Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KasiaiPiotrek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaiPiotrek » 04.09.2015 13:36

Sobota 08/08 wyjazd godz 20,30 Legnica - 15,5 h jazdy do Rażanac ( z 1h godzinnym postojem na spanko i kilka krótszych) , droga bez korków , ruch spory, Droga powrotan wyjazd sobota 22/08 godz 19.00 we Wrocławiu byliśmy przed 12.00 ( postojem na spanie 2h) mały zator za granicą HR do Ptuja ( dalej ruch spory ale bez korków)
Jarek_Lodz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek_Lodz » 04.09.2015 14:08

Lodz-Makarska 13h 17:00-6:00
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 04.09.2015 19:03

hrupek666 napisał(a):
Rafal G-ce napisał(a):Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Ja dane podaje głównie jako ciekawostkę. Również dla tych którzy sądzili ze nie można w trasie spalić mniej niż w mieście. Zdjęcia wrzuciłem żeby uniknąć wpisów niedowiarkow jak np w zeszłym roku. To że spalilem mniej od kogoś nie oznacza ze czuje się lepszy, lub tym bardziej oszczędny. Jechałem swoim tempem w miarę przepisowo a spalanie jest jedynie podsumowaniem.
Pozdrawiam

No tak tylko jak policzysz sobie twoją średnią prędkość czyli czas przejazdu i kilometry to ni jak nie wyjdzie 91 :!: :?: :smo:

Spokojnie chopie, Rafał podał prędkość średnią z kompa pokładowego (patrz fotki), który liczy prędkość "suchej" jazdy bez postojów. Znaczy się komp cały czas liczy nabite kaemy i uśrednia osiąganą wtedy prędkość. Nie dzieli dystansu przez czas przejazdu z punktu A do punktu B. Komp w samochodzie cały czas liczy Ci średnią prędkość Twojej jazdy i dla przykładu w jeździe miejskiej wychodzi nieśmiertelne trzydzieściparę na godzinę - niezmiennie od stu lat ;) Co innego tzw. Komputer w Automapie, który dla zadanej trasy liczy prędkości z/bez postojów, całkowity czas jazdy, całkowity czas postojów, czas od ostatniego postoju, czy d#pa już się poci, czy jeszcze nie itp. itd.

Pozdrav
euromissile
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) euromissile » 04.09.2015 21:27

Jarek_Lodz napisał(a):Lodz-Makarska 13h 17:00-6:00

8O
Szybko Ci poszło.

Zgierz-MLP-Baśka Voda 18h 16:00-11:00
-korek ok godz na zwężkach przed Brnem
-godzina spania
-raczej bez wiekszego postoju-tankowanie-siku-wio
-Vmax 120km/h

Baśka Voda-PLM-Zgierz 16h 8:00-24:00
-zjazd z autostrady HR na Ostarije i landówką na Karlovac i znow na autostrade w celach widokowo-poznawczych :mrgreen: :D (btw fajna droga zakret na zakrecie :wink: )
-korek ok godz w Wiedniu
-Vmax 140km/h
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 04.09.2015 23:33

hrupek666 napisał(a):
Rafal G-ce napisał(a):Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Ja dane podaje głównie jako ciekawostkę. Również dla tych którzy sądzili ze nie można w trasie spalić mniej niż w mieście. Zdjęcia wrzuciłem żeby uniknąć wpisów niedowiarkow jak np w zeszłym roku. To że spalilem mniej od kogoś nie oznacza ze czuje się lepszy, lub tym bardziej oszczędny. Jechałem swoim tempem w miarę przepisowo a spalanie jest jedynie podsumowaniem.
Pozdrawiam

No tak tylko jak policzysz sobie twoją średnią prędkość czyli czas przejazdu i kilometry to ni jak nie wyjdzie 91 :!: :?: :smo:

Chciałbys sie przyczepić, ale nie bardzo masz do czego. Komputer tak jak Ci kolega powyżej wytłumaczył policzy średnia prędkość tylko i wyłącznie z jazdy. Czy masz jeden postój, czy tak jak ja kilka w tym obiad, to będzie liczył tak samo. Jadę z dziećmi, a wakacje zaczynam od momentu kiedy wsiadam do samochodu. Wyrosłem juz z pobijania kolejnych rekordów czasów, czy prędkości.
Nie wiem w czym masz problem bo wcześniej wlasnie licząc na takie wpisy jak Twoj, zrobiłem i wkleiłem zdjęcia komputera. Średnia prędkość Z JAZDY potrzebna jest mi jedynie do tego żeby kolejny raz ktoś mi nie napisał ze spaliłem mniej, bo na autostradzie jechałem 80km/h. Dane podaje, bo sie mogą komuś przydać. To czy w nie wierzysz średnio mnie interesuje.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 05.09.2015 15:01

Rafal G-ce napisał(a):
hrupek666 napisał(a):
Pozdrawiam

Chciałbys sie przyczepić, ale nie bardzo masz do czego. Komputer tak jak Ci kolega powyżej wytłumaczył policzy średnia prędkość tylko i wyłącznie z jazdy. Czy masz jeden postój, czy tak jak ja kilka w tym obiad, to będzie liczył tak samo. Jadę z dziećmi, a wakacje zaczynam od momentu kiedy wsiadam do samochodu. Wyrosłem juz z pobijania kolejnych rekordów czasów, czy prędkości.
Nie wiem w czym masz problem bo wcześniej wlasnie licząc na takie wpisy jak Twoj, zrobiłem i wkleiłem zdjęcia komputera. Średnia prędkość Z JAZDY potrzebna jest mi jedynie do tego żeby kolejny raz ktoś mi nie napisał ze spaliłem mniej, bo na autostradzie jechałem 80km/h. Dane podaje, bo sie mogą komuś przydać. To czy w nie wierzysz średnio mnie interesuje.

A jednak masz jakiś problem z samym sobą :oops: , czy ja napisałem że wierze czy nie wierze :?:
To co wkleiłeś na zdjęciach to kilometry i spalanie a nie czas przejazdu :!: jak sam pisałeś:"Wyjazd w sobotę o 11:00 z Podgory. Trasa standardowa MLP - Austria - Czechy. Dojazd do Gliwic 1:20
Korki jedynie na ostatnich bramkach i granicy łącznie 1h. W porównaniu do lat ubiegłych to praktycznie nic.
Przejechane 1171 km, średnia prędkość jazdy wg komputera 91,8; spalanie 4,8 l/100km. Jazda raczej przepisowo. Pierwszy raz jechałem autem z tempomatem. Polubiłem to ustrojstwo, choć przyznaję byłem jego przeciwnikiem. Gdzie tylko się dało nastawialem 140 km i....nuda. Prawa noga odpoczywa.

Piszesz tylko o godz postoju czyli jechałeś 13h20min

Klepie mnie twoje spalanie, twoja średnia i twoje auto (za mało jeżdżę samochodami :lol: żeby dyskutować) ale jak coś piszesz to pisz żeby było jasne, tak jak napisałeś wyraźnie że jest to zdjęcie tylko z przejazdu, mam jeszcze do ciebie pytanie, jakie spalanie ci wyszło na miejscu :?: dużo jeździłeś :?:
Pytam z ciekawości :?:
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 06.09.2015 00:27

hrupek666 napisał(a):A jednak masz jakiś problem z samym sobą :oops:

Dziękuje doktorze za diagnozę, ale pozwolę sobie na stwierdzenie ze jest ona błędna. Jedyne z czym mam problem to z akceptacja debilnych wpisów ludzi którzy chcą koniecznie zabłysnąć pomimo braku wiedzy, braku racji czy braku zwykłej życzliwości

hrupek666 napisał(a):, czy ja napisałem że wierze czy nie wierze :?:
To co wkleiłeś na zdjęciach to kilometry i spalanie a nie czas przejazdu :!:

serio? A ja myślałem ze to przepis na szarlotkę .... Zrobiłem zdjęcie wyświetlacza na desce rozdzielczej, który pokazuje
a) przejechane kilometry
b) średnie spalanie po przejechaniu kilometrów jw
c) średnia prędkość pokonania kilometrów jw
Nie wkleiłem NIC WIECEJ i nie napisałem ze tam jest cokolwiek wiecej. Wiedząc o tym podałem godziny podróży. Jeśli jesteś w stanie zobaczyć tam wiecej niż jest, bierz mniej tego co brałeś.

Napisałem o godzinnych korkach, NIC o postojach. Napisałem o której wyjechałem i o której wróciłem. Napisałem ile stałem w korkach na granicy bo temat jest o czasie przejazdu, a korki wlasnie ten czas potrafią zweryfikować. Nie pisałem ile dzieci jadły obiad, jak długo sikałem czy ile razy stawałem, bo raczej NIKOGO to nie interesuje. Mam Córkę w 3 klasie i będzie potrafiła na tej podstawie obliczyć ze łącznie jechałem 14 godzin i 20 minut. Łącznie z korkami, postojem na tankowanie, obiad, sikanie i odpoczynek dzieciaków. Dzieląc liczbę przejechanych kilometrów przez średnia prędkość wyjdzie ci długość samej jazdy. Jeśli jest ci potrzebna policz sobie, mi nie była wiec nie liczyłem. Nie potrafię ci rozgraniczyć ile w tym było postoju na którekolwiek z powyższych czynności. Nie robiłem notatek.
Widzisz gdzieś coś innego?

hrupek666 napisał(a):Klepie mnie twoje spalanie, twoja średnia i twoje auto

nie wiem co i kiedy Cie klepie. Ale skoro tak, to po co sie wtrącasz i siejesz ferment? Zanim coś napiszesz poświeć wiecej czasu na przeczytanie kilku postów ZE ZROZUMIENIEM. A moze lepiej daj sobie spokój.....

hrupek666 napisał(a):(za mało jeżdżę samochodami :lol: żeby dyskutować)
ale jak coś piszesz to pisz żeby było jasne, tak jak napisałeś wyraźnie że jest to zdjęcie tylko z przejazdu,

trudno nie odnieść wrażenia ze nie tylko jazdy samochodem masz mało
Tak napisałem, bo choć to pewnie trudne, wyobraź sobie ze tak wlasnie jest. Są to dane tylko z przejazdu Podgora-Gliwice. Mam samochód który wyświetla tylko dane, które wkleiłem. Moze ty masz taki, który pokazuje ilośc postojów, długość sikania, rozmiar butakierowcy... Ja nie mam, wiec wklejam to co mogę. Moze sie to komuś przyda, moze nie. Raczej nie przyda sie to komuś, kto nie potrafi odróżnić kilku danych od siebie i na sile próbuje znaleźć problem tam, gdzie go nie ma.

hrupek666 napisał(a):mam jeszcze do ciebie pytanie, jakie spalanie ci wyszło na miejscu :?: dużo jeździłeś :?:
Pytam z ciekawości :?:

cytujac klasyka:A jednak masz jakiś problem z samym sobą i co jest niestety nad wyraz widoczne z rozumieniem tekstu pisanego. Ale ze jestem życzliwy to pomimo tego, ze pisałem we wcześniejszym poście o ilości przejechanych kilometrów to ci odpowiem. Przejechałem na miejscu ponad 1000 km. NIE KASOWAŁEM licznika komputera, wiec nie wiem dokładnie jakie było spalanie, bo mnie to średnio interesowało. Pamietam ze jak przygotowywalem samochód do podróży powrotnej i kasowałem licznik to spalanie łączne z drogi do CRO i jazdy na miejscu wynosiło 4,5. Jazda głownie Jadranka 60-80 km/h do Omisa, Splitu, Trogiru i Dubrownika. Jedna tylko wycieczka do Splitu autostrada. Nie chce mi sie liczyć, ale spalanie na miejscu musiało wynieść ok 4,3-4,4
Głownie z powodu stałej niskiej prędkości.
Podaje te dane zdając sobie sprawę ze i tak sie przyczepisz i będziesz wiedział lepiej.

Tak na koniec. Wtrąciłeś sie do wątku, gdzie wpisujemy dane naszych przejazdów. Zdjęcia robilem pierwszy raz i tylko dla takich wpisów jak twoj, bo w zeszłym roku tez były, tylko kończyło sie: "... jak tak, to pokaz zdjęcie komputera...". Spalanie i ogólnie zachowanie samochodu na trasie śledziłem bo mam go od maja i jechałem nim pierwszy raz w dłuższa trasę. Za rok juz pewnie nie będzie zdjeć i takich danych. Temat w tytule mówi o uczciwości i w większości przypadków tak pewnie jest. Ty próbujesz na sile zrobić zamieszanie, wmówić ze jest napisane coś wiecej niż jest faktycznie i siać ferment. Po co nie mam zielonego pojęcia. Mam nadzieje ze rozwialem juz twoje wszystkie watpliwości. :papa:
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 06.09.2015 05:40

Ja sie pytam gdzie jest moderator...czas na zbanowanie...
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 06.09.2015 09:37

Sol-Wagon napisał(a):Ja sie pytam gdzie jest moderator...czas na zbanowanie...

A dokładniej kogo i za co? Bo nie widzę złamania regulaminu...
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.09.2015 09:44

Rafal G-ce napisał(a):Wtrąciłeś sie do wątku, gdzie wpisujemy dane naszych przejazdów.

Temat brzmi "Ile godzin na przejazd. Uczciwie bez popisów" ty wkleiłeś zdjęcia ze spalaniem, kilometrami i średnią prędkością, jak to się ma do tematu wiesz tylko ty.

A wystarczyło odpisać na moje "wtrącenie" jazdy miałem 12 czy 30 godzin i tyle.
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 06.09.2015 09:51

hrupek666 napisał(a):
Rafal G-ce napisał(a):Wtrąciłeś sie do wątku, gdzie wpisujemy dane naszych przejazdów.

Temat brzmi "Ile godzin na przejazd. Uczciwie bez popisów" ty wkleiłeś zdjęcia ze spalaniem, kilometrami i średnią prędkością, jak to się ma do tematu wiesz tylko ty.

A wystarczyło odpisać na moje "wtrącenie" jazdy miałem 12 czy 30 godzin i tyle.

Wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem przed "wtrąceniem się"
Co wkleiłem każdy widzi. Jak ktoś chce policzy sobie czas samej jazdy zamiast się czepiać.
Spalanie jest tam JEDNĄ z trzech danych.
Zamiast OBRAŻAĆ innych wystarczy czytać ze zrozumieniem i pisać na temat.
Przyznać się do błędu nie jest tak trudno :papa:
Dla mnie koniec tematu. Jeśli jeszcze będziesz się chciał czegoś dowiedzieć lub nauczyć pisz na PW :smo:
Ostatnio edytowano 06.09.2015 09:53 przez Rafal G-ce, łącznie edytowano 1 raz
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.09.2015 09:53

Rafal G-ce, nie przekonasz :) Policjanci tak mają :) ;)
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 06.09.2015 09:55

Bocian napisał(a):Rafal G-ce, nie przekonasz :) Policjanci tak mają :) ;)

8O
Ałaaaa nie wie działem :roll:
Wtedy nie odpowiadałbym wcale :boss:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 06.09.2015 10:04

Bocian napisał(a):Rafal G-ce, nie przekonasz :) Policjanci tak mają :) ;)

To już nie aktualne :oczko_usmiech:
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 06.09.2015 19:24

Rafal G-ce napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):Ja sie pytam gdzie jest moderator...czas na zbanowanie...

A dokładniej kogo i za co? Bo nie widzę złamania regulaminu...

za osobiste wycieczki i kłótnie:p
p.s. regulamin zawsze można "przerobić"...:p
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone