Wyjazd 20.30, wjazd do Cro 4.30.
710 km, 8 godzin
Postój w Mikulovie na siku nasze i pieska , drugi postój, wjazd do Slo. Oba po 15 min.
Teraz jest 6.09 i mamy 354 km w okolice Makarskiej
bledzik napisał(a):Mike_79 napisał(a):
....... Lucko byłem o 8.45 na bramkach pieniężnych puściutko - podjechałem od strzału
przejście graniczne SLO/Cro o godzinie 9.00 na kilka samochodów ( 10 minut)
Lucko do granicy ze Słowenią jest prawie 70 km i jedzie się 40 min a nie 15
dids76 napisał(a):Wyjazd wczoraj z Raciborza o 8. Trasą przez Słowację i Węgry. Korek przed Czadcą i GM poprowadziło szutrową drogą przez góry O 15 tankowałem w Lenti, na granicy w Mursko bez kolejki, za to i Słoweńcy i Chorwaci skanowali paszporty. A4 pusta, Lučko też. Dalej zjazd na Karlovac i D1 przez Plitvice i Knin w stronę Splitu. Według GM miałem być o 22 :10 W Spltskim porcie, niestety w Kmin wybrałem jazdę przez Sinj A tam wielki festyn z okazji Sinjske Gospe i przejazd przez miasto zajął mi jakieś 1,5godziny. W porcie byłem o 23:45 i ledwo zdążyłem na ostani prom. Po drodze przerwy po ok 15 minut na rozprostowanie nóg i spacerek z psem i jedna dłuższa z tankowaniem.
Mniwoj napisał(a):manewr napisał(a):15:XX Zjazd z autostrady na stare przejście. Restauracja Gorićan. Pyszny obiadek. (postój 40 minut)
Która restauracja?
Restoran Herman.
Miły starszy Pan obsługuje. Filet z grilla z frytkami + mieszana sałata = 35 KN
Miał być jeszcze naleśnik na deser, ale się nie zmieścił.
discoshaker90 napisał(a):Wyjazd z Płocka w piątek 9-go sierpnia o 16:30. Trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię z objazdem autostrady w Słowenii przez Bad Radkersburg i Ormoż (trasa około 1450 km) Miejscowość docelowa to Dugi Rat koło Omisia. Na miejscu byliśmy w sobotę 10-go sieprnia o 15:00, więc wychodzi 19,5h, ale...
Uwzględniam w tym:
- około 1,5h stania w korku na gierkówce między Piotrkowem Tryb. a Częstochową,
- kilka postojów na tankowanie, toaletę i rozprostowanie kości, (łącznie około 1h)
- trochę spowolnień z powodu robót drogowych na autostradach w Czechach i Austrii,
- około 2h na sen w samochodzie przy autostradzie w CRO
- około godziny opóźnienia z powodu korków przy bramkach w Lućko
- około godziny stania w korku z powodu wypadku przed tunelem Sv Rok
Także odliczając wszystkie korki, postoje, przerwy na sen wychodzi około 13-14h samej jazdy Jechałem przepisowo bez szaleństw
manewr napisał(a):Mniwoj napisał(a):manewr napisał(a):15:XX Zjazd z autostrady na stare przejście. Restauracja Gorićan. Pyszny obiadek. (postój 40 minut)
Która restauracja?
Restoran Herman.
Miły starszy Pan obsługuje. Filet z grilla z frytkami + mieszana sałata = 35 KN
Miał być jeszcze naleśnik na deser, ale się nie zmieścił.
Dzięki
discoshaker90 napisał(a):Wyjazd z Płocka w piątek 9-go sierpnia o 16:30. Trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię z objazdem autostrady w Słowenii przez Bad Radkersburg i Ormoż (trasa około 1450 km) Miejscowość docelowa to Dugi Rat koło Omisia. Na miejscu byliśmy w sobotę 10-go sieprnia o 15:00, więc wychodzi 19,5h, ale...
Uwzględniam w tym:
- około 1,5h stania w korku na gierkówce między Piotrkowem Tryb. a Częstochową,
- kilka postojów na tankowanie, toaletę i rozprostowanie kości, (łącznie około 1h)
- trochę spowolnień z powodu robót drogowych na autostradach w Czechach i Austrii,
- około 2h na sen w samochodzie przy autostradzie w CRO
- około godziny opóźnienia z powodu korków przy bramkach w Lućko
- około godziny stania w korku z powodu wypadku przed tunelem Sv Rok
Także odliczając wszystkie korki, postoje, przerwy na sen wychodzi około 13-14h samej jazdy Jechałem przepisowo bez szaleństw
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi