Nie mam pojęcia kto to? Nigdy nie było i nie ma czegoś takiego jak Slunzk. Jest Śląsk, Slezko lub Schlesien.A200universeblue napisał(a):Slunzacy
A200universeblue napisał(a): sa ogolnie gorszymi kierowcami a znam ich z szlakow po DE gdy jezdzac szrotem kola im w oplach na autobahnie odpadaja
Bardzo mili ludzie tyle ze niezbyt zapobiegliwi.
A200universeblue napisał(a):Szukasz dziury w całym dids?
Slunsak to zapis fonetyczny Ślązak.
Dobry kierowca nie wybiera się do kraju sąsiedniego szrotem a slunsaki robią to nagminnie.
Co do mnie to urodziłem się w PL i jestem z pochodzenia Niemcem ale nie ze śląska.
Irytuje mnie to dziadowanie bo żarty o Polakach za granica nie biorą się z powietrza.
Staram się zawsze dobrze reprezentować kraj urodzenia często wprowadzając w zakłopotanie rozmówcę.
Coś jeszcze mam tobie dokładniej objaśnić?
A200universeblue napisał(a): bo żarty o Polakach za granica nie biorą się z powietrza
wielbiciel napisał(a):Lepiej żebyś już nie robił "wycieczek" regionalno narodowych na tym forum, my tu o innych sprawach piszemy.
wikol napisał(a):Trasę Warszawa Balaton łykałem na raz bez zmrużenia okiem. Prawie 900km. Betka.
sito_zabrze napisał(a):Kierowca Ślązak....
A200universeblue napisał(a):Szukasz dziury w całym dids?
Slunsak to zapis fonetyczny Ślązak.
Dobry kierowca nie wybiera się do kraju sąsiedniego szrotem a slunsaki robią to nagminnie.
Co do mnie to urodziłem się w PL i jestem z pochodzenia Niemcem ale nie ze śląska.
Irytuje mnie to dziadowanie bo żarty o Polakach za granica nie biorą się z powietrza.
Staram się zawsze dobrze reprezentować kraj urodzenia często wprowadzając w zakłopotanie rozmówcę.
Coś jeszcze mam tobie dokładniej objaśnić?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi