Kobal66 napisał(a):Gizmowy napisał(a):Jarek_Lodz napisał(a):Nie pisalem ze dychnalem/spalem (w drodze nie spie). Odpoczynki tylko na tankowanie. Przecietna z odcinka miedzy tankowania na autocescie i w Czechach przy Ostrawie 118 km/h.
Proszę Cię, przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisałem. Potem przejdź do swojego wpisuJarek_Lodz napisał(a):Wlasnie prxyjechalismy Zaostrog-Lodz 12,5 h...
Następnie podjedź kilka linijek wyżej i znajdziesz:showtek2 napisał(a):Teraz jak jechalem to ~1250 km w 14 godzin, w tym 1,5 godziny snu...
Po odjęciu 1,5h noclegu na jednym zbiorniku wychodzi średnia równa 100km/h - taki sam samobójca jak Ty. Chociaż mój instruktor z jazdy defensywnej raczej nazwałby Was snajperami czyhającymi na jego życie.
Chciałby zobaczyć tego "instruktora" dla którego średnia na autostradzie na poziomie 100 km/h to czyhanie na życie
Średnia na autostradzie 100 km/h to nic nadzwyczajnego, ale tak się jakoś zwykle składa, że nie mamy autostrady od podjazdu domu do progu miejsca docelowego. Do tego dochodzą postoje, granica, tankowania itd. Jadąc non stop 140 na autostradzie daje zwykle ok. 100 średniej na całej trasie, zresztą i na autostradzie ciężko utrzymać cały czas taką prędkość, no chyba że jest superpusta. Jadąc w tym roku na odcinku chorwackim autostrady miałem średnią nieco poniżej 100 odliczając postój na tankowanie, bo autostrada była dość zatłoczona, bo bramki,bo tunele, bo serpentyny za Sw. Rok.
No ale my ułani i husaria