A200universeblue napisał(a):Kierowniku kierowniku tylko 1.6 bo inaczej człowiek zaśnie i przejedzie zjazd do wc
A wtedy takie parcie, ze trza cisnac jeszcze bardziej do nastepnego...
Ale dalej po jod nad Bałtyk. No i nikt nie zabrania się na południe PL przeprowadzić.A200universeblue napisał(a):Czasy przejazdu ludzi ze slunska czy okolic Bielsko-biała to są mało istotne.
Przejedz jeden z drugim slunzaku z północnej czy wschodniej części kraju
Średnia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140...
piekara114 napisał(a):Średnia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140...
Garo&Justa napisał(a):Hmmm nie rozumiem tego wytykania że ktoś mieszka na południu. To jest gorszym kierowcą bo ma mniej o kilkaset km do Cro?
My spod Wrocka (południowe rejony) w okolice Makarskiej mamy (przez Boboszów) 1189 km. I teraz jak mam się czuć?
piekara114 napisał(a):Ale dalej po jod nad Bałtyk. No i nikt nie zabrania się na południe PL przeprowadzić.A200universeblue napisał(a):Czasy przejazdu ludzi ze slunska czy okolic Bielsko-biała to są mało istotne.
Przejedz jeden z drugim slunzaku z północnej czy wschodniej części krajuŚrednia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140...
sito_zabrze napisał(a):piekara114 napisał(a):Ale dalej po jod nad Bałtyk. No i nikt nie zabrania się na południe PL przeprowadzić.A200universeblue napisał(a):Czasy przejazdu ludzi ze slunska czy okolic Bielsko-biała to są mało istotne.
Przejedz jeden z drugim slunzaku z północnej czy wschodniej części krajuŚrednia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140...
Ja mam autostrade po 2km
Praktycznie do Dalmacji
Google wylicza mi do Tribunj 10h 20min
Bedziemy po 12-13h bedzie super
Na spokojnie
robertms napisał(a):Garo&Justa napisał(a):Hmmm nie rozumiem tego wytykania że ktoś mieszka na południu. To jest gorszym kierowcą bo ma mniej o kilkaset km do Cro?
My spod Wrocka (południowe rejony) w okolice Makarskiej mamy (przez Boboszów) 1189 km. I teraz jak mam się czuć?
Jak na urlopie, pisales chyba...
wikol napisał(a):Ja po 5h jazdy do Zwardonia jestem już lekko zmęczony. Inna logistyka, nocleg itd. Te dodatkowe 400km po Polsce robi wielką różnicę.
Ale na południe bym się nie przeprowadził. Za daleko bym miał na Mazury. Za to bym mial bliżej w góry...
A200universeblue napisał(a):Btw garo&justa oczywiście ze jest gorszym kierowca bez dwóch zdań
sito_zabrze napisał(a):Kuzynka od lat zaprasza mnie do Paryża. Pojechałbym. Ale mieszkając na Ślunsku mam dalej niz Ci którzy mieszkają przy granicy z DE
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi