Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów .

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 13.08.2019 18:40

A200universeblue napisał(a):Kierowniku kierowniku tylko 1.6 bo inaczej człowiek zaśnie i przejedzie zjazd do wc

A wtedy takie parcie, ze trza cisnac jeszcze bardziej do nastepnego... ;)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.08.2019 19:15

A200universeblue napisał(a):Czasy przejazdu ludzi ze slunska czy okolic Bielsko-biała to są mało istotne.
Przejedz jeden z drugim slunzaku z północnej czy wschodniej części kraju
Ale dalej po jod nad Bałtyk. No i nikt nie zabrania się na południe PL przeprowadzić.

robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140... ;)
Średnia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 13.08.2019 20:09

Piekara smog i zanieczyszczenia to ja oglądam w meteo na TVP.
Może jak bym się najął na parobka do pensjonatu prowadzonego przez czeska rozwódkę z dorosłymi córkami to bym przemyślał sprawę.
Innej opcji nie widzę na relokację.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 13.08.2019 20:20

Hmmm nie rozumiem tego wytykania że ktoś mieszka na południu. To jest gorszym kierowcą bo ma mniej o kilkaset km do Cro?
My spod Wrocka (południowe rejony) w okolice Makarskiej mamy (przez Boboszów) 1189 km. I teraz jak mam się czuć?
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 13.08.2019 21:33

piekara114 napisał(a):
robertms napisał(a):Kazdy, w miare doswiadczony kierownik automobila wie, zeby srednia byla ok. 100 km./h, to trza cisnac 130-140... ;)
Średnia całkiem realna jeśli prawie całą drogą jedzie się autostradą (i to zgodnie z ograniczeniami), a tak jest jeśli startujesz z południa PL i jedziesz SK-A-SLO-HR to autostradę masz po ok. 120 od startu.

Autostrady 140, reszta 70.
Pewnie, ze da sie szybciej, ale po co...

pozdrawiam
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 13.08.2019 21:37

Garo&Justa napisał(a):Hmmm nie rozumiem tego wytykania że ktoś mieszka na południu. To jest gorszym kierowcą bo ma mniej o kilkaset km do Cro?
My spod Wrocka (południowe rejony) w okolice Makarskiej mamy (przez Boboszów) 1189 km. I teraz jak mam się czuć?

Jak na urlopie, pisales chyba... ;)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 13.08.2019 22:03

piekara114 napisał(a):
A200universeblue napisał(a):Czasy przejazdu ludzi ze slunska czy okolic Bielsko-biała to są mało istotne.
Ale dalej po jod nad Bałtyk. No i nikt nie zabrania się na południe PL przeprowadzić.

Ja mam autostrade po 2km :oczko_usmiech:
Praktycznie do Dalmacji :oczko_usmiech:
Google wylicza mi do Tribunj 10h 20min
Bedziemy po 12-13h bedzie super :wink:
Na spokojnie :wink:
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 13.08.2019 22:19

sito_zabrze napisał(a):
piekara114 napisał(a):

Ja mam autostrade po 2km :oczko_usmiech:
Praktycznie do Dalmacji :oczko_usmiech:
Google wylicza mi do Tribunj 10h 20min
Bedziemy po 12-13h bedzie super :wink:
Na spokojnie :wink:

Szerokosci...

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 13.08.2019 22:23 przez robertms, łącznie edytowano 1 raz
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 13.08.2019 22:23

robertms napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Hmmm nie rozumiem tego wytykania że ktoś mieszka na południu. To jest gorszym kierowcą bo ma mniej o kilkaset km do Cro?

Jak na urlopie, pisales chyba... ;)

Hehe tak jest, urlop juz leci.
Jeszcze jakieś 40 godzin i fruuuu, yyy znaczy sie jedziemy ;)
A200universeblue
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A200universeblue » 14.08.2019 02:45

Tu nie chodzi o zadne wytykanie tylko o wasze slunskie przejazdy.
Nie rozumiecie trudu/czasu podróży do granicy państwa przez mieszkających w głębi kraju.
Zupełnie inne założenia logistyczne trzeba przyjąć oraz dostosować inna prędkość przelotowa.
Weź jeden z drugim kiedyś skocz ze slunska na ryby do Finlandii
Najlepiej na raz

Btw garo&justa oczywiście ze jest gorszym kierowca bez dwóch zdań
Sito jak wybudują via carpathie to możemy się sprawdzić na trasie do salonik
Hehehe
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 14.08.2019 05:05

Ja po 5h jazdy do Zwardonia jestem już lekko zmęczony. Inna logistyka, nocleg itd. Te dodatkowe 400km po Polsce robi wielką różnicę. Mam nadzieję że za kilka lat będzie lepiej. Polska w budowie.
Kiedyś jechałem bezpośrednio z Istebnej do CRO. Powiem tak. Bajka. Bez noclegu itd.
Ale na południe bym się nie przeprowadził. Za daleko bym miał na Mazury. Za to bym mial bliżej w góry...
Także są plusy i minusy wszystkiego.

Życzę wszystkim szerokiej drogi. I tym z północy i tym z południa. Najważniejsze to dojechać bezpiecznie do celu.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 14.08.2019 06:24

wikol napisał(a):Ja po 5h jazdy do Zwardonia jestem już lekko zmęczony. Inna logistyka, nocleg itd. Te dodatkowe 400km po Polsce robi wielką różnicę.
Ale na południe bym się nie przeprowadził. Za daleko bym miał na Mazury. Za to bym mial bliżej w góry...

Zgadza się. Przejazd przez Polskę to 1/3 drogi, do środkowej Dalmacji. Całkowity przejazd to 20 godzin.
P.S. Również wolę bliskość Mazur, choć parę lat nie byłem, niż mityczny jod znad Bałtyku...
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 14.08.2019 08:12

A200universeblue napisał(a):Btw garo&justa oczywiście ze jest gorszym kierowca bez dwóch zdań

Nie zgodzę się. Np ja jeszcze kilka lat temu, zanim założyłem firmę, zapierdzielałem po naszym kraju jako handlowiec, po 8 tyś km i więcej.
Zapewne z przytaczanego tu ślunska jest taka sama osoba, robi po 8 tyś km miesięcznie a w wakacje jeździ do Cro.
I taka osoba wg Ciebie jest gorszym kierowcą bo akurat raz w roku jedzie na wakacje i ma bliżej niż Ty...
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 14.08.2019 08:25

Przepraszam za to ze mój pradziadek będąc Ukraińcem uciekł do Polski ( przed Ukraińcami ) a moi rodzice w latach 60-tych przyjechali z podkarpacia na Śląsk za chlebem.... dzięki temu mam teraz bliżej do Cro :oczko_usmiech:

Kuzynka od lat zaprasza mnie do Paryża. Pojechałbym. Ale mieszkając na Ślunsku mam dalej niz Ci którzy mieszkają przy granicy z DE :papa:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 14.08.2019 08:36

sito_zabrze napisał(a):Kuzynka od lat zaprasza mnie do Paryża. Pojechałbym. Ale mieszkając na Ślunsku mam dalej niz Ci którzy mieszkają przy granicy z DE :papa:

No to jedź. Do Paryża masz bliżej, niż ja. A ja natomiast mam bliżej do Paryża, niż do Splitu. Do Moskwy, Helsinek, Oslo, Sztokholmu i Londynu również mam bliżej niż do Splitu ;).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ile godzin na przejazd . Uczciwie bez popisów . - strona 101
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone