pancezary napisał(a): Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
pancezary napisał(a):...Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
wielbiciel napisał(a):pancezary napisał(a):...Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
Oj robi się ciasno na Węgierskim szlaku.
W przyszłym roku będziesz miał jeszcze jedną wersję do sprawdzenia, przez Słowację. Będzie nowy wyremontowany odcinek S1 w Dąbrowie Górniczej i pełna eska Żywiec-Zwardoń, więc dla jadących z centrum kraju do rozważenia.
marekkowalak napisał(a):wielbiciel napisał(a):pancezary napisał(a):...Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
W przyszłym roku będziesz miał jeszcze jedną wersję do sprawdzenia, przez Słowację. Będzie nowy wyremontowany odcinek S1 w Dąbrowie Górniczej i pełna eska Żywiec-Zwardoń, więc dla jadących z centrum kraju do rozważenia.
Ale nadal będzie brakować długiego odcinka S1 od Mysłowic do Bielska-Białej, co oznacza, że nadal trzeba się tłuc przez Tychy, Pszczynę i Czechowice.
Dla mnie ta droga jest do rozważenia dopiero kiedy zaczną remont tych hopek na A1 od lotniska do Piekar - podobno już niedługo.
marekkowalak napisał(a):A jak tam sytuacja na S1 od Bielska-Białej do Oświęcimia? Jakiś czas temu była informacja w mediach, że zaczynają, a niedawno czytałem, że przerabiają "zakręt idiotów". Ktoś może powiedzieć, jak tam wygląda postęp prac?
Klima napisał(a):Po kilku latach przerwy ponownie uderzamy do Chorwacji. Do tej pory zawsze robiłem to na 1 strzał i taki mam plan na ten rok. Wcześniej startowaliśmy z Krakowa, a tym razem z Lublina. Cel- Jezera. Start planuję na godziny wieczorne, tak żeby na miejscu być przed południem kolejnego dnia. Zakładam ~16h podróży z przerwami na tankowanie. Do tej pory jeździliśmy dieslami, także zwiększenie tempra podczas trasy nie powodował spustoszenia kieszeni. Tym razem Rav4 hybryda... zakładam przelotową 100km/h, dobry audiobook i pełen chill.
No i trasa Koszyce, Miszkolc, wzdłuż Balatonu i na Szybenik.
wielbiciel napisał(a):pancezary napisał(a):...Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
mchrob napisał(a):wielbiciel napisał(a):pancezary napisał(a):...Pierwszy raz w związku z tym jechałem przez Czechy, Słowację i Węgry i muszę przyznać, że odniosłem wrażenie, że ta droga jest spokojniejsza niż przez Czechy, Austrię i Słowienię. Chyba na stare lata zmienię przyzwyczajenie i "w tamtą stronę" będę jeździł tą drogą.
Nie ma szans na ukończenie obejścia Węgierskiej Górki w przyszłym sezonie. Oby na rok 2025 się udało.
Tofik_83 napisał(a):A przy okazji: czy Słowacy planują (prze)budowę odcinka od Czadcy do Ziliny? - bo na pełną S-kę (chociażby 1-pasmową jak np obwodnica Zalalova) na Węgrzech od Szombatehly do Redics to chyba nie ma co liczyć
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi