Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile KosztujĄ Wakacje-porÓwnanie Czech, Chorwacji, Andaluzji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarCro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 16.06.2011 05:24

Dzięki. To może jeszcze ktos ma linka do aktualnego kursu kuny?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.06.2011 07:28

DarCro napisał(a):Dzięki. To może jeszcze ktos ma linka do aktualnego kursu kuny?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=746733#746733
ajslamar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajslamar » 02.04.2012 19:18

co do andaluzji co nieco mogę powiedzieć , kilkanaście razy tam byłem ...

jest tam drogo... samochodem nie opłaca 6000 km plus autrosrady we francji paliwo 1.6 euro.

propozycja:

ryanair z wrocławia , easyjet z berlina , lub z krakowa ryanair.

na miejscu samochód 70 euro tydzień.
DarCro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 03.04.2012 21:49

Ale samolotem nie zobaczysz po drodze Carcassonne i Barcelony, tak jak w opisanym przeze mnie planie.
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 03.04.2012 22:10

ajslamar napisał(a): na miejscu samochód 70 euro tydzień.

8O

Może w lutym tak... W sezonie niestety sporo drożej.

Jednak opcja z wynajęciem auta nie jest głupia. Zawsze można niedrogo dolecieć do Barcelony (z Katowic) lub do Reus (z Krakowa) i tam wynająć auto. Potem przejazd wybrzeżem przez Valencię, Alicante do Andaluzji. Można zahaczyć też o Portugalię (np. nieodległe wybrzeże Algarve, a może i Lizbonę).

Jakby nie było, do Andaluzji warto się wybrać. Jest fantastyczna. Moim zdaniem nie może się z nią równać ani Barcelona, ani Madryt (choć w pobliżu piękne Toledo).

Pozdrawiam
ajslamar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajslamar » 04.04.2012 07:24

rzeczywiście w sezonie jest drożej sprawdziłem dzisiaj tydzień kosztuje 520 złotych.

Jednak w mojej ocenie wyjazd w lipcu czy sierpniu totatalnie bez sensu, jeśli ktoś nie był w andaluzji to tego nie zrozumie podczas jednego z moich wyjazdów wycieczka do sewilli zakończyła się po przyjeździe do miasta po 10 minutach , jest po prostu za gorąco.
Koniec września temp. potrafi w nocy wynosić 30/33 stopni , wiem bo sprawdziłem to na własnej skórze.

Jeśli ktoś sugeruje się temperaturami z chorwacji, to może się przeliczyć, andaluzja ma klimat praktycznie afryki północnej, wszak to rzut beretem.

Polecam maj do połowy czerwca albo wrzesień październik.

Ja lecę ryanair za dwa tygodnie z wrocławia do malagi.
Bilet powrotny 390 złotych kupiony na początku lutego.

Polecam www.skyscanner.pl i trochę cierpliwości w szukaniu połączeń można trafić coś ciekawego.

Co do portugalii polecam TAVIRA apartament Quinta de Morgado 3 osoby 230 złotych z basenem niedaleko Faro , gdzie także można za całkiem rozsądne pieniądze polecieć ( ja leciałem przez Londyn Luton ).
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 04.04.2012 08:35

ja moze nie bylam kilkanascie razy lecz zaledwie kilka i dla tych co beda zaczynac zwiedzanie Andaluzji jak i wogole Hiszpanii mocno bede polecac jazde samochodem,jedyny minus to czas podrozy(okolo 29-30 godz Malaga,okolo 19-20 godz Barcelona),koszty tez nie male liczac 4 os (przy 8 os jazda busem,liczac autostrady porownywalna z samolotem tanich lini,a doliczyc trzeba jeszcze oplate za bagaz nadawany i wynajem auta),a to co zobaczymy po drodze bezcenne.juz we Francji atrakcje typu Awinion czy wspomniany juz Carcassonne,w Hiszpanii Barcelona,Walencja itd nie wspominajac juz o licznych malych nadmorskich miejscowosciach po drodze.oczywiscie jadac ze zwiedzaniem trzeba urlop o kilka dni wydluzyc,mozna zalozyc trase eko,drogi ekstra i widoki cudne ,ale czas przejazdu bez noclegow prawie 48 godzin.
ajslamar
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajslamar » 04.04.2012 10:48

Rzeczywiście skoro masz tyle czasu , ja niestety nie, nawiasem mówiąc też jechałem do La linea ( granica z Gibem ) i na spokojnie zajęło to tydzień czasu ze zwiedzaniem tak powiedzmy najważniejszych ciekawych miejsc.

W mojej ocenie jazda do Andaluzji non stop to rzeźnia, nie po to są wakacje ode mnie na Gib ( jestem z okolic Gorzowa Wlkp. ) jest 3160 km najkrótszą trasą , jak wyjdzie ci średnia 90 km/ h to daje blisko 37 godzin jazdy non stop , wakacje są po to aby odpocząć a nie się mordować.

Ja swoje wypowiedziałem w razie chęci służę pomocą w zorganizowaniu noclegu w miejscowości Estepona ( 80 km od Malagi ) oraz wskazówkami gdzie warto pojechać .. nie wszystko jest w przewodnikach
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile KosztujĄ Wakacje-porÓwnanie Czech, Chorwacji, Andaluzji - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies