Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 10.03.2017 17:33

nie zazdraszczam przejazdu przez całą Polskę, ale też trzeba szczerze powiedzieć że dużo sie poprawiło w tym kraju w ruinie.

Jak jechałem pierwszy raz to spędziłem jakieś 6/7h z Wawy do Ostrawy, a teraz jak juz jest zrobiona 8 i do tego omija się Janki, potem na autobahn za Siewierzem i powiem szczerze, że ostanio nawet nie zauważyłem jak Ostrawa za oknem się pojawiła

także słuszną linię trzyma nasza władza
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 10.03.2017 20:39

No to startujemy z tego samego miejsca, tak jak pisałem jest już duuużo lepiej ale stara gierkówka od Piotrkowa do Siewierza właśnie to dla mnie katorga. Dlatego staram się wyjazd planować na sobotę wtedy mniej boli.
maniek_t1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_t1 » 10.03.2017 23:45

Dlatego właśnie wyskok o 4 rano.
Dzieci wpółprzytomne, wpadniemy w koleinę na Gierkówce i jazda!
Później to już lepiej... :)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 11.03.2017 00:02

Ja od kilku lat (przy trasie do Cro) start w sobotę 5.30 - 6.00, ok. 14 -15 tej jestem na miejscu noclegowym (Brno, Mikulov, Lednice) zwiedzam, odpoczywam itp. Rano w niedziele po śniadaniu (wczesnym) start aby Wiedeń minąć ok. 9-10 i dalej "dzida". Jakoś łatwiej już mi się jedzie. Na miejscu bez napinki jestem o czasie (w zależności czy to Istria czy dalej max. 19ta) , że i coś zjeść w knajpce i rozpakować się można. Ogólnie zakładam duży margines czasowy aby się nie spieszyć i w przypadku korków lub utrudnień nie denerwować się. Jadę w końcu na wakacje.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 11.03.2017 07:45

Ja tak wyjeżdżam,ruszam o 3 rano i na granicy czeskiej jestem o 7,z przerwami na fajka i wyprostowanie nóg oraz obiad do Vodic dojeżdżam na 17.
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 12.03.2017 17:43

maniek_t1 napisał(a):Dzięki serdeczne za szybkie odpowiedzi.
Więc czas już myśleć...
Czy sądzicie, że wyjeżdżając ok. 4.00 rano spod Warszawy (2 plus 2 - dzieciaki w wieku przedszkolno - wczesnoszkolnym) jest szansa zajechać dalej niż do Graz i okolic?
Wiadomo, przerwy typu "siku" częściej... :D
Prędkość normalna dodaję - nie jestem szaleńcem :) .

Przepraszam, ze się powtarzam. Rok temu z dwójką dzieci (4 i 6 lat) jechaliśmy z Legionowa k. Warszawy do Krapinskich Teplic (1040 km) wyjechaliśmy o 4:00 na miejscu bylismy przed 16:00. Nie jechałem jak wariat (trudno szaleć zapakowanym focusem 1.6 z boxem na dachu). Nie zatrzymywaliśmy się na obiad po drodze, siku na stacjach przy okazji tankowanie. Winiety miałem kupione wcześniej więc odpadł kolejny powód do zatrzymań. Dzieciaki podróż zniosły nadzwyczaj dobrze.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 12.03.2017 21:07

amatus1 napisał(a):Mnie również męczy najbardziej przejazd przez Polskę a mam niestety cała do pokonania:(. Nie przepadam też za odcinkiem czeskich autostrad ale jednak przejechanie Polski to jak dla nas blisko połowa drogi :(

Witam a nie myślaleś żeby przez Niemcy ja z Kołobrzegu dwa razy przez zach. granicę nawet przez myśl mi nie przeszło żeby przez Polskę. Chciaż teraz DK3 nawet w miarę ale i tak szybciej przez zach.sąsiadów. Pozdrawiam
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 13.03.2017 10:13

amatus1 napisał(a):Mnie również męczy najbardziej przejazd przez Polskę a mam niestety cała do pokonania:(. Nie przepadam też za odcinkiem czeskich autostrad ale jednak przejechanie Polski to jak dla nas blisko połowa drogi :(

Nie jest tak źle, w porównaniu z tym co było jeszcze kilka lat temu. Teraz tylko dojazd do A1 i ogień :)
pablo150
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo150 » 13.03.2017 20:08

To jest temat gdzie spać w drodze do HR, a nie kto ile jechał. Piszcie na temat.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2017 20:43

pablo150 napisał(a):To jest temat gdzie spać w drodze do HR, a nie kto ile jechał. Piszcie na temat.

Słuszna uwaga - posty przeniesione
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2017 10:20

Komuś się tu tematy pofyrtały.
To jest temat- "Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów"- więc proszę o nie siać zamętu .
Temat o "spaniu" tu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.03.2017 10:24

pablo150 napisał(a):To jest temat gdzie spać w drodze do HR, a nie kto ile jechał. Piszcie na temat.

Kolega nie ma racji.
Radzę spojrzeć na temat, u góry strony.
anka581
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka581 » 14.03.2017 10:32

A ja mam pytanie :)
W zeszłym roku wyjazd 29.07 piątek o godz 14.30 okolice Poznania . Jechaliśmy przez Boboszów ,Brno , Wiedeń, Graz , objazd Ptuj. W nocy około 12 postój na 5 godzin ,aby się przespać za Wiedniem . W Chorwacji trafiliśmy na takieeee korki ,że od godz 8.30 do 16 jechaliśmy odcinek Zagrzeb- Trogir .
O której zaprawieni w boju ,wyjeżdżają w taką trasę z okolic Poznania . Chcemy być na miejscu w tym roku koło południa .Meldujemy się 19.07 na Ciovo
cisa2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cisa2 » 14.03.2017 10:52

anka581 napisał(a):A ja mam pytanie :)
W zeszłym roku wyjazd 29.07 piątek o godz 14.30 okolice Poznania . Jechaliśmy przez Boboszów ,Brno , Wiedeń, Graz , objazd Ptuj. W nocy około 12 postój na 5 godzin ,aby się przespać za Wiedniem . W Chorwacji trafiliśmy na takieeee korki ,że od godz 8.30 do 16 jechaliśmy odcinek Zagrzeb- Trogir .
O której zaprawieni w boju ,wyjeżdżają w taką trasę z okolic Poznania . Chcemy być na miejscu w tym roku koło południa .Meldujemy się 19.07 na Ciovo

Niema reguły.My z okolic Poznania 2 lata temu wyjazd w piątek o 17:00 i na miejscu w Medici 11 rano.W zeszłym roku wyjazd piątek godz 11:00 i na miejscu też 11:00. Tunel Sveti Rock był zamknięty i 5 godzin w plecy
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 14.03.2017 10:58

Bardzo mnie niepokoi to, co piszesz.
Ja w tym roku wybieram się w piątek 30.06 około 14.00 z Zielonej Góry. Ale do przejechania w piątek mam tylko trasę do Wiednia, gdyż tam mam nocleg u rodziny. Planowałem w sobotę rano (4.00) wyjazd w kierunku CRO... a dojechać muszę na Peljesac...
Mam nadzieję, że to co napisałaś to był incydentalny pech, bo w przeciwnym razie wątpię żebym na Półwysep dojechał za dnia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 63
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone