napisał(a) pabbllo_ldz » 08.12.2015 12:25
2014 rok Łódź - Zaton k/Zadaru ok. 1230km wyjazd ok. 20ej (bardziej po ) na miejscu byliśmy ok. 10ej, z dwuletnią córką na pokładzie.
Jechałem przez Czechy, Austrię, objazd przez Ptuj Słowenii i Chorwacja. Dodam iż dzięki forum wiedziałem że jest zamknięty odcinek za Brnem w kierunku Wiednia i miałem przygotowany objazd przez Mikulov. Tankowanie u Mnie to max 10 minut, z przerwą na rozprostowanie nóg.
Przed 6ą byliśmy na granicy Chorwackiej, z tym iż mieliśmy tylko jeden postój w okolicach Łodzi na butlę dla małej i siusiu, potem na granicy Czesko - Polskiej na Shell tankowanie i potem stacja na Słowenii przed granicą Chorwacką, na stacji paliw w Słowenii ta przed granicą Chorwacką, obudziła nam się mała więc jedzonko, siusiu i w drogę.
Dodam że jechaliśmy z piątku na sobotę 29.08.2014 i zero korków, choć z godzinę później w Chorwacji były by już korki.
Dla tego warto ciągnąć na zmianę do Lucka a potem jak ktoś musi może odpoczywać.
Dodam że prowadzimy z Żoną oboje i Żona śpi jak ja Jadę potem zmiana na 2-3 godz, drzemka śniadanko i mogę jechać dalej Ja.
Uważam jak na wyprawę z dwuletnim dzieckiem to czas mieliśmy dobry, przy jeździe 110 - 120 km/h i zwalnianiu na ograniczeniach.
W przyszłym roku wyjadę ok. 18ej podobną trasą w kierunku Split - Zivogosce Blato, 2 godziny różnicy a dużo daje.