piotrulex napisał(a):No nieźle, choć km nieco przekłamane. Mapy pokazują z 1700km.
Tam są mile przecież podane. Wychodzi 1850km.
piotrulex napisał(a):Lechoo napisał(a):W tym roku na raz https://www.endomondo.com/users/8572483 ... 1569152407
No nieźle, choć km nieco przekłamane. Mapy pokazują z 1700km.
Trajgul napisał(a):piotrulex napisał(a):No nieźle, choć km nieco przekłamane. Mapy pokazują z 1700km.
Tam są mile przecież podane. Wychodzi 1850km.
Inde napisał(a):Patrzę na niektóre wyniki jazdy na raz i jestem przerażony W przyszłym roku po raz pierwszy chcemy dojechać do Cro autem. Ostatnio lataliśmy samolotem ale z racji zakupu nowego auta chcemy je wykorzystać. No i zaczęło się planowanie, jaka trasa, gdzie winiety... no i czy jechać na raz czy z noclegiem. Wedle google maps ciągłej jazdy mam ok 14,5h. Co pewnie z przerwami na wc, obiad, wyprostowanie pleców zejdzie się z 20h. Mimo, że lubię jeździć to tyle godzin jest dla mnie niewykonalne. Jak wy to robicie?
Inde napisał(a):Patrzę na niektóre wyniki jazdy na raz i jestem przerażony W przyszłym roku po raz pierwszy chcemy dojechać do Cro autem. Ostatnio lataliśmy samolotem ale z racji zakupu nowego auta chcemy je wykorzystać. No i zaczęło się planowanie, jaka trasa, gdzie winiety... no i czy jechać na raz czy z noclegiem. Wedle google maps ciągłej jazdy mam ok 14,5h. Co pewnie z przerwami na wc, obiad, wyprostowanie pleców zejdzie się z 20h. Mimo, że lubię jeździć to tyle godzin jest dla mnie niewykonalne. Jak wy to robicie?
Inde napisał(a):. Jak wy to robicie?
ANOOK napisał(a):Inde napisał(a):Patrzę na niektóre wyniki jazdy na raz i jestem przerażony W przyszłym roku po raz pierwszy chcemy dojechać do Cro autem. Ostatnio lataliśmy samolotem ale z racji zakupu nowego auta chcemy je wykorzystać. No i zaczęło się planowanie, jaka trasa, gdzie winiety... no i czy jechać na raz czy z noclegiem. Wedle google maps ciągłej jazdy mam ok 14,5h. Co pewnie z przerwami na wc, obiad, wyprostowanie pleców zejdzie się z 20h. Mimo, że lubię jeździć to tyle godzin jest dla mnie niewykonalne. Jak wy to robicie?
Dodam swoje trzy grosze do pytania które zadajesz. Z jednej strony to indywidualne predyspozycje kierującego, co zostało już poruszone na forum. Inna sprawa, to czy jest sens jechać tyle godzin oszczędzając na noclegu. Po takiej trasie organizm i tak potrzebuje regeneracji i zamiast cieszyć się pobytem pierwszy dzień będziesz odsypiał lub męczył się żeby nie zasnąć. Dodatkowa kwestia to bezpieczeństwo. Po kilkunastu godzinach jazdy reakcje zaczynają być spowolnione. Jedziesz autostradą dobrze ponad setką a do tego przez góry z odcinkami gdzie są ostre ( jak na autostradę) zakręty i serpentyny. Sam jeżdżę od kilkunastu lat testując różne trasy. Najczęściej z noclegiem, ale bywało też że na raz. Mimo 60 na karku ale wypoczęty, bez problemu pokonam trasę 1600 kilometrów. W tym roku też byłem,, zmuszony" wracać na raz. Przejechałem w dobrej formie, ale przespałem prawie cały następny dzień. Czy warto? Sam musisz sobie odpowiedzieć, znając swoje możliwości. Ja mimo wszystko nie polecam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi