Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.09.2024 11:44

piotrulex napisał(a): 2023
Wyjazd do cro z Torunia w piątek po robocie koło 15:30. Dojazd do Drage koło 7:30 po 1400km jazdy i 2h postoju na drzemanie, aby nie byc za szybko na miejscu. Jazdy wyszło 14h co według mnie jest świetnym czasem jak na weekend. Po dojechaniu pyszna, miejscowa drożdzóweczka i spanie na cichej plaży w cieniu drzew

Powrót to wyjazd koło 10:00 w sobotę i dojazd koło 0:30, z tym że przegapiłem pierwsze BP na A1 i straciłem nieco czasu zjeżdżając tankować do Knurowa (paliwo tańsze 0,70zł niż w Gorzyczkach ;) ) Do tunelu Sveti Rok turlaliśmy się spokojnie z pół godziny w żółwim tempie, później kawałek zmulenia przed połączeniem autostrad. Do tego tankowanie w Czechach i Billa w Mikulov na drobne zakupy. Też wyszło nieco ponad 14h co uważam świetnym czasem :)

2024

Marina w Biograd na Moru - Toruń

Powrót sobota 07.09.

Wyjazd po zakupach i tankowaniu w sobotę około 10:30 - dojazd przed 2 w nocy czyli jakieś 15,5h brutto

W tym trochę korka przed Sveti Rock, nieco korków na bramkach koło Zagrzebia, zakup winiety Słowenia, kawa Austria, tradycyjne zakupy Billa Mikulov, lekkie dolanie w Czechach, potem do pełna w PL, szybka późna kolacja na stacji w PL i kilka sikań po drodze. Jazda możliwie z maksymalną przepisową.

Jechało się przyzwoicie i czas uważam za akceptowalny, choć rok temu na identycznej trasie, miałem chyba z godzinę krócej
Michał0404
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał0404 » 09.09.2024 16:30

Trpanj Peljesac okolice Wielunia 1420km przez Słowacja Austria Czechy
Ogólnie 15 h około 1h przystanki .Żadnego spowolnienia czy korka ,miałem szczescie.
Jazda z maksymalną dozwoloną predkoscią
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 10.09.2024 21:20

wyjazd wczoraj o 9:50 z Tucepi,:
tak padał deszcz ze nie mogliśmy zapakować auta,
choć do bagażnika auta mieliśmy (dokładnie 6 kroków)
przez pierwszą godzinę przejechaliśmy dokładnie:
28 km !(masakra)
dystans wyszedł 1500km,
przyjazd "na miejsce" dziś rano o 3:50,
masakra,
mimo ze to mój enty wyjazd/powrót to nigdy nie trafiłem na takie korki
w rejonie Zagrzebia,
generalnie,przez Cro jechałem ponad 9h !
masakra,
jeden kierowca,zero przerw,jedynie dwa razy na siku/tankowanie,
zero relaksu,cały czas jazda,
nigdy nigdzie tak długo nie "jechałem",
ale także nigdy nie jechałem w takiej ulewie(mimo że jezdziłem zawodowo)
gdyby nie to że auto "szło ciężko" nie wiedział by że jadę na Sv Rock,
trasa Cro ,Hu,Slowacja,PL,
generalnie
masakra,
croktoś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 10.09.2024 22:29

Mój wczorajszy powrót podobnie w deszczu od punktu A do B non stop w ulewie.
W Słowenii właściwie nic nie było widać.
Dzięki uprzejmości miejscowych wyciągnęliśmy łódkę kilka godzin przed armagedonem na ląd.(dźwigiem)
Uprzejmość polegała na tym, że zamierzaliśmy opuścić port, dobę później,ale „opiekunowie” lojalnie uprzedzili,że z niedzieli na poniedziałek to już będziemy frajerami, żeby płacić za postój ( wychodziło 20€ za łódkę niecałe 7 m długości)
Sprawdziło się idealnie?
W nocy tak wiało ,że na kwaterze ratowałam kwiaty w ciężkich donicach na naszym tarasie.
P.S. spotkaliśmy kilkanaście dupinów, w tym 2 płynęły chwilkę z nami przy łódce, mam filmiki ,ale nie mam yt, jak coś to pośle na priv
croktoś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 10.09.2024 22:44

Aha ,
powrót zwykle 11h,dystans niewiele ponad 1000 km,ale tym razem ok 14 h :roll: ,po drodze szybka obiadokolacja w Czechach (ja ser, mąż żeberka z grilla ;)
Pierwszy raz wracałam w poniedziałek.
Oczywiście najgorszy Wiedeń w godzinach szczytu, byliśmy o 17ej w centrum i był to słaby pomysł, ale tak wyszło.
azrael
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) azrael » 18.09.2024 11:26

11/12.08 ok 12 zjazd z promu w Makarskiej, objazd przez Cvetlin, Ptuj późny obiad, kilka krótkich przystanków, dokładnie o 4 rano na miejscu w ok. Pruszkowa, niecałe 1500 km w 14 godzin, najszybszy powrót w mojej chorwackiej karierze, dobrze, że nie kilka dni później...
Baldini
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baldini » 24.09.2024 13:10

22.09 - powrót z Tucepi do Sosnowca. Trasa przez Węgry (86 bez opłat), Słowacja - 1190 km. Wyjazd 6:45, przyjazd 21:50. W sumie 15h w trasie. Po drodze 4 postoje, ok. 1,5h. Jazda z prędkościami dozwolonymi.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 24.09.2024 15:13

Co prawda już trochę minęło od powrotu (15.09) z Zubovići (Pag), ale i ja podam info tym bardziej że powrót zbiegł się z powodzią w CZ i PL.
09:00 wyjazd, normalnie drogą przez Pag, węzeł Posedarje, bramki Lucko z biegu, kierunek Gorican.
13:10 pierwszy postój na INA Ljubeśćica, mała kawa i spacer z psami.
13:55 dalej na INA Gorican, Lenti, Koszeg.
16:15 postój przed Koszeg przy stawach, huraganowy wiatr, następny spacer z psami, sprawdzenie info drogowego w GM,
Rano przed wyjazdem wykupiłem 1-dnową winietę na Słowację by mieć alternatywę dla zamkniętej A1 w Ostrawie.
16:50 jedziemy dalej S31 Eisenstadt-Pandorf-Bratysława, zmiana z Wiedeń-Brno ze względu na Ostrawie. Za Eisenstadt 20min.
postoju na usuniecie połamanych drzew na drodze. Dalej już normalnie Bratysława-Żilina-Cieszyn-Żory-T.G.
22:10 Jesteśmy w domu.
Cała droga w deszczu i rozpogodzeniach, trwałych od Trnawy. Całość 1073 km w 13:10 godziny, sporo krajówek (Gorican-Pandorf, Żilina-Żory), więc dobry czas jak na sytuacje pogodowo-drogowe.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 155
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone