Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 01.03.2016 22:58

Janusz Bajcer napisał(a):
lew napisał(a):... w tym roku ...

Byłeś już tym roku w Chorwacji :?: :wink:

A tego nie zauważyłem :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.03.2016 23:09

lew napisał(a):.....nie rozumiem dlaczego przejazd zajmuje wam tak dużo czasu Z "południa" do Splitu zwykle jeździmy około 10h nie lamiac ogroniczen , na tempomacie. Zawsze zastanawiałem się w jaki sposób niektórzy jada tam 24 h , w tym roku kolega uswiadomil mi , w jaki sposób można tego dokonać. Wyjechalismy 12 h po nich, a mimo to czekaliśmy na nich na miejscu kolejne 2h.

A nie mogłeś podpowiedzieć koledze, aby też jechał na tempomacie :?: :roll:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 01.03.2016 23:32

.......rzeczywiście smieszne , bo to nie prowokacja. Pozdrawiam.
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 01.03.2016 23:36

bo z południa do Splitu to pewno chodziło o Makarską :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2016 23:36

lew napisał(a):.......rzeczywiście smieszne , bo to nie prowokacja. Pozdrawiam.

Jeśli nie prowokacja, to fantazje i bajkopisarstwo :idea:
:papa:
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 01.03.2016 23:45

Janusz Bajcer napisał(a):Jeśli nie prowokacja, to fantazje i bajkopisarstwo :idea:
:papa:
jak mogło coś takiego przyjść Ci do głowy :mrgreen: przecież google wskazuje 10 z hakiem pomiędzy Cieszynem , a Splitem - tempomat robi robotę :papa:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 02.03.2016 00:12

.......dlaczego , mam napisac, iz jade dluzej , skoro jedziemy te 10 h. Jak napisałem można i 24 h -oto przepis: zaladowac się w korek na trasie do Bielska ,bo był wypadek i 2h trzeba było czekac; natepnie trzebaszukac w Cieszynie najtańszych nalepek ok 1h,w Czechach w korkach ok 3 h bo tamtędy najbliżej do Wiednia, potem trzeba zmienić koncepcje i pojechać na Bratyslawe i Wegry,stojąc 1 h w kolejce w Rajce po kojejna winietke, gdy kilkadziesiąt metrow dalej nie ma nikogo przy okienku, można tak zaplanować podróż ,iż będzie się jechalo w korku od Budapesztu nad Balaton, bo akurat Wegrzy dokładnie wtedy tam jada, na granicy trzeba stanac za Ukraincami wziętymi do drobiazgowej kontroli, a następnie podac paszporty i dowody do kontroli, a sluzba graniczna będzie szukala "emigrantow" ok 2h, następnie trzeba w Zagrzebiu trafic na największy korek jaki pojawil się na autostradzie do Splitu i w związku z tym zjechać na Jadranke i do tego nie przestrzegać ograniczen predkosci w zabudowanym co skutkuje wiadomo czym a przy tym się targowac, jak również zgubic się mimo nawigacji i mamy wtedy te 24 h. I jeszcze jedno : samochodem może jechać tylko jedna osoba facet, bez zmian bo jedzie się autostrada , a to ciezka jazda.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2016 00:21

Ja bym na Twoim miejscu zmienił dealera, bo to co bierzesz do te pory,
wyraźnie szkodzi :D 8) :wink:
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 02.03.2016 00:31

......alez, mam swietnego dilera, po co wiec zmieniac? Pewnie nie chciał ,żeby ci zaszkodzilo- soory w jego imieniu.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 02.03.2016 08:22

lew napisał(a):. I jeszcze jedno : samochodem może jechać tylko jedna osoba facet, bez zmian bo jedzie się autostrada , a to cieżka jazda.

Ty tak serio 8O :lol: możesz rozwinąć :?:

I co by w temacie to my średnio nad Jadran jedziemy 4 dni :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2016 08:27

Cholercia jak by tu zacząć........ :D

Kielce - Vodice na luziku 15 godzin - trasa przez Czechy, Austrię objazd autostrady słoweńskiej (jeden kierowca, brak większych korków). :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.03.2016 08:52

Jackar napisał(a):
dids76 napisał(a):
Jackar napisał(a):
dids76 napisał(a):W ubiegłym roku wyjechałem z domu w piątek około południa, do portu w Splicie dotarłem przed drugą w nocy.

Jechałeś drogą tak jak planowałeś tzn. od Karlovača do Splitu starą drogą koło Pllitvickich?

Tak. Stara doga tak mi się podoba że tylko tamtędy jeżdżę ;)

W tym roku też zastanawiam się nad tą trasą. Tylko że ja mam miejscówkę obok Omiša, a więc prawie taka sama trasa.
Ile czasu Ci zajęło dojazd z Karlovač do Splitu?
Machnąłeś tą trasę na raz czy robiłeś postoje?
Po drodze są jakieś większe parkingi, czy raczej parkingi w rodzaju zatoczek?

jechałem tak kiedyś z Karlovaca do Breli właśnie drogą D1 + potem jeszcze innymi lokalnymi, całość to było ok.6,5godz z 2 krótkimi postojami na zdjęcia
na Omiś można zjechać z D1 wcześniej lub jechać lokalnymi na Sestanovac i stamtąd na Omis Jadranką
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 02.03.2016 08:56

Starą drogą nocą? Autostrady nie gryzą :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.03.2016 09:13

klerjeser napisał(a):Starą drogą nocą? Autostrady nie gryzą :)

Bo są tacy co potrafią jechać inną drogą niż autostrada. Serio serio. Już pisałem, urlop zaczynam jak zamykam bramę swojej posesji, autostrad mnie lubię. Wolę po drodze coś zobaczyć, a czasu na dojazd jak zapragnę będę miał tydzień 8)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.03.2016 09:14

klerjeser napisał(a):Starą drogą nocą? Autostrady nie gryzą :)

W ubiegłym roku obawiałem się właśnie "starej drogi" w nocy, bo zawsze jeździłem nią w dzień. Naprawdę jechało się bezproblemowo, ruch praktycznie zerowy i na większości trasy można było używać długich świateł.
Wiem że autostrady nie gryzą, z domu do Splitu "moją trasą" mam 1000km co w ubiegłym roku zajęło mi 14 godzin, jadąc cały czas autostradami zrobiłbym ok 100km więcej i byłbym jakieś 2 godziny szybciej. Jak już pisałem, za stary jestem na wyścigi i wolę jeździć trasą którą lubię. Nikogo do niej nie namawiam, niech każdy jeździ jak mu wygodniej :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone