robert22313 napisał(a):mam pytanko: czy dojedzie się do Rogoznicy z Gliwic w 14h standardową trasą przez Czech, Austrię - jadąc zgodnie z przepisami - na spokojnie, wliczając kilka postojów, zakupy winiet, objazd autostrady słoweńskiej.. wyjeżdżamy z wtorku na środę po tej niedzieli.
pzdr.
dids76 napisał(a):robert22313 napisał(a):mam pytanko: czy dojedzie się do Rogoznicy z Gliwic w 14h standardową trasą przez Czech, Austrię - jadąc zgodnie z przepisami - na spokojnie, wliczając kilka postojów, zakupy winiet, objazd autostrady słoweńskiej.. wyjeżdżamy z wtorku na środę po tej niedzieli.
pzdr.
Jeśli nic się nie wydarzy po drodze i nie będziesz miał za dużo tych postojów to bez problemów w 14 godzin z Gliwic zajedziesz
Ja z Raciborza jechałem 4 razy w okolice Trogiru (Poljica), wyjazdy z soboty na niedzielę w nocy. Postoje tylko na tankowanie i zakup winiet. Podróż zajmowała mi ok 12 godzin. Jeżdżę starym samochodem z silnikiem benzynowym, więc na autostradach nie szaleję
robert22313 napisał(a):właśnie tak planujemy ruszyć z Gliwic koło północy żeby tam zajechać max. do tej 14 popołudniu i szukać kwater, w środku tygodnia chyba nie powinno być dużego ruchu i korków z tych newralgicznych miejscach
A&S napisał(a):... Powrót ta sama trasa juz bez zbędnych problemów (poza jednym zagubienie trasy na Słowacji przy objazdach remontów) około 11 godzin z postojami, obiadem tankowaniem i WC
papse napisał(a):Z Wisły nie prosi się jechać przez Żylinę - Bratysławę?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi