piotrulex napisał(a): 2023
Wyjazd do cro z Torunia w piątek po robocie koło 15:30. Dojazd do Drage koło 7:30 po 1400km jazdy i 2h postoju na drzemanie, aby nie byc za szybko na miejscu. Jazdy wyszło 14h co według mnie jest świetnym czasem jak na weekend. Po dojechaniu pyszna, miejscowa drożdzóweczka i spanie na cichej plaży w cieniu drzew
Powrót to wyjazd koło 10:00 w sobotę i dojazd koło 0:30, z tym że przegapiłem pierwsze BP na A1 i straciłem nieco czasu zjeżdżając tankować do Knurowa (paliwo tańsze 0,70zł niż w Gorzyczkach ) Do tunelu Sveti Rok turlaliśmy się spokojnie z pół godziny w żółwim tempie, później kawałek zmulenia przed połączeniem autostrad. Do tego tankowanie w Czechach i Billa w Mikulov na drobne zakupy. Też wyszło nieco ponad 14h co uważam świetnym czasem
2024
Marina w Biograd na Moru - Toruń
Powrót sobota 07.09.
Wyjazd po zakupach i tankowaniu w sobotę około 10:30 - dojazd przed 2 w nocy czyli jakieś 15,5h brutto
W tym trochę korka przed Sveti Rock, nieco korków na bramkach koło Zagrzebia, zakup winiety Słowenia, kawa Austria, tradycyjne zakupy Billa Mikulov, lekkie dolanie w Czechach, potem do pełna w PL, szybka późna kolacja na stacji w PL i kilka sikań po drodze. Jazda możliwie z maksymalną przepisową.
Jechało się przyzwoicie i czas uważam za akceptowalny, choć rok temu na identycznej trasie, miałem chyba z godzinę krócej