Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 28.06.2015 10:46

te kiero napisał(a):... dzięki za doradztwo

Oj tam doradztwo, zainteresowanie po prostu :wink:
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 28.06.2015 10:51

witam :D
Powiem szczerze nigdy nie liczę godzin jazdy , urlop zaczynam od momentu zamknięcia drzwi domu i po prostu jadę. Raz dojadę szybciej raz później, zależy od korków i ruchu na autostradzie
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 28.06.2015 10:55

Rozumiem, może dlatego jadę tak długo ;)
Ale średnio ile czasu jedzie kolega z Lublina?
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 28.06.2015 10:59

papse napisał(a):
A&S napisał(a):... Powrót ta sama trasa juz bez zbędnych problemów (poza jednym zagubienie trasy na Słowacji przy objazdach remontów) około 11 godzin z postojami, obiadem tankowaniem i WC :)

Ja nie wiem jak Wy to robicie? 11, 12, 13,5 godz.?
Jak bym nie jechał to zawsze z Krakowa wychodzi mi 18 godzin :mrgreen:

Za pierwszym razem zamknąłem się w 10,5 godzinach do Splitu ale nie powiem bo jechałem naprawdę szyko bo auto na to pozwalało a na granicy z Chorwacją jak tylko wjechałem od razu ściągnęła mnie pani policjantka i wręczyła na wszelkie W taryfikator :P Max mandat na nasze 9000 zł!!!!!!! Teraz już bym tak nie jechał jak wtedy ale z Krakowa do Szibeniku te 11 godzin spokojnie jest do zrobienia o ile coś nas nie zablokuje po drodze. Na drogę zawsze jedzenie bierzemy ze sobą ewentualnie jeden Mak po drodze a to czasu się nie traci jak w restauracji, akurat boje z Żoną jesteśmy na diecie (dopóki nie dojedziemy na miejsce :P) a posiłki takie jak normalnie poza urlopem można jeść spokojnie prowadząc także podsumowując jak najbardziej wykonalne są takie czasy :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2015 11:10

Art_Ed napisał(a):witam :D
Powiem szczerze nigdy nie liczę godzin jazdy

ja również, a jeżeli podaję konkretne godziny to z podliczeń navi
Art_Ed napisał(a):urlop zaczynam od momentu zamknięcia drzwi domu i po prostu jadę. Raz dojadę szybciej raz później, zależy od korków i ruchu na autostradzie

tu również się zgodzę, niektórzy patrząc na moje czasy przejazdu (na wskazanej trasie) zapewne się uśmieją, ale kaj mi się śpieszy
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 28.06.2015 11:28

Lublin - Makarska przez Słowację, Węgry (kilka krótkich postoi i jeden dłuższy ze spaniem w samochodzie) - 21 godz.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 28.06.2015 11:41

hariet1 napisał(a):Lublin - Makarska przez Słowację, Węgry (kilka krótkich postoi i jeden dłuższy ze spaniem w samochodzie) - 21 godz.

Czyli odliczając odcinek Lublin - Kraków, wychodzi podobnie jak moje 18 godzin.
Jeździcie trasą przez Koszyce?
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 28.06.2015 11:45

Tak jeździmy przez Koszyce.
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 28.06.2015 16:49

Moja trasa przebiegała w tym roku tak :
Wyjazd 15.06 o 8.00 z Pabianic 》 kawałek Czech od Ustronia 》 Żylina 》 Bratysława 》 objazd kawałka płatnej autostrady od Bratysławy na dojeździe do M86 i przez Węgry drogą M86 》 Varażdin 》 dalej autostradą i nocleg w Karlovacu, na wylocie na Plitvice - dojazd o 23.00 - długo ale kilka razy w mega ulewie i Węgry sie dłużyły przez ograniczenia i remonciki.
Rano wyjazd o 8.00 i po godzince Plitvice.
O 12.30 wyjazd z Plitvic i po 15.30 na miejscu w Srimie k/Vodic

Powrót do Pl. :

25.06 o 7.20 wyjazd ze Srimy 》 Zagrzeb i objazd Słoweni przez Ptuj - Lenart - Mureck 》 Austria przez Wiedeń 》 Bratysława 》 Żylina 》 Cieszyn i powrót S1 i później 1 do Pabianic. Na miejscu w Pabianicach byliśmy o 23.20. Trasa z małymi przystankami na tankowanie i kawę oraz rozprostowanie kości. W naszym przypadku przerwy były w obie strony ciut dłuższe ze względu na stan mojej drugiej połowy - 5 msc :lol: wiec i cała podróż troszkę się przedłużyła.

ps. Znajomi drugim samochodem na powrocie pojechali od Wiednia przez Brno i Ostravę i przekroczyli granicę Pl prawie w tym samym czasie co my, to tak dla orientacji :D
cytrynaaaaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cytrynaaaaa » 28.06.2015 18:40

Ile godzin +/- może zająć przejechanie trasy Częstochowa - Rijeka (ok.980km)?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2015 18:45

cytrynaaaaa napisał(a):Ile godzin +/- może zająć przejechanie trasy Częstochowa - Rijeka (ok.980km)?

+/-10,5-11h
rafi750
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafi750 » 28.06.2015 21:13

Ja zawsze jak jadę nie oszczędzam na winietach, po to są wakacje żeby nie martwić się czy wjade na autostradę czy nie. Przecież to jest ułamek sumy która płacimy za nasze udane wakacje. To powinno być wliczone w koszty podróży. Dlatego wychodzi taki czas a nie inny
Ja nigdy więcej nie pojadę przez Czechy. Jeden kolejny raz przez Niemcy, Austrię i Słowenie. Drzemkę robie godziną dopiero w Chorwacji. A te krótkie postoje każdy z nas robi na siku i takie inne sprawy. No i dochodzi jeszcze obiadek w Austrii, około godziny. Ale to kwestia gustu czy zjesz cokolwiek w samochodzie czy w restauracji. Ja wyjeżdżam około 12 w południe i na miejscu jestem około 10 rano następnego dnia
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 28.06.2015 21:17

Wczoraj z Kołobrzegu do Graz(nocleg)13 godz. z małym błedem na Berlin Ring (150km w plecy), dzisiaj Graz-Rogoznica ok 6.30 objazdem M-L-P cała droga bez korków z dwójką dzieci. Pozdrawiam.
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 28.06.2015 21:28

Około 14-15 godzin, z towarzyszami, trasa z woj. śląskiego z przerwami rejon Makarskiej, za 8 dni śmigam na Hvar, więc może w końcu przejadę trasę jak sobie zaplanuję, to tu dam znać ;)
:boss: :papa:
Pozdrav
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 29.06.2015 06:24

Rafi750 podzielam, koszt autostrad znikomy w całości kosztów wakacji a komfort jazdy zdecydowanie większy :d
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone