Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafal G-ce
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafal G-ce » 31.08.2015 16:47

Gizmowy napisał(a):Spoko, spoko, przecież nie skontrowałem złośliwie tylko z przymrużeniem oka. Szczerze, to nie zrozumiałem tylko tego parawanu.
A czteropak jest idealny zaraz po "wylądowaniu", co by się ręce nie trzęsły w nerwowych poszukiwaniach najbliższego Karlovačko.

Powiedz mi jeszcze, jaką furą uzyskałeś takie spalanie, bo czas imponujący.

P.S. Zaraz dostaniemy opr od Admina. Żeby osłabić skutki upomnienia, też już przepraszam za odejście od tematu głównego.

Pisałem z telefonu i zmieniło mi litery :)
Samochód to nowa Astra sedan 1,6 diesel. Nie jest może demonem prędkości, ale wystarczy do normalnej jazdy.
Doświadczony zrobiłem zdjęcia, żeby uniknąć wpisów niektórych...
Droga powrotna
Obrazek
Droga do Cro
Obrazek
PrzemoDG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoDG » 31.08.2015 17:49

Droga powrotna Trogir-DAbrowa Górnicza,wyjazd w niedzielę o 15.Spokojna jazda-max 130/h ,dwoch kierowców 14 godzin jazdy.W tym ponad godzinę na granicy Cro-Slo,kilka przerw na kibelek kawkę itp.Samej jazdy ok.11,5 godziny.
Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2015 07:18

[i]prawy pas na autostradzie jest dla furmanek, rowerzystów i traktorów. Praktycznie nikt na wielopasmowej drodze, zwłaszcza w Austrii nim nie jeździ. Czasami miałem wrażenie ze ten kto pojedzie prawym pasem będzie miał przyklejone łatkę, że gotuje w apartamencie, wozi do Cro wodę, ziemniaki i plażuje z parawanemem.
Dotyczy wszystkich nacji.[/quote][/i]
eeeetam ,prawy pas służy do wyprzedzania 2 geniuszy na rejestracjach NBR ,(prowadzący skoda superb,goniący jakaś toyota ),którzy 28 sierpnia ok 10-tej na wysokości trogiru tak sobie upodobali lewy pas,że wszystkie samochody mijały je prawym .A oni niczym nie zrażeni wciąż trzymali się lewego pasa.Także górą nasi
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 01.09.2015 09:23

Trogir - Warszawa
Wyjazd o z Trogiru o 9:00 w sobotę, zameldowanie sie w domu w Warszawie o 01:15.

Średnie spalanie z całego wyjazdu: 5,7/100, prędkości do i z HR na poziomie 140km/h (licznikowe), w drodze powrotnej w PL trochę większe (160km/h na autostradowej obwodnicy GOP).
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 01.09.2015 09:31

el_guapo napisał(a):Średnie spalanie z całego wyjazdu: 5,7/100, prędkości do i z HR na poziomie 140km/h (licznikowe), w drodze powrotnej w PL trochę większe (160km/h na autostradowej obwodnicy GOP).

A co spalałeś? tkankę tłuszczową? :mrgreen: :papa:
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 01.09.2015 09:50

30.08.2015 (niedziela)
Tribunj - Opole
Wyjazd 4:20, dojechaliśmy 18:10. Na trasie 4-ry postoje o łączym czasie ok. 2,5 gdziny.
Na bramkach w Cro pusto. Na granicy "straciliśmy" może z 5 minut. Na wysokości Wiednia ograniczenia prędkości dopiero przed remontami w centrum. Wcześniej tylko w dwóch miejscach ograniczenia prędkości z powodu zanieczyszczenie powietrza (IG-L). Jeszcze wcześniej w Chorwacji na wysokości Zadaru gęsta mgła (ograniczenie do 80 km/h) później od tunelu Sv Rok w zasadzie do granicy dużo mgieł ale na szczęście w większości niezbyt gęstych więc dało się utrzymywać przyzwoite tempo.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 01.09.2015 11:25

wszyscy piszą o czasie przejazdu i niskim spalaniu ...
Wyjechałem 14 sierpnia (czwartek) z Marek o 22,00 - cudownie, w całej PL pusto na drodze trasa Radom, Kielce, Kraków (tankowanie), Chyżne, Żylina, Bratysława, Wegry trasą 86, Chorwacja (autostrada na Zagrzeb a potem na Rijekę) zjazd na Most na Krk, przejazd do promu do Valbiska, Merag i przejazd do Nerezine na wyspie Losinj - dotarłem o 17,30, całą trasę nie przekroczyłem 100 km/h ani razu, a spalanie 9,5 l/100km (2.0 TDI 140 km)
w drodze powrotnej - wyjazd o 9,30 z Nerezine, niestety czekanie na prom - załapaliśmy się na drugi (czyli 1,5 h w plecy), Krk, mostem na lad, autostradą do Węgier - drogą 86 - Bratyslawa, Żlina, Myślenice byliśmy o 6 rano ... ale na Wegrzech dluższe dwa postoje (obiad i zakupy w sumie z 2,5h) i znowu ani razu szybciej niz 100 km/h i spalanie podobne 9,6 l/100 km
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.09.2015 11:28

I dodaj, że ciągnąłeś przyczepę....
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 01.09.2015 11:32

oczywiście, że ciągnąłem przyczepę, ale celowo nie pisałem żeby nei było że auta tylko mało palą ... :)
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 01.09.2015 11:42

Czy małe, czy duże interesujące jest to, że każdemu solidarnie w powrotnej drodze wzrasta spalanie o 0,1 l/100 km.
Rozumiem, że ludziska na miejscu jeżdżą w tę i we w tę, klima na fulla i dużo ruchu miejskiego, gdzie spalanie wzrasta, ale to zaledwie mała cząstka na tym dystansie około 2,5t. kmów.
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 01.09.2015 13:26

:D może dlatego że jak popatrzysz na mapę w drodze powrotnej jedziesz go góry ... :D
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 01.09.2015 13:33

Olo napisał(a)::D może dlatego że jak popatrzysz na mapę w drodze powrotnej jedziesz go góry ... :D

Faktycznie, o tym nie pomyślałem - do góry cały czas :D
Danqcd
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danqcd » 01.09.2015 19:56

A to mój powrót:
Primosten wyjazd godz 11:00.
Do Kutiny A1, potem A3.
Od Kutiny przez Pecz, całe Węgry, Słowację i kawałeczek Czech, przez Cieszyn do Katowic.
Razem 1195 km
Żadnej autostrady poza Chorwacją.
Po drodze tankowanie na Węgrzech, wizyta w McDonalds (też Węgry), 3 dodatkowe postoje, bo podróż z rodziną i małym psiakiem.
Dojazd do Katowic - 2:00.
Całkowity czas przejazdu wliczając postoje: 15 godzin.
Spalanie w okolicach 6,5-6,7 litra na 100 (określając po tankowaniu).
Myślę, że nieźle :)
Pozdrawiam

Jarek
shrek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) shrek » 01.09.2015 23:59

Trasa Białystok - Podgora 1730 km, przez Słowację i Węgry 24 godziny
Po drodze mżawka na Węgrzech i deszcz w Chorwacji
Droga powrotna 23 godziny
Busem Renault Trafic 1,6
8 osób 4 + 4
Spalanie 7,7
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 02.09.2015 06:58

MartinoBIG napisał(a):Tak a propos czasu dojazdu Wybieramy się 19-go do Rogoznicy, ale czytam o tych kontrolach na autostradach austryjackich to ciekawe ile teraz pojedziemy zazwyczaj 11-12 godzin ciekawe jak będzie tym razem :?: :?:

We wrześniu to już luzik. Tylko tak kombinujcie, żeby przez Wiedeń przejechać poza szczytem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone