da oszacowac kosztów wyjazdu...oczywiście sa jakies skraje sytuację, awarię ale to nie jest moim zdaniem koszt wyjazdu, pobytu. Mamy mnóstwo narzędzi, koszty paliwa, mapy, mozliwosc sprawdzenia cen w sklepach, restauracjach. Moze co do złotówki nie wyliczymy ale kalulacja pogladowa to zadna trudna sprawa.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.03.2019 12:17

Co ma awaria autoa do wakacji ?
Przeciez to koszt utrzymania samochodu
Jak wymienie silnik w Cro to napisze ze wakacje mnie kosztowały zakładane 5500 plus 10000 na silnik ?
Jak zapłacisz na miejscu za operacje nogi ( wypadek losowy ) 30 tys to bedziesz opowiadał ze wakacje w Cro kosztowały cie prawie 40 tys ? :roll:

Poczytałem wpisy Wikola z zeszłego roku i mysle ze nie ma sensu dyskutować....
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.03.2019 12:21

sito_zabrze napisał(a): ... Jak wymienie silnik w Cro to napisze ze wakacje mnie kosztowały zakładane 5500 plus 10000 na silnik? ...

Jak tak napiszesz, to w miarę OK. Gorzej jak napiszesz "wakacje mnie kosztowały 15500" ;) bez słowa wyjaśnienia :)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.03.2019 12:29

sito_zabrze napisał(a):Poczytałem wpisy Wikola z zeszłego roku i mysle ze nie ma sensu dyskutować....

Tu przez ponad 600stron jest dyskusja i ktoś nowy i tak nie dowie się ILE kosztuje urlop w Chorwacji.
Z lektury można wyczytać że niektórzy taniej lub podobnie spędzają wakacje w CRO jak w PL
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.03.2019 12:37

wikol napisał(a): ... Z lektury można wyczytać że niektórzy taniej lub podobnie spędzają wakacje w CRO jak w PL

Tylko takie masz wnioski?

Ja najczęściej widuje jednak odmienną opinię, a mianowicie, że nieco więcej kasy wydają na wakacje w CRO niż w PL
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.03.2019 12:51

wikol napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Poczytałem wpisy Wikola z zeszłego roku i mysle ze nie ma sensu dyskutować....

Tu przez ponad 600stron jest dyskusja i ktoś nowy i tak nie dowie się ILE kosztuje urlop w Chorwacji.
Z lektury można wyczytać że niektórzy taniej lub podobnie spędzają wakacje w CRO jak w PL

Ja wydaje w Cro więcej mimo ze mam blisko bo mieszkam na południu RP. Myśle ze szkoda mi wydać 5500zł nad Bałtykiem.... ale jakoś w Cro nie żałuje żadnej złotówki. To pewnie kwestia pogody, warunków, ogólnego uwielbiania tego kraju i ich mieszkańców.

Ale myśle ze Robert Lewandowski wydaje więcej na wakacje na Mazurach niz ja w Cro mimo ze ma tam dom....
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.03.2019 13:03

piotrulex napisał(a):
wikol napisał(a): ... Z lektury można wyczytać że niektórzy taniej lub podobnie spędzają wakacje w CRO jak w PL
Ja najczęściej widuje jednak odmienną opinię, a mianowicie, że nieco więcej kasy wydają na wakacje w CRO niż w PL
Zasadniczo prawidłowy wniosek "Wikola" potwierdzony zacytowanym postem.
"Niektórzy" to raczej mniejszość,
a "najczęstsza" opinia, to raczej większość.
W tym momencie brak przesłanek do nazwania opinii "odmienną" :?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 20.03.2019 13:15

boboo napisał(a):
piotrulex napisał(a):
Zasadniczo prawidłowy wniosek "Wikola" potwierdzony zacytowanym postem.
"Niektórzy" to raczej mniejszość,
a "najczęstsza" opinia, to raczej większość.
W tym momencie brak przesłanek do nazwania opinii "odmienną" :?

Tak, masz rację, mniej dosłownie to odebrałem

Niepotrzebne to moje "jednak odmienną" :)

"Niektórzy – czyli nie wszyscy. Nawet nie większość wszystkich, ale mniejszość." :)
danilko
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) danilko » 20.03.2019 14:54

Kiedyś w Chorwacji na plaży, na która czasem chodziliśmy, widywalismy pana. Zawsze pod tą samą sosenką, zawsze na tym samym krzesełku. Nie pływał, nie opalał się, nie pił, tylko liczył i przeliczal w notesiku. Musiał to być ktoś z forum cro.pl, to było dawno temu, dziś liczylby na tablecie albo w laptopie na arkuszu excela.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 20.03.2019 15:02

danilko napisał(a):Kiedyś w Chorwacji na plaży, na która czasem chodziliśmy, widywalismy pana. Zawsze pod tą samą sosenką, zawsze na tym samym krzesełku. Nie pływał, nie opalał się, nie pił, tylko liczył i przeliczal w notesiku. Musiał to być ktoś z forum cro.pl, to było dawno temu, dziś liczylby na tablecie albo w laptopie na arkuszu excela.

A może to było sudoku? :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2019 15:44

danilko napisał(a):Kiedyś w Chorwacji na plaży, na która czasem chodziliśmy, widywalismy pana. Zawsze pod tą samą sosenką, zawsze na tym samym krzesełku. Nie pływał, nie opalał się, nie pił, tylko liczył i przeliczal w notesiku. Musiał to być ktoś z forum cro.pl

Ciekawe spostrzeżenie po dwóch godzinach od zalogowania. :mrgreen:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 20.03.2019 17:00

Janusz Bajcer napisał(a):
danilko napisał(a):Kiedyś w Chorwacji na plaży, na która czasem chodziliśmy, widywalismy pana. Zawsze pod tą samą sosenką, zawsze na tym samym krzesełku. Nie pływał, nie opalał się, nie pił, tylko liczył i przeliczal w notesiku. Musiał to być ktoś z forum cro.pl

Ciekawe spostrzeżenie po dwóch godzinach od zalogowania. :mrgreen:

:mrgreen:
Bratwojciech
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 20.03.2019 17:39

danilko napisał(a):Kiedyś w Chorwacji na plaży, na która czasem chodziliśmy, widywalismy pana. Zawsze pod tą samą sosenką, zawsze na tym samym krzesełku. Nie pływał, nie opalał się, nie pił, tylko liczył i przeliczal w notesiku. Musiał to być ktoś z forum cro.pl, to było dawno temu, dziś liczylby na tablecie albo w laptopie na arkuszu excela.

Jeżeli masz na myśli kąpielisko Chorwacja w okolicach Czchowa, to Twoja teoria spiskowa nawet trzyma się kupy :wink:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 20.03.2019 19:48

Kuna po 0,595 w sprzedaży, paliwo trochę tańsze - pozytywne prognozy....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 669
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone