Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.02.2016 12:30

Rysio napisał(a): 41 stopni na dworze było...

Widzę, że nie tylko auto ucierpiało...... :roll:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.02.2016 12:32

Rysio napisał(a):W samo południe :D 41 stopni na dworze było, to wiesz jak Madziarki były ubrane :mrgreen:

Po cholerę po dworach jeździsz???? :roll: i to z ribem na haku???/
Jak Madziarki???? no jak dla mnie normalnie :)
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 12.02.2016 14:47

:D [quote="travel"]Jazda w nocy ma sens jak ktoś jedzie w ciemno -wtedy lepiej być rano. Ale jak ktoś ma noclegi zarezerwowane wcześniej to po co jechać w nocy :?:
Polecane jak ktoś" blind" .... czy w dzień czy w nocy , co za różnica a tak zbytniego tłoku nie robi za dnia :D
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 12.02.2016 20:44

Sol-Wagon napisał(a):gdyby mi zależało tylko na dotarciu w konkretne miejsce lub gdybym jechał daną drogą n-ty raz z rzędu - mądra jest noc:)
nie każdego też interesuje rozkoszowanie się krajobrazem...

tego jeszcze nikt nie komentował :oczko_usmiech:
jeździcie zawsze tymi samymi drogami? :D
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 17.02.2016 22:27

Sol-Wagon napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):gdyby mi zależało tylko na dotarciu w konkretne miejsce lub gdybym jechał daną drogą n-ty raz z rzędu - mądra jest noc:)
nie każdego też interesuje rozkoszowanie się krajobrazem...

tego jeszcze nikt nie komentował :oczko_usmiech:
jeździcie zawsze tymi samymi drogami? :D

3 razy zawsze inaczej, choć przez Polskę niezmiennie A1.
Nie lubię w nocy ze względu na kryzys między 2 a 3 nad ranem. Ale po ostatnim wyjeździe rozważam wyjazd na noc z uwagi na najmłodszą córkę.
gon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gon » 22.02.2016 10:00

Trasa Zduńska Wola - Zaostrog prawie 1400 km. Wyjazd o 16 w piątek, cel osiągnięty o 9 w sobotę (17 godz.). Trasa na pełnym luzie bez przekroczeń ograniczeń z ominięciem Słowenii, jeden dłuższy odpoczynek odpoczynek ok 6 rano i drzemka 40 minut. Powrót - wyjazd o 12, zakupy w Makarskiej ok 1 godzina w domu na 6 rano (18 godz.)
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 22.02.2016 10:23

gon napisał(a):Trasa Zduńska Wola - Zaostrog prawie 1400 km. Wyjazd o 16 w piątek, cel osiągnięty o 9 w sobotę (17 godz.). Trasa na pełnym luzie bez przekroczeń ograniczeń z ominięciem Słowenii, jeden dłuższy odpoczynek odpoczynek ok 6 rano i drzemka 40 minut. Powrót - wyjazd o 12, zakupy w Makarskiej ok 1 godzina w domu na 6 rano (18 godz.)

Podziwiam zdolność do jazdy po 40 minutach drzemki z głową na kierownicy. Byle tylko z daleka ode mnie na trasie...
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 22.02.2016 10:36

klerjeser napisał(a):
gon napisał(a):Trasa Zduńska Wola - Zaostrog prawie 1400 km. Wyjazd o 16 w piątek, cel osiągnięty o 9 w sobotę (17 godz.). Trasa na pełnym luzie bez przekroczeń ograniczeń z ominięciem Słowenii, jeden dłuższy odpoczynek odpoczynek ok 6 rano i drzemka 40 minut. Powrót - wyjazd o 12, zakupy w Makarskiej ok 1 godzina w domu na 6 rano (18 godz.)

Podziwiam zdolność do jazdy po 40 minutach drzemki z głową na kierownicy. Byle tylko z daleka ode mnie na trasie...

wiesz, to ze Ty po drzemce jestes nie do życia nie oznacza ze kazdy tak ma ;)

mnie tez wystarczy 40-60 min i moge ruszac w kolejne x godzin bez trzymania głowy na kierownicy 8)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 22.02.2016 10:43

gon napisał(a):jeden dłuższy odpoczynek odpoczynek ok 6 rano i drzemka 40 minut

Plan i realizacja wzorowa :!: , ja podobnie robię z tym że ruszam troszkę wcześniej a drzemkę, jak robię to ok 1-2 w nocy jak jeszcze jest ciemno, dlatego ruszam wcześniej że jak się obudzę po godzince i mam ochotę na jeszcze jedną drzemka 30 min to ją robię :mrgreen:
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 22.02.2016 10:48

euromissile napisał(a):
klerjeser napisał(a):

wiesz, to ze Ty po drzemce jestes nie do życia nie oznacza ze kazdy tak ma ;)

mnie tez wystarczy 40-60 min i moge ruszac w kolejne x godzin bez trzymania głowy na kierownicy 8)

Toteż napisałem, że podziwiam takie błyskawicznie regenerujące się organizmy.

Wolę jednak nie spotykać takich bogów na trasie....
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 22.02.2016 10:56

piszesz ze podziwiasz i sugerujesz ze taki ktos gorzej jedzie od Ciebie ;)

jest wielu grozniejszych kierowców na drodze od tego co przespi sie w trasie po czym dobrze sie czuje i rusza dalej i to do tych bys musiał powiedziec by trzymali sie zdala od Ciebie. Tylko wtedy chyba bys musiał zrezygnowac z jazdy publicznymi drogami, nie wiem.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 22.02.2016 10:58

klerjeser napisał(a):Wolę jednak nie spotykać takich bogów na trasie....

Ok nas nazywasz (bogami) a siebie jak nazywasz :?:
zadzior89
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadzior89 » 22.02.2016 10:58

W 2011r. Z Sosnowca do Trogiru 21h (dokładnie Slatine Ciovo), wyjazd 2 sierpnia (8h w korku). Do granicy Chorwackiej (przez Mureck i Ptuj) 9,5h.
DRAMAT, dobrze że był zmiennik

Powrót 13h

W tym roku jade w tygodniu
Ostatnio edytowano 22.02.2016 11:02 przez zadzior89, łącznie edytowano 1 raz
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 22.02.2016 11:01

hrupek666 napisał(a):
klerjeser napisał(a):Wolę jednak nie spotykać takich bogów na trasie....

Ok nas nazywasz (bogami) a siebie jak nazywasz :?:

Ja? Ja jestem kierowcą na wakacjach :D
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 22.02.2016 11:03

euromissile napisał(a):piszesz ze podziwiasz i sugerujesz ze taki ktos gorzej jedzie od Ciebie ;)

jest wielu grozniejszych kierowców na drodze od tego co przespi sie w trasie po czym dobrze sie czuje i rusza dalej i to do tych bys musiał powiedziec by trzymali sie zdala od Ciebie. Tylko wtedy chyba bys musiał zrezygnowac z jazdy publicznymi drogami, nie wiem.

Niczego takiego nie sugeruję. Każdy na forum jeździ sprawnie i bezpiecznie, przecież to powszechnie znany i niepodważalny dogmat. Źle jeżdżą tylko ONI ;)

To, że wolę trzymać się z dala, jest moją subiektywna i osobista fobią :)
Ostatnio edytowano 22.02.2016 11:14 przez klerjeser, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone