Tym razem nocna jazda skończyła się tragedią. Słynna na forum "drzemka" nie pomogła
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... 7&do_v=992#s=BoxOpLink
marecky81 napisał(a):Tym razem nocna jazda skończyła się tragedią. Słynna na forum "drzemka" nie pomogła
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... 7&do_v=992#s=BoxOpLink
kombiak napisał(a):To raczej nie autostrada, tylko zwykła droga z jedną jezdnią.
marecky napisał(a):Po całonocnej jeździe zapewne pękła mu opona na słowackiej autostradzie.
marecky81 napisał(a):Drzemkę.... No właśnie zrobił sobie przed wypadkiem.
Andrzej3777 napisał(a):Mój Znajomy zasnął w Sloweni po nocnej jeździe w drodze do Chorwacji.Na szczęście skończyło się to wylądowaniem w rowie i kilku stłuczeniach.Ja kiedyś jeździłem w nocy lecz od kilku lat się z tego wyleczyłem pesela nie oszukasz.Po za tym wakacje dla mnie to nie wyścigi lubię noclegi po drodze traktuje je jako część wakacji.A samopoczucie po przyjeździe na miejsce jest zupełnie inne niż po nocnej jeździe.Nie muszę odsypiać połamany w aucie lub na miejscu na plaży. Oczywiście każdy niech jedzie jak lubi byle nie przeceniać swych możliwości.
wikol napisał(a):Większych bzdur co do czasu przejazdu @kostef nie czytałem.
1550km w 13h w tym 160km/h w Polsce.
Bzdety i farmazony.
LUKASQ napisał(a):Dla mnie też do raczej fejk. Toruń Brela to 15h normalnej jazdy, bez postojów i tankowań. Więc jakim cudem zrobić to w 13h hmm chyba że na każdym możliwym odcinku autostrady nie schodzi się poniżej 160km/h. No nie wiem nie wiem.
BartNS napisał(a):PL (475km) -Bydgoszcze - Gorzyczki to jak autostradą leciał 160 bez przeszkód to średnią miał ze 130 czyli w 3:30, co jest zgodne z tym co napisał później ze wyjechał o 20:30, by ok północy być na miejscu. W Polsce przejechał o 135 km więcej i tylko 20 minut dłużej
CZ (230 km) jechał 145/125 czyli tu urwał z 20 minut więc nasz czas przejazdu był równy ale on przejechał 135 km
W Austrii, Słowenii kolejne 10 minut szybciej
W Chorwacji jak jechał 150 nie patrząc na ograniczenia to znowu spokojnie urwał godzinę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi